Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Художничката Мая Мечева представя експозицията "Отражения" в Керимовата къща

Творческият си път 20 години от първата изложба показва художничката Мая Мечева в Керимовата къща.

Тя ще покаже своята юбилейна изложба 20 години по-късно "Отражения", с която отбелязва годишнина от както представя свои платна. Първата й самостоятелна проява е под надслов "Интимно - не разговаряй със страстите си, нарисувай ги", която бе на 3 октомври, отново в Кърджали, в Керимовата къща. Мая Мечева е родена в Габрово през 1976 година. Завършила е школата по изящни изкуства в СУ "Владимир Димитров-Майстора", а по-късно теология. До 2002 година работи в театъра в Кърджали. През 2019 година участва в изложбата жената x3 театрално проявени", в рамките на Пловдив Европейска столица на културата. Участва в Malaysia Online International Art Competition и в European Art Award 2020 Back to the Nature.

Ръководител на проекта Новаторска библиотека за регионалната библиотека "Никола Йонков Вапцаров", включващ три различни лаборатории.
Автор на четири театрални миниатюри.
След работата си на терен в Ивайловградско, вниманието й се насочва към написването на изследователска книга. Картините й са в частни колекции в Англия, Норвегия, Дания, Турция, Гърция, Холандия, САЩ, Япония и други държави.
Член на Дружеството на кърджалийските художници и арт платформата Dutch Art Box.
Мая не спира да твори със своите любими маслени бои, акварел, туш, колаж и различни текстури.

Изложбата "Отражения" ще бъде представена на 23 септември, от 17.30 часа в Керимовата къща.


Вижте още

Директорът на болницата в Ардино: Имаме много неваксинирани служители

Болницата в Ардино е осигурила тестове за КОВИД-19 за работещите в лечебното заведение, които не са ваксинирани. Те ще бъдат безплатни за тях.   Директорът на болницата д-р Гюнер Осман каза, че имат много неваксинирани служители. Гюнер Осман:   „Имаме доста случаи на неваксинирани служители в болницата. Най-вече медицински сестри и..

публикувано на 26.10.21 в 17:25

Млади фотонадежди от клуб "От черно до бяло" към ОДК-Кърджали получиха награди

Две призови награди получиха снимки на млади фотонадежди от клуб "От черно до бяло" към ОДК-Кърджали на престижен фотоконкурс в Бургас. Кадър на десетокласничката Стилияна Георгиева от СУ "Отец Паисий" беше отличен с първа награда във възрастовата категория до 12 клас. Седмокласничката Алекс Попова от същото училище е отличена в малката..

публикувано на 26.10.21 в 16:52

Ресторантьори изнемогват с персонала заради изискването за зелен сертификат

Ресторантьори изнемогват с персонала заради изискването за зелен сертификат. Те коментират, че допълнително се утежнява работата на персонала, който трябва да проверява клиентите за наличието на сертификат. Ето какво казаха кърджалийците Кадир Мустафов и Атанас Атанасов пред репортера Илияна Типова. Кадир Мустафов: „ Сервитьорите нямат..

публикувано на 26.10.21 в 14:57

В гимназията по строителство "Христо Смирненски" празнуват Деня на строителя

В  гимназията по строителство "Христо Смирненски" в Кърджали започнаха мероприятията по случай професионалният празник на строителя, който се отбелязва на 26 октомври, Димитровден.  Инж.Андрей Димитров, организатор на проявите: „Проявите в Строителния техникум в Кърджали продължават с няколко състезания-Строителна щафета, построяване на..

публикувано на 26.10.21 в 14:24

РДПБЗН-Кърджали провежда пожаро-тактическо учение

Започна пожаро-тактическо учение за действия при критична ситуация във Водното огледало в Кърджали. Щабът на учението е разположен в района на Ардинския мост. Директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" в Кърджали комисар Сергей Заимов каза, че в учението участват общо 20 единици техника и 50 пожарникари...

публикувано на 26.10.21 в 14:15

Демонстрационно гласуване в област Кърджали

От 1 до 5 ноември в сградата на сградата на общинска администрация Кърджали от 9 до 17 часа ще има екипи на Районната избирателна комисия, които ще разясняват начина, по който ще става гласуването с демонстрационните машини.   На 3 ноември от 9 до 17 часа демомашини ще има в с. Мост в сградата на кметството, а в с.Опълченско също кметството ще са..

публикувано на 26.10.21 в 13:09

Почитаме светеца воин вкмч. Димитър Солунски

Православната църква почита днес паметта на Свети Великомъченик Димитър Солунски. Той е убит за вярата си през трети век. С името му се свързват множество чудеса и изцеления, поради което е сред най-почитаните светци, особено на Балканите. Той е покровител на град Солун и на славянските народи, а у нас – на старата ни столица Велико Търново, където..

публикувано на 26.10.21 в 10:21