Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, в този хубав и слънчев есенен ден, от мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед".
Надявам се да ви намирам в добра форма, отпочинали и готови за работа!
Но сега, направо към темите в предаването! Това е епизодът от 12 септември, тази неделя.Ако има история на флирта, то този, който  я е написал, сигурно е голям шегобиец. Защото както при тангото, така и в отношенията между мъжете и жените, винаги става дума за отстъпки, компромиси и така нататък, а някои автори дори намесват вдигнатия капак на тоалетната чиния в този красив процес, следващ любовта.
Авторът Деян Вачков с интернет псевдоним Ваян Дeчков ви предлага да разлистите "История на флирта". Какво ще откриете там - ще научим в първата част на предаването. Следва да разберем що е то отпускарска депресия, вирее ли у нас, и как да я преборим. Говори психологът Андрей Ганев.
След това ще ви дам една рецепта от разказвача на кулинарни истории Иван Кацаров - пилаф с патладжани от баба му Цветана от пловдивското село Труд.
Втората част започва с кулинарни рецепти. Ще ни ги приготви Петя Аргирова от Германия. Днешните й предложения са фалшив стек, супа с ементал и мусака по гръцки, с която допълваме патладжаненото меню.
След това Божидар Чолаков ни отвежда до Плиоценския парк в село Дорково, където може да се види прадядото на слона - гигантския мастодонт.Бъдете с "Вкусен следобед" всяка неделя от 4 до 6 часа на 90 мегахерца и онлайн на

Останете с красивата музика и с радио Кърджали!

Галерия

Вижте още

Специалистът д-р Асен Меджидиев: Климатиците вдигат целия прах от стаята и хората я вдишват

От резултатите от прегледите по програма "Пирогов-Детско здраве " в Кърджали, които се проведоха в многопрофилната болница, става ясно, че при децата няма много случаи на алергичен ринит, категоричен бе специалистът по УНГ и създател на инициативата д-р Асен Меджидиев. Град Кърджали изобщо не е толкова запрашен, са неговите наблюдения ...

публикувано на 06.07.22 в 13:06
Кърджали

Предвиждат места за свободно паркиране в Кърджали

Изтече гратисният период, през който кърджалийци можеха да паркират на местата, отредени за Синя Зона без санкции. Нарушителите са много, голяма част от хората не са разбрали , че има разширение на Синята зона, което аз не приемам, при тази информационна кампания, каза управителят на "Паркинги, гаражи  и зони за паркиране" Шенай..

публикувано на 06.07.22 в 09:53

Ясни са участниците от Хасково в Националния събор в Копривщица

Определиха груповите и индивидуални участници от Хасково за 12-ия Националния събор на народното творчество в Копривщица от 5 до 7 август. Това са: 1. Музикална школа по народно пеене към Младежки център в Хасково. Школата ще се представи с двама участници – Николета Жулиянова, с изпълнения „Доюерьо, мое майчина“ и „Калинчице, девойчице“..

публикувано на 05.07.22 в 12:28
Кметът на Община Момчилград Илкнур Кязим

Тринадесета международна среща на момчилградчани от цял свят

Международна среща на момчилградчани предстои да се проведе за тринадесети път тази година. Събитието ще е в дните между 25 и 30 юли, а мотото - "Момчилград винаги в сърцето ми". Срещата е традиционна и в дните, когато се провежда в Момчилград се завръщат много местни хора, живеещи във вътрешността на страната и в чужбина. Един от акцентите на..

публикувано на 03.07.22 в 23:55

Кадир Мустафов, БАЗ: Очакват се масови протести, ако спрат компенсациите за тока на бизнеса

Ресторантьори пишат до президента Румен Радев с молба да наложи вето за стафката от 9% за слабоалкохолните напитки да не се променя на 20 %. Те настояват още компенсациите за тока, които бизнеса получава да не бъдат спирани.   На 1 юли, ДДС за слабоалкохолните напитки се увеличава от 9 на 20%, след като Народното събрание не прие..

публикувано на 30.06.22 в 15:27

Италианското панджиало - от жълт хляб до десерт, подобен на брауни

Как ви звучи в хубавото слънчево време, да си хапнете сладкиш, разхладен приятно със сладолед и освежен с   черешов конфитюр или сладко. Тук ни идва на помощ и черният шоколад , както и тъмното какао. В панджиалото, което означава жълт хляб и е бил приготвян по коледа, се вплитат аристократични аромати като този на шафрана , различни ядки и..

публикувано на 29.06.22 в 17:13

Славейковци дискутираха с детския омбудсман на Исландия правата на връстниците си

Възпитаници на СУ „Петко Рачов Славейков“ в Кърджали дискутираха въпроси за посредничеството при защита правата на детето с детския омбудсман на Исландия Салвьор Нордал и нейния правен консултант. Това се случи по време на годишната среща на Националната мрежа за децата (НМД), която се проведе в Трявна.  Област Кърджали беше  представена от..

публикувано на 29.06.22 в 15:57