Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бейхан Емин за нашите олимпийци: Да носиш знамето на България не е само гордост и привилегия, а и отговорностЕвропейското първенство по тенис на маса в Хърватия оголи някои слабости в подготовката на състезателите. На нашите деца им липсват мачове, нужни са им повече състезания, видях това, че при решаващи моменти, те нямат тази увереност и се колебаят при взимане на решения, казва треньорът на спортен клуб по тенис на маса Юнак в Ардино Бейхан Емин. Въпреки това равносметката от турнира, в която участва единствено Сиделя Мутлу при кадетките, е класиране сред най-добрите 16 отбора.
В момента треньорът Бейхан Емин организира международния турнир в памет на Дургут Адемов -  Джофи в Ардино.
Международната проява е част от годишния спортен календар на Българската федерация по тенис на маса. Най-успешните години в историята на Спортен клуб „Юнак” са в периода 1972 г. - 1976 г., когато се състезава именно Джофи. Губи битката си с живота едва на 35-годишна възраст през 1991 година."Да носиш знамето на България не е само гордост и привилегия, а и отговорност, защото носиш всички хора, живеещи под този флаг на гърба си. Така, че, мили ми смехурко, Ивет не се класира напред, защото бягаше и с теб на гърба си. Затова станахме осми в плуването, защото плуваха с теб на гърба си…
Шапки долу за всички наши Олимпийци!
Смело напред! Дайте всичко от себе си, това е най-важното! Ние сме с вас!"
Това написа треньорът Бейхан Емин, за коментари в нета по повод изявите на наши олимпийци.


Вижте още

Сезонът на туршиите: С колко поскъпна зарзаватът?

След компотите, сладката и лютеницата е ред туршиите. През октомври на най-големия пазар в Кърджали се търсят основно зеленчуците за туршия. Според търговците цените тази есен са по-високи и поради това и търсенето не е толкова голямо както предни години. Шоковото поскъпване е в резултата на по-високите цени на тока и природния газ. През..

публикувано на 15.10.21 в 15:31

Френските макарони - защо френски, а не италиански?

На 25 октомври е световният ден на макароните или паста както е прието от италиански. В Италия годишно на човек се падат по 28 к г паста, следвана от Тунис, Венецуела, Гърция и Швейцария. Много хора не знаят, но сварените спагети са открити от арабите преди хиляди, хиляди години, доста преди да се превърнат в еталон за италианска кухня...

публикувано на 13.10.21 в 17:22

Душата бръчки няма

Как може да се живее пълноценно и със сребро в косите? Отговор дават пенсионери от Кърджали. Възрастни д ами на възраст от 50 плюс до 70 плюс намират утеха в гимнастика, танци и пеене, вместо да стоят у дома и да губят интересите си. За това им помага спортно-интелектуален клуб "Ахридос" към Военния клуб с председател дългогодишната..

публикувано на 13.10.21 в 16:18

Тиквена крем супа с кокосово мляко

Eсента в Германия ухае не само на вино ризлинг , лучник и на супа с ементал, но и на разходка в природата, и разбира се, на тикви. Тикви от сорта "Хокайдо". Традиционната за Япония тиква е богата на витамини и минерали, като съдържа калций, магнезий, фосфор, калий, бета каротин и витамини А, В, С. В 100 грама от тиквата има 37 калории, 1.6 г..

публикувано на 13.10.21 в 15:44

Вирее ли лозе на баир?

Вирее ли лозе на баир? Вирее, но в Германия. Там, в околностите на плавателната река Мозел, се простират масиви с грозде, от което се прави прочутият ризлинг. Такъв е баирът, че за да може тракторът да обработва земята около тях, машината се завързва и така се спуска надолу. Първото в Европа винено селище е в нашия район, казва кулинарката..

публикувано на 13.10.21 в 15:00

Кулинарната книга "Ухае на... България" издаде зад граница Петя Аргирова

Книга, посветена на българската кухня , издаде приятелката на радио Кърджали и "Вкусен следобед" Петя Аргирова от Германия. Книгата „ Ухае на… България“ може да бъде купена онлайн по целия свят. Книгата е базирана на големите български класики, станали популярни първо в блога "Ухае на... . ". Рецептите са изпитани безброй пъти от Петя,..

публикувано на 13.10.21 в 14:17

Дамска вокална група "Ахрида" има повод да празнува днес

Дамска вокална група "Ахрида", едно от музикалните лица на Кърджали има повод за празник днес. Дългогодишната ръководителка на формацията Тонка Сарлова днес навършва 90 години . От малкото градче Тополовград произхожда една учителка, която носи възрожденски плам и дава 20 години от живота си на СУ "Йордан Йовков" в Кърджали. С колежки, които..

публикувано на 08.10.21 в 14:14