Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Социалистите в Кърджали отбелязаха 113 години от Независимостта на България

С поднасяне на венец и цветя за признателност пред Паметника на освободителите в градската градина, кърджалийските социалисти отбелязаха 113 години от Независимостта на България. На събитието присъстваха всички общински съветници, както и областнитя председател на партията Милко Багдасаров. 

„Прекланяме се пред великото дело на нашите забележителни народни дейци, един ярък пример за държавническо мислене, мъдрост, родолюбие, патриотизъм, дипломатичност в името на бъдещето на българския народ и родина. Нека всички  политици и управляващи черпят опит и от тази важна страница в нашата история, символ на единението, свободния дух, силата и волята в отстояване на българския интерес.“ споделят социалистите.

Във вчерашния ден приключиха общинските конференции в областта. Във всички общини партийните членове застават твърдо зад номинацията на кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова се казва още в съобщението до медиите.


Вижте още
Жана Чакърова, директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК в Кърджали

Кампанията по раздаване на помощите от хранителни продукти от БЧК върви към приключване

Утре изтича срокът, до който ще работят някои от временните пунктове на БЧК по кампанията „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти 2020“ по Оперативна програма за храни и /или основно материално подпомагане от Фонда за Европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Д иректорът на Секретариата на Областния съвет на БЧК в Кърджали..

публикувано на 24.10.21 в 16:39
Снимката е илюстративна

Синдикален лидер: Негласното налагане на задължително ваксиниране ще има обратен ефект

Негласното въвеждане на задължително ваксиниране срещу КОВИД-19 е възможно да предизвика по-скоро обратна реакция сред учителите, отколкото ускоряване на процеса на имунизация. Това допусна пред Радио Кърджали Нели Арнаудова, председател на Синдиката на българските учители към КНСБ в Кърджали.  От една година на колегите им е дадена възможността..

публикувано на 24.10.21 в 11:53

Адвокат провидя условия за диктатура в законови промени?

Влизането в сила на Зеления сертификат предизвика масово недоволство в страната. В момента се правят противозаконни неща, нарушаващи конституцията, каза адвокат Ростислава Жекова. По думите й има няколко допълнения в чл. 63 от Закона за здравето, направени от правителството в периода на 44-тото НС, които "развързват възможността" за диктатура...

публикувано на 24.10.21 в 11:39

В Смолян и Хасково работят изнесени ваксинационни пунктове

Изнесени ваксинационни пунктове работят на редица места в страната и през тази събота и неделя, съобщават от Министерство на здравеопазването. В информацията от министерството о бласт Кърджали не е сред посочените. В Област Хасково и днес ваксини срещу COVID-19 се поставят в МБАЛ Хасково, с работно време от 9.00 до 13.00 ч. В Област Смолян днес..

публикувано на 24.10.21 в 11:23

Нови 20 души с коронавирусна инфекция в Кърджали

Общият брой починали от началото на коронавирусната пандемия у нас вече е 23 033 души. 58 са жертвите на заболяването за денонощието. Близо 95 на сто от тях не са били ваксинирани. 3354 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. Малко над 13 процента са положителните проби от направените 25 323 теста. Близо 88 на процента от..

публикувано на 24.10.21 в 11:18

4826 са новите случаи на коронавирус, 27 от тях са в Кърджали

4826 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 15,7% от направените 30 772 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. Най-много са новите случаи в София - 1399, следват областитe Пловдив - с 477, и Варна - с 430 новоинфектирани. В Кърджали новозаразените за последното денонощие са..

публикувано на 23.10.21 в 10:18

Мария Тонева от ЕГ „Христо Ботев“ представи България на младежка конференция

В гр. Марибор, Словения се проведе Европейската младежка конференция на тема „Пространство и участие за всички“.  Целта на Европейската младежка конференция е да се оцени целия процес на осмия цикъл на Младежкия диалог и окончателното формулиране на препоръки от младежите от ЕС и държавите членки за прилагане на Деветата цел на ЕС за младежта..

публикувано на 22.10.21 в 16:07