Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Димитър Димов: Правителството на малцинството е възможноПървото ми впечатление за предложения проекто-кабинет бих казал, че е оптимистично, от гледна точка на професионалната им биография, на повечето от тях, заяви в ефира на радио Кърджали политологът Димитър Димов. Млади хора, с постижения, с някакви бих казал, имена, направени в определена сфера. Като цяло това не са хора, които ги знаем от предишни години. До колко те са подготвени дали могат да бъдат и политици, освен че са доказани и в своята област, не може да се каже.

Знаем какви министри сме имали, добави Димов.

Плюсът на новото правителство е, че те поне професионално отговарят на 80-90 % на тези длъжности, за които са предложени, смята политологът.

За навлизането на шоуто в политиката: "За да стане това факт, мисля, че са виновни досегашната класа. За да може един шоумен, да привлече обществената енергия, не значи, ли че тази класа се е провалила, не е намерила начина, подхода, средствата. И за мен това не е сигнална лампичка. Просто политическата класа трябва да разбере, че по друг начин трябва да се обръща към своя народ. Да разбере къде го боли".

Според Димов плюсът на това ново правителство е, че "другите партии трябва да се съобразяват. Не им завиждам на това бъдещо правителство, как ще бъде гледано от всички страни и ще се търсят всички кусури".

"Вече като го няма Борисов, медиите ще могат да ровят къде ли не".


Вижте още

Даниел Караасенов представи втора песен с орк. Родопи

Златоградчанинът Даниел Караасенов представи новата си песен „Адна ми Нурка остана“ във фолклорното предаване „Полет над Родопите“. Песента има видео клип към една от музикалните телевизии. Тя е от златоградския край. Музикалният проект е с орк. „Родопи“ с ръководител Борис Христев, негов е и аранжимента на песента.  Даниел Караасенов вече, почти две..

обновено на 25.10.21 в 16:28

Малките хора се оплакват от безработица по време на пандемията

Днес е Световният ден за информираност по проблемите на малките хора . Годишнина от рождението на Били Барти , който през 1957 г. заедно с 20 свои приятели , също с нисък ръст, основават организацията “Малките хора на Америка”. Едно такова семейство на малки хора, но с големи сърца, Нуртин и Гюлбахар Халил , живее в село Лясково. Той е..

публикувано на 25.10.21 в 14:50

Гинка Матева: Хубавата песен е изпълнената с любов

Да са здрави, щастливи и да обичат народната песен! Това пожела на своите възпитаници и на всички жители на Кърджали Гинка Матева, ръководител на фолклорната група към СУ "Йордан Йовков" в Кърджали, която участва с децата в празничния сутрешен блок на Радио Кърджали. Хубавата народна песен е тази, която е изпълнена с любов, каза Гинка Матева и..

публикувано на 21.10.21 в 19:19

Д-р Невин Садъкова: Новите ограничителни мерки са позакъснели

Новите ограничителни мерки са по-скоро закъснели, трябваше да се въведат още лятото, когато щеще да има време хората да се ваксинират. Така коментира огласените вчера ограничения с въвеждането на зелен сертификат личният лекар от Момчилград д-р Невин Садъкова. Според д-р Садъкова ще възникне казус с посещенията на търговски  и..

публикувано на 20.10.21 в 16:28

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, в този хубав и слънчев есенен ден, от мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед". Надявам се, да сте на 90 мегахерца, защото ви очакват два часа , наситени с хубави и вкусни преживявания! В първата част на предаването, ви срещам с младия изпълнител Фидан Меров , който освен че пее, обича кулинарията и градинарството. А..

публикувано на 20.10.21 в 12:04

Сезонът на туршиите: С колко поскъпна зарзаватът?

След компотите, сладката и лютеницата е ред туршиите. През октомври на най-големия пазар в Кърджали се търсят основно зеленчуците за туршия. Според търговците цените тази есен са по-високи и поради това и търсенето не е толкова голямо както предни години. Шоковото поскъпване е в резултата на по-високите цени на тока и природния газ. През..

публикувано на 15.10.21 в 15:31

Френските макарони - защо френски, а не италиански?

На 25 октомври е световният ден на макароните или паста както е прието от италиански. В Италия годишно на човек се падат по 28 к г паста, следвана от Тунис, Венецуела, Гърция и Швейцария. Много хора не знаят, но сварените спагети са открити от арабите преди хиляди, хиляди години, доста преди да се превърнат в еталон за италианска кухня...

публикувано на 13.10.21 в 17:22