Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За първи път в Кърджали изпълняват песента "Български марш"

Днес за първи път в Кърджали ще бъде изпълнена песента "Български марш". Автори на музиката и текста са двама французи, вдъхновени от подвизите на българските войници.

Маршът пътува повече от век от Париж до Кърджали.  Аранжиментът е на Ангел Чавдаров. Песента ще бъде изпълнена днес в навечерието на 21 октомври - Деня на Кърджали на концерта на Дома на културата.

Ангел Чавдаров: „Дадох текста да бъде преведен от още един известен кърджалийски франкофон Кичка Текелиева, която беше любезна безвъзмездно да направи точния превод“.  Вижте още

20 деца в с. Бенковски бяха зарадвани с нови дрехи

През настоящата учебна година двадесетте деца включени в Програма "Топъл обяд" в СУ „Никола Йонков Вапцаров“ - с. Бенковски бяха зарадвани с чисто нови дрехи.  Всеки пакет е на стойност 40.00 лева и съдържа по едно зимно яке, един  клин/ долнище, един суитшърт, както и шапка и ръкавички. Дрехите бяха предоставени от  Жана Чакърова - директор на Обл. С..

публикувано на 09.12.21 в 11:10

Опашки пред Общинска данъчна служба

Опашките пред Общинската данъчна служба са ежедневие,откакто бяха преизчислени налозите и се налага кърджалийци да доплащат.Хората се редят на опашка за да хванат 5% отстъпка и да избегна лихвите. Струпват се до стотина души.Обикновено опашките са рано сутрин.Не всички знаят,че плащането може да се извърши и в офисите,които работят с ЕаsуРау. 3а..

публикувано на 09.12.21 в 11:06

Картончетата за паркиране на хората с увреждания ще важат и за Синята зона в Кърджали

Картончетата за паркиране на хората с увреждания ще важат и за Синята зона в Кърджали. Те ще дават право да се паркира само на определените за инвалиди места, като съответните ще бъдат въведени в електронната система на зоната.  Това съобщи шефът на транспортния отдел на Община Кърджали Орхан Кадиров. Картончетата трябва да се поставят на предното..

публикувано на 09.12.21 в 11:03

Кръгла маса по проблемите на домашното насилие

Фондация „П.У.Л.С.“ с подкрепата на Областна администрация Кърджали проведе кръгла маса на тема „Областна програма за превенция, рехабилитация и интеграция на хора, пострадали и извършители на домашно насилие, и сензитивиране на семейството и обществото по проблема“.  На кръглата маса присъстваха повече от 25 представители на ключови..

публикувано на 09.12.21 в 10:24

От днес започва изплащането на социалната помощ за отопление в „Български пощи“

Средствата за отопление се изплащат еднократно, съгласно избрания от хората начин - по банков път или чрез пощенските клонове, от които могат да бъдат получени до 23 декември, включително. Вземането им не може да бъде отложено за догодина, предупреждават от „Български пощи“. Помощта, осигурена от Агенцията за социално подпомагане, се отпуска с цел..

публикувано на 09.12.21 в 10:15

Гърция намали срока на зелените сертификати за преболедували

Гърция намали валидността на сертификатите за преболедувалите коронавирус от шест на три месеца. Освен това като неваксинирани се третират всички над 60-годишна възраст, които не са имунизирани с трета доза. Сертификатите за преболедувалите Covid-19 са с валидност само три месеца по решение на здравното министерство в Атина. След изтичане на срока..

публикувано на 09.12.21 в 10:11

Tри елхи озариха центъра на Кърджали за коледните празници

Не една, а цели три елхи озариха центъра на Кърджали за коледните празници.  Специално тържество ознаменува запалването на светлините на трите елхи, които са поставени пред сградата на Община Кърджали. Доста преди уречения час за начало на тържеството, малки и големи се стекоха, за да се заредят с празничния дух на предстоящите светли празници. В..

публикувано на 09.12.21 в 10:10
Подкасти от БНР