Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Боян Кехайов: Неделино е наша кауза

Боян Кехайов гостува в изнесеното студио на Радио Кърджали


Неделино е наша кауза. Където и да ходят, неделинци го носят в сърцето си и винаги се връщат. Тук няма изоставени къщи, а и не се продават имоти. Неделино е спокойно място с много ниска престъпност. Това са част от думите на кмета на Община Неделино, който беше гост в изнесеното студио на Радио Кърджали в центъра на родопската община.

За годините, в които съм кмет, Неделино се преобрази. Изградихме най-важните инфраструктурни обекти, които дават облика на една община. Чрез изграждане на пътя с. Крайна – с. Долен, който е гордостта на екипа ми, ние отворихме Неделино към света, не крие задоволството си градоначалникът. Неделинци започнаха да си идват по-често, засилиха се и търговско-икономическите взаимоотношения с останалата част на страната, посочи Кехайов.

Довършени са много от започнатите обекти – парк „Николай Кауфман“, множество спортни и детски площадки, каквито изобщо са липсвали до 2015 г. в града. „Не сме спрели да работим и няма да го направим, тъй като нашата кауза е Неделино“, категоричен е кметът.

В родопската община в момента се изпълняват три европейски проекта с четири подобекта – изграждане на спортна площадка в кв. „Емовци“, реконструкция на дворното пространство пред средното училище в общинския център и реконструкция на улиците „Напредък“ и „Дельо Войвода“. Извършва се ремонт на седем улици, а също и на тротоари, посочва Кехайов и изброи още инфраструктурни обекти, по които се работи. „Гордостта ни, като екип е, че нямаме започнати и довършени обекти, които да не са разплатени“, подчерта кметът. Прекъсната е практика на предишни управления в общината – да се работи авансово и след това да не се разплаща извършената работа.

В Неделино работи социална трапезария, която ежедневно осигурява топъл обяд на около 250 души.

Селата са слабостта на общината в момента, тъй като поради малкия брой жители е трудно да се намерят средства, които да се вложат за подобряване качеството на живот в тях.

Въпреки че няма болница, в Неделно не е изпитана криза със заболеваемостта от COVID-19. Това се дължи на добрата превантивна работа и на доброто сътрудничество с болниците в Кърджали, Златоград и Смолян.

„Неделино е спокойно кътче с много ниска престъпност, дори на етапи липсва“, казва с нескрита гордост Боян Кехайов. Този факт в някаква степен се дължи на предишния му професионален опит в органите на МВР. Решението да се инсталират охранителни камери на входно-изходните артерии на града се е оказало работещо – това респектира гастролиращите престъпници.

И хората тук са добри, подчертава кметът. Неделинци са сплотени и си помагат, особено в трудни моменти. Където и да ходят, те винаги се връщат. Факт е, че в общината няма изоставени имоти.

„Гордостта на Неделино е самото Неделино. Няма неделинец, където и да ходи, да не носи в душата и сърцето си Неделино. Неделино е наша кауза“, категоричен е кметът на общината Боян Кехайов.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.


Вижте още
Светла Михайлова, РИМ-Кърджали

Кърджали дължи свободата си на ген. Васил Делов

През 1912 г. по време на Балканската война Кърджали е освободен от Хасковския отряд, воден от ген. Васил Делов (тогава полковник) само за четири дни. Бойните действия се водят от 5 до 8 октомври стар стил. Генерал Делов се отличава със своята способност на военен и командващ, няма нищо случайно в победата и освобождението на Кърджали, казва Светла..

публикувано на 21.10.21 в 19:54
Даниела Коджаманова, директор на РИМ-Кърджали

Кърджали е на историческата карта от 6-то хилядолетие пр.н.е.

Тази година отбелязваме 109 години от освобождението на Кърджали и Източните Родопи от османска власт и присъединяването им към свободна и независима България. Този край обаче е бил населен от най-дълбока древност. Трябва да имаме знание за историята на нашия град и знаейки какво наследство носим, може би ще бъдем малко по-отговорни към днешния ден,..

публикувано на 21.10.21 в 17:23

Иван Караджов: Виждам Арда напред в класирането

Арда има изключително добри млади футболисти, които са бъдещето на България, продължавам да вярвам и да съм сигурен в това. Това каза в ефира на Радио Кърджали вратарят на Арда Кърджали и на националния отбор Иван Караджов. Според него с добър подход и със себераздаване от страна на младите това може да се случи много скоро. Отборът е сплотен,..

публикувано на 21.10.21 в 16:27
Журналистът от Китайската медийна група Тодор Радев

Българин от Пекин: В Китай общественото здраве е над личния комфорт

Над 80% от населението в Китай вече е ваксинирано срещу коронавируса, включително и децата. В далечната източна страна дори не могат и да си помислят за фалшифициране на документ, особено когато става въпрос за здраве, народопсихологията не го допуска.  Ситуацията със заболеваемостта от COVID-19 в Китай е нормална, новите случаи са изключително..

публикувано на 20.10.21 в 23:09

Неделното училище в Истанбул обединява българската общност

В Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул учат 49 ученици.  Училището е основано по инициатива на Българското генерално консулство в Истанбул за нуждите на децата от българската общност и има за цел да организира обучение на роден език за деца и възрастни, и да съхранява националното самосъзнание и българската културна..

публикувано на 14.10.21 в 13:51
Арх. Иван Колев

Арх. Иван Колев: Всеки един от мостовете в Родопите е застрашен обект

Историческите каменни мостове в Родопите са обект на проучване тези дни. С тази задача са се заели от сдружение Мещра - традиционни знания и занаяти - неправителствена организация, която включва специалисти в областта на опазването на културното и природното наследство. В първия ден групите са четири и са разпределени на различни места - едната е..

публикувано на 13.10.21 в 18:07

Ахмед Бозов: Наблягаме на моралното и духовното възпитание

В Духовното училище в Момчилград учат 128 ученици. Повечето са от област Благоевград.  Директорът на училището Ахмед Бозов каза, че при тях общообразователната програма е същата както при другите училища, но те наблягат на моралното възпитание и духовността. Според него точно това е различното в Духовно училище Момчилград. С Ахмед Бозов..

публикувано на 08.10.21 в 12:11