Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

109 г. от освобождението на Кърджали

Снимка: Радио Кърджали

Кърджали отбелязва днес 109 години от своето освобождение.

На тази дата през 1912 година районът на Източните Родопи е присъединен към пределите на България.

Заради усложнената Covid ситуация се отменя традиционното шествие на ученици и учители, а организираното поднасяне на венци и цветя пред Паметника на Освободителите ще става индивидуално в предварително посочен двучасов интервал.

Предвидени са тържествен ритуал и празнична програма. Денят е обявен за неучебен във всички училища в Кърджали.


Вижте още
Славко Матич и Спас Делев

Матич избухна: Ще направим от "Арда" един малък национален отбор

"Ще направим от "Арда" един малък национален отбор" - това заяви селекционерът на "Арда" Славко Матич след равенството на неговия отбор с "Левски". "Мисля, че "Арда" ще работи за българския футбол. Имаме много млади футболисти, а ще дойдат и още. В другите отбори има много чужденци, което пречи за развитието на българския футбол и това не помага на..

публикувано на 29.11.21 в 15:28

ВК"Кирково 15" са първи на регионалното първенство в Царево

Отборът на предкадетките на ВК „Кирково 15“ се класира убедително на първо място след пет победи с по 3:0 над всички отбори на регионалното първенство в Царево. За финалната шестица от групата се класират отборите, класирали се на първо място ВК „Кирково 15“ и на второ място отборът на ВК „Дея спорт“ град Бургас. Отборът на ВК „Кирково 15“ игра в..

публикувано на 29.11.21 в 15:24

Аварийни екипи работят за отстраняване на повредите по електропреносната мрежа в Смолянско

Близо 50 селища в Смолянска област са без ток, заради скъсани далекопроводи от силния вятър, съобщават от електроразпределителното дружество. Без електричество са населени места в общините Смолян, Мадан и Баните.  Близо 50 селища в Смолянско са без ток "Аварийни екипи работят по отстраняване на повредите", съобщи зам. областният управител на..

публикувано на 29.11.21 в 15:04

Продължават преговорите за правителство с мандата на „Продължаваме промяната“

Със срещи в работен формат, които не са публични, продължават преговорите по изработване на коалиционно споразумение за съставяне на правителство с мандата на „Продължаваме промяната“, съобщиха за „Хоризонт“ преговарящи. Стартът днес е даден с разговор за доуточняване и изчистване на спорните моменти в сектор Земеделие. През седмицата предстоят още..

публикувано на 29.11.21 в 14:13

16 дни Камбанарията в Хасково ще бъде осветена в оранжево

Камбанарията в Хасково в продължение на 16 дни ще бъде осветена в оранжево. Високата близо 30 метра Камбанария до Монумента "Света Богородица", сияе в оранжево в подкрепа на кампанията срещу домашното насилие. За втора поредна година община Хасково подкрепя кампанията на Фондация „Български център за джендър изследвания - клон Хасково“ и фондация..

публикувано на 29.11.21 в 14:09
Омикрон

СЗО: Омикрон носи много висок глобален риск

Световната здравна организация предупреди днес, че новият вариант на Covid-19 Омикрон представлява „много висок“ риск в глобален мащаб, въпреки неяснотата от нивата на опасност и заразяемост на новия щам, предаде АФП. СЗО обяви, че новият вариант, първо установен в южната част на Африка, е „с висок брой мутации, някои от които притеснителни“...

публикувано на 29.11.21 в 13:30

Продават календара на община Смолян с благотворителна цел

Календарът на община Смолян за 2022 г. подпомага лечението на Александър Сираков от областния град. За поредна година той ще се продава с благотворителна цел.  Календарът на Община Смолян за 2022 г. е готов. Цената е 8 лв., като цялата събрана сума от продажбата му ще бъде дарена на Александър Сираков от Смолян, който е на 15 години. Момчето е с..

публикувано на 29.11.21 в 13:13