Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Кърджали отбеляза 113 години от обявяването на Независимостта на България

"Днес честваме Независимостта на България, провъзгласена преди 113 г. с Манифест към българския народ в църквата „Св. Четиридесет мъченици” в град Велико Търново. На  22  септември  1908  година, загърбила  договорните  забрани и  геополитическите  присъди  на  другите,  България се  завръща уверено в Европа и се вписва отново в картата на суверенните държави. Величието на днешния ден винаги ще вдъхновява националния оптимизъм у всеки гражданин за достойно европейско бъдеще на страната ни", се казва в съобщение до медиите от общинска администрация.

По  случай  22 септември – Ден на Независимостта на България, днес кметът на община Кърджали Хасан Азис, заместник кметът Катя Митовска, секретарят на общината Себахтин Риза, председателят на ОбС-Кърджали Юсеин Ахмед, зам.-председателят  на ОбС Лятиф Расим  положиха венци пред Паметника на Освободителите в Градската градина и се поклониха пред великото дело и подвига на предците ни.


Вижте още

Седем пъти се е увеличил броят на желаещите за ваксинация в Гърция

Седем пъти се е увеличил броят на желаещите за ваксинация в Гърция през последните дни. По около 20 000 граждани подават заявления да бъдат ваксинирани. Причината е внесената  поправка в закона за задължителната ваксинация на лицата над 60 години. Тези хора трябва да си поставят първата или единична доза до 16 януари 2022 г. и цикълът на ваксинация да..

публикувано на 05.12.21 в 10:32

Хасан Азис гостува на столетник от Кърджали

Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис гостува  на един от най-възрастните жители на Кърджали Стефан Хаджийорданов по повод 100 годишен неговия юбилей.  Кметът пожела на юбиляра здраве и още дълги години да се радва на деца, внуци и правнуци. Дядо Стефан празнува рожденния си ден заедно със съпругата си, която е на 98г., дъщеря си, внуци и..

публикувано на 05.12.21 в 10:27

Православната църква почита св. Сава Освещени

На 5 декември Православната църква отбелязва паметта на преподобни Сава Освещени. Историята на светеца тръгва от аристократичен род от Кападокия (Мала Азия). На 18 години Сава става монах и по-късно отшелник в пустинните местности край река Йордан. С наследството след смъртта на родителите си, той построява странноприемници, болници и един манастир до..

публикувано на 05.12.21 в 10:23

13 са новозаразените с Covid-19 в Кърджали

13 са новозаразените с COVID-19 в Кърджали през последното денонощие. 985 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. Те са установени след направени 19 316 теста, сочат данните на Единния информационен портал. Починали са 36 души с COVID-19. Излекуваните за последното денонощие са 2 871. Хоспитализираните със заразата са 6 082, от..

публикувано на 05.12.21 в 10:22
Милен Митев връчва дипломата на Радка Петкова от Радио Кърджали.

Радка Петкова от Радио Кърджали се дипломира в майсторския клас на БНР Академия

Редакторът на БНР Радио Кърджали Радка Петкова се дипломира в VII майсторски клас на БНР Академията.  В него взеха участие 10  служители от националните и регионални програми на БНР, избрани чрез конкурс. Те завършиха успешно обучението по учебна програма и критерии, заложени от квалификационния отдел на Европейския съюз за радио и телевизия - EBU..

публикувано на 04.12.21 в 16:55

Тече сглобяването на коледните къщички пред Общината в Кърджали

Вече започна сглобяването на дървените къщички, които ще превърнат  пространството пред сградата на община Кърджали, по бул. „България” в Коледен базар. Общият им брой е 15, а в тях да предлагат своите продукти са поканени местни производители и търговци. Започна и поставянето на коледната украса по композицията от 3 елхи в зеленото пространство пред..

публикувано на 04.12.21 в 16:42

Светлините на елхата в Смолян ще грейнат на 8 декември

  Светлините на новата коледна елха в Смолян ще грейнат на 8  декември, сряда. Тази година тържеството ще е на пл. „Свобода“  на Стария център в Смолян и ще започне в 17.30 часа. Кметът Николай Мелемов ще включи светлините на коледното дърво заедно с малчуганите от детска градина  „Буратино“ . Площадът ще бъде огласен с  музика и любими..

публикувано на 04.12.21 в 16:37
Подкасти от БНР