Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неджми Али: 22 септември е повод за размисъл за свободата

На 22 септември преди 113 години се увенчава великото дело за независима българска държава и равнопоставеност в Европа. Този ден е и повод за размисъл за свободата и демокрацията, за успехите, които могат да се постигнат заедно. 

Това казва в поздрава си кметът на Джебел Неджми Али към жителите на общината. Той се обръща към тях с пожелание за оптимизъм и вяра, че заедно можем да успеем.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Младежката организация „Колите в Смолян“ организира благотворително дрифт шоу

Благотворително дрифт шоу се организира в подкрепа на болен младеж, съобщи за БТА Диан Кинанев, един от организаторите. Инициативата е на младежката организация „Колите в Смолян“, която от 2016 година провежда подобни мероприятия изключително с благотворителна цел. Екипът на „Колите на Смолян“ вече е определил и датата на мероприятието - 28..

публикувано на 16.04.24 в 17:02

Кърджалийка осъди Общината, след като беше нахапана от бездомни кучета

Кърджалийка осъди Общината, след като беше нахапана от бездомни кучета. Василка Рашкова получи обезщетение от 5000 лв., на което обаче не се зарадва. Според нея парите не трябва да се взимат от общинската хазна, а от виновните служители, чието нехайство и недобре свършена работа са довели до това Общината да е осъдена и да плаща. 

публикувано на 16.04.24 в 16:56

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Оушънс севън

Момчилградчанинът Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Оушънс севън - с текстилен бански, без неопрен. По този начин се превърна и в първият български плувец, завършил успешно три от седемте най-трудни маратона в света, сформиращи Оушънс севън. Стойчев измина разстоянието от европейския бряг в..

публикувано на 16.04.24 в 16:51

Близо 8 хиляди кърджалийци обявиха доходите си пред НАП

На 30 април изтича срока за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица, получени през 2023 г. , напомниха от офиса на приходната администрация в Кърджали. До този момент близо 8 хиляди души са декларирали доходите си пред НАП. Над 76 % от декларациите са подадени по електронен път с персонален идентификационен код /ПИК/ или..

публикувано на 16.04.24 в 16:36

Кметовете на Хасково и Смолян обявиха 2 май за неучебен ден за учениците от двете общини

Кметовете на Хасково и Смолян обявиха 2 май, четвъртък за неучебен ден за учениците от двете общини, предвид предстоящите Великденски празници. Решението си, кемта на Хасково Станислав дечев оповести най-напред в социалната мрежа: „Взех решение да обявя 2 май 2024 година за неучебен ден във всички училища на територията на община Хасково...

публикувано на 16.04.24 в 16:30

Започна разследване на пътнотранспортно произшествие в Кърджали с участието на 6 автомобила

Разследване е започнато след пътнотранспортно произшествие в Кърджали с участието на 6 автомобила малко след 16 часа вчера. При навлизане в кръстовище в централната част на града 22-годишен с „Мерцедес“ блъснал „Шевролет“, след това преминал през тротоар и ударил още четири паркирани автомобила. Водачът на мерцедеса е транспортиран в болницата в Кърджали..

публикувано на 16.04.24 в 16:13

Близо 16 000 души от Хасково обявиха доходите си пред НАП

Близо 16 000 души от Хасково и областта са декларирали доходите си пред НАП две седмици преди изтичане на крайния срок – 30 април. Повече от 81% от годишните данъчни декларации са подадени по електронен път с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис (КЕП). Над 300 данъкоплатци са изпратили формулярите си по пощата, а около 2 400 са ги..

публикувано на 16.04.24 в 15:31