Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Инвестиции за милиони влизат в Неделино

Боян Кехайов

Община Неделино осъществява инвестиционна програма за милиони лева, съобщи в ефира на сутрешния блок на Радио Кърджали кметът Боян Кехайов.

По Програма „Красива България“ се реализира ремонт на инфраструктура в общинския център. Приключва ремонта на спортната площадка в кв. „Емовци“, каза кметът.

Върви подмяна на водопроводите по няколко улици, които са включени в капиталовата програма и предстои да бъдат ремонтирани. Преди това обаче ще бъдат подновени тръбите на водопровода. Предстои рехабилитация и на девет улици в града. „Част от тях, като ул. „Шина Андреева“, аз не мога да го нарека улица. Той просто е непроходим пътен участък със земна маса, която е насипана и хората, откакто са си построили домовете, там не са виждали настилка“, описва Кехайов.

До няколко дни ще бъде подписан договор с изпълнител за сондажно-проучвателната работа за геотермалните води на територията на общината, които се опитваме да разкрием и да развием по този начин туризма, поясни градоначалникът.

Започнат е ремонтът на спортната площадка пред двора на училището. „Там ще бъдат изградени няколко инфраструктурни съоръжения със спортен характер и облагородяване на дворното пространство пред училището, тъй като през зимния период и при валежна обстановка дворът става непроходим за учениците“, поясни Кехайов.

Подготвя се и процедура за почистване на речното корито, тъй като предстои изготвяне на проект за колектор и пречиствателна станция. Ще бъдат изпълнени текущи ремонти на сгради в някои кметства.

„Тази година успяхме да закупим парцел за нов гробищен парк в Долно Неделино. Започва трасирането, парцелирането и заграждането му, за да може да бъде въведено в експлоатация до няколко месеца.

„Основното, на което искам да наблегна е не срока, а качеството на строителните работи, тъй като това са обекти, които 40 – 50 години не са реализирани на територията на община Неделино. Моите предшественици винаги са бягали и са се страхували от тези ремонти, но амбицията ни е да правим видими неща за обществено ползване на по-голяма група от населението“, амбициран е кметът.

Въпреки, че градът прилича на една огромна строителна площадка с разкопаните заради ремонтите улици, хората не са недоволни, твърди градоначалникът. И допълва: „Хората проявяват разбиране, защото виждат, че най-накрая нещата се случват в Неделино“.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.
Вижте още
Папа Франциск слиза от самолета на международното летище „Елефтериос Венизелос“ край Атина.

Папа Франциск пристигна на посещение в Гърция

Главата на Римокатолическата църква папа Франциск пристигна в Гърция.  Съпричастност към съдбата на бежанците е посланието ,което папа Франциск отправи още преди да пристигне в Атина. Визитата е по покана на държавния глава Катерина Сакеларопулу. Първата среща е в президентския дворец. Програмата включва също разговори с премиера Кириакос Мицотакис,..

публикувано на 04.12.21 в 12:20
Реджеп Ердоган

Ердоган: Никога няма да направя компромис по въпроса за лихвите в страната

Турският президент Реджеп Ердоган настоя в понеделник, че никога няма да направи компромис с повишаване на лихвените проценти поради позицията си, че високите лихви стоят зад рекордната инфлация в страната. Цитиран от турския телевизионен канал NTV, Ердоган отново защити намаляването на лихвите от централната банка на страната, като каза, че се очаква..

публикувано на 29.11.21 в 15:39

Проливни дъждове и силен вятър затрудниха придвижването в Истанбул

Турските медии съобщават, че проливните дъждове и силният вятър са причина за затруднено придвижване в Истанбул. В Коджаели бурята отнесе покривите на сгради. Отменени бяха планирани курсове на кораби в района на Измитския залив, посочва Си Ен Ен Тюрк. Приливни вълни са залели района близо до плажа. В Бурса бурният вятър повали дърво, за което се..

публикувано на 29.11.21 в 13:18

Без пълен локдаун в Гърция, затягат мерките за неваксинирани

Властите в Атина обмислят ново затягане на мерките, но само за неваксинирани и отхвърлят идеята за пълен локдаун. Засега няма регистриран случай на  варианта Омикрон.  Здравните власти в Гърция отчитат увеличаване на темпа на ваксинация. Според данните на министерството на здравеопазването продължава тенденцията на висок брой заразени и починали в..

публикувано на 29.11.21 в 12:09

Над 100 коли преминаха през пункта на СБА в Кърджали в акция "Зима"

В навечерието на зимата безопасността  и техническата изправност на автомобила на въпрос, който не търпи компромис и половинчати действия. За да не ни изненада отново първия сняг и за да не се случват трагични инциденти с човешки жертви. Успяхме ли да подготвим автомобилите за зимни условия или пак чакаме последния момент?  Автомобилът трябва да е..

публикувано на 27.11.21 в 16:41

СУ „П.Р.Славейков“ обра наградите на националния конкурс „Будител“

СУ „П.Р.Славейков“ обра наградите на петия национален конкурс „Будител“ и едновременно национална ученическа конференция посветена на 200 годишнината на рождението на Георги Раковски. За пръв път училище получава 4 награди, заяви учителят по история Димитър Димов: „Успяхме да спечелим две първи места в категория "есе", като едното..

публикувано на 22.11.21 в 15:25
Румен Гълъбинов

Има ли достатъчно време да се изготви бюджета за 2022 година?

В Закона за публични финанси е записано (чл. 79 от ЗПФ), че всяка година в срок до 31 октомври Министерският съвет внася в Народното събрание одобрения законопроект за държавния бюджет заедно с актуализираната средносрочна бюджетна прогноза, която на практика представлява мотивите към него. Тази година очевидно страната ни закъснява доста...

публикувано на 22.11.21 в 12:56
Подкасти от БНР