Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Димов: Правителството на малцинството е възможно



Първото ми впечатление за предложения проекто-кабинет бих казал, че е оптимистично, от гледна точка на професионалната им биография, на повечето от тях, заяви в ефира на радио Кърджали политологът Димитър Димов. Млади хора, с постижения, с някакви бих казал, имена, направени в определена сфера. Като цяло това не са хора, които ги знаем от предишни години. До колко те са подготвени дали могат да бъдат и политици, освен че са доказани и в своята област, не може да се каже.

Знаем какви министри сме имали, добави Димов.

Плюсът на новото правителство е, че те поне професионално отговарят на 80-90 % на тези длъжности, за които са предложени, смята политологът.

За навлизането на шоуто в политиката: "За да стане това факт, мисля, че са виновни досегашната класа. За да може един шоумен, да привлече обществената енергия, не значи, ли че тази класа се е провалила, не е намерила начина, подхода, средствата. И за мен това не е сигнална лампичка. Просто политическата класа трябва да разбере, че по друг начин трябва да се обръща към своя народ. Да разбере къде го боли".

Според Димов плюсът на това ново правителство е, че "другите партии трябва да се съобразяват. Не им завиждам на това бъдещо правителство, как ще бъде гледано от всички страни и ще се търсят всички кусури".

"Вече като го няма Борисов, медиите ще могат да ровят къде ли не".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"На чаршията, в чата" с нова рубрика - разкажете за ...

 "На чаршията, в чата" се премести в понеделник по същото време - малко след новините в 14 ч. до малко преди новините в 16 ч.  За какво говорихме в  първото понеделнишко издание на предаването? Слушатели алармираха във фейсбук групата на предаването, в чата, че имат затруднения при плащането по електронен път на местните си данъци и такси в община..

публикувано на 16.03.24 в 23:50
Ирен Делчева

Слушатели изразиха недоволство от ограничените възможности за плащане на местни данъци и такси по електронен път

Слушатели изразиха недоволство, че в община Кърджали не може да се използва безплатната възможност за плащане на местни данъци и такси по електронен път през Системата за сигурно електронно връчване – през еGov. Дадени са варианти за електронно плащане, но те са чрез платени платформи. Във фейсбук профила на предаването „На чаршията, в чата“..

публикувано на 16.03.24 в 19:42
Читалище Орфееви гори - Смолян

В Смолян палят ритуален огън за Сирни Заговезни

В Смоялн ще отбележат народната традиция Пустове (Сирни заговезни), организирана от читалище „Орфееви гори-1870” в смолянския кв. Райково. Общоградският празник ще се проведе на 17 март (неделя) от 18 часа пред читалището, съобщи Веселина Бабаджанкова, председател на клуб “Зевзек”, които са възродили тази традиция в този край. B ĸoнцepтнaтa пpoгpaмa..

обновено на 16.03.24 в 15:25
Снимката е илюстративна

В Неделино ще отбележат "Наша Марта"

Традиционният празник "Наша Марта" ще отбележат в Неделино. На 14 март, от 18:30 часа на централния площад, неделинци, с песни и танци, ще запалят голям огън, за да прогонят злите сили и да събудят пролетта.  Секретарят на НЧ “Светлина - 1938” Десислава Хаджиева разказа за слушателите на Радио Кърджали каква е традицията на “Наша Марта”, от кога..

публикувано на 13.03.24 в 11:16

Сезер Садулов: Постът ни учи да възпитаваме душата си

Вчера бе първият ден от свещения за мюсюлманите по цял свят месец Рамазан . Сезер Садулов, районен координатор на мюфтийството в област Кърджали сподели, че през годината последният брой на постещите сред младите се е увеличил и това се увеличава на нарастващия процент на информацията за сред младите. За това моделирайте и..

публикувано на 12.03.24 в 17:36
Габриела Руменова

„Ние, потребителите“: Внимавайте с примамливите предложения от известни личности в интернет, може да е фейк

Зложелатели „превземат“ образи и гласове на артисти, политици, учени и с помощта на AI създават видеа и изображения за извършване на заблуди и измами, които струват на хората пари, стрес и много загубено време. Мнението е на Габриела Руменова от платформата „Ние, потребителите“. В ефира на Радио Кърджали тя даде препоръка към потребителите,..

публикувано на 12.03.24 в 12:13
Д-р Сезгин Бекир

Клиничен психолог: Не позволявайте на децата си да се хранят пред компютъра

Социалните мрежи са по-съществена част от ежедневието на по-младите хора, затова, когато се случи срив, безпокойство се наблюдава по-скоро в тази група от хора. Това мнение изказа пред Радио Кърджали клиничният психолог д-р Сезгин Бекир. По думите му, колкото по-активен е човек в социалните медии, толкова повече се засилва безпокойството,..

публикувано на 11.03.24 в 19:08