Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Синдикален лидер: Негласното налагане на задължително ваксиниране ще има обратен ефект

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС


Негласното въвеждане на задължително ваксиниране срещу КОВИД-19 е възможно да предизвика по-скоро обратна реакция сред учителите, отколкото ускоряване на процеса на имунизация. Това допусна пред Радио Кърджали Нели Арнаудова, председател на Синдиката на българските учители към КНСБ в Кърджали. 
От една година на колегите им е дадена възможността да се ваксинират и който смята това за приоритет, го е направил, каза синдикалният лидер. Според нея, процентът в различните школа на ваксинирани и неваксинирани варира от 30-40 на сто до около половината от всички учители и непедагогически персонал. "Но, това като задължение да бъдат ваксинирани педагозите и непедагогическият персонал, може би ще даде, според мене, давам лично мнение, обратен ефект и колегите ще се позоват на правото на всеки да решава сам", коментира Арнаудова.

Наблюденията на синдикатите сочат, че в момента много от децата и учителите боледуват от есенния грип.

Вижте още
Милен Митев връчва дипломата на Радка Петкова от Радио Кърджали.

Радка Петкова от Радио Кърджали се дипломира в майсторския клас на БНР Академия

Редакторът на БНР Радио Кърджали Радка Петкова се дипломира в VII майсторски клас на БНР Академията.  В него взеха участие 10  служители от националните и регионални програми на БНР, избрани чрез конкурс. Те завършиха успешно обучението по учебна програма и критерии, заложени от квалификационния отдел на Европейския съюз за радио и телевизия - EBU..

публикувано на 04.12.21 в 16:55

Тече сглобяването на коледните къщички пред Общината в Кърджали

Вече започна сглобяването на дървените къщички, които ще превърнат  пространството пред сградата на община Кърджали, по бул. „България” в Коледен базар. Общият им брой е 15, а в тях да предлагат своите продукти са поканени местни производители и търговци. Започна и поставянето на коледната украса по композицията от 3 елхи в зеленото пространство пред..

публикувано на 04.12.21 в 16:42

Светлините на елхата в Смолян ще грейнат на 8 декември

  Светлините на новата коледна елха в Смолян ще грейнат на 8  декември, сряда. Тази година тържеството ще е на пл. „Свобода“  на Стария център в Смолян и ще започне в 17.30 часа. Кметът Николай Мелемов ще включи светлините на коледното дърво заедно с малчуганите от детска градина  „Буратино“ . Площадът ще бъде огласен с  музика и любими..

публикувано на 04.12.21 в 16:37
Славко Матич (в ляво) и Спас Делев

Слвако Матич, "Арда": Време е да печелим точки

Спас Делев ще попадне в групата за следващия мач на ПФК Арда. Футболистът, който бе заменен принудително по време на срещата с Лудогорец, се чуства отлично и няма физически проблеми. В понеделник от 16 и 45 Арда посреща на своя стадион Царско село в мач от 18-тия кръг на висшата ни футболна лига. Какви са очакванията на старши треньора Славко Матич за..

публикувано на 04.12.21 в 14:42
Кирил Петков (вдясно) нарече преговорите „интензивни“, а Асен Василев изрази надежда проектът да е готов до понеделник.

Продължават преговорите по текста на коалиционно споразумение за управление

Четирите политически сили, които договарят ново правителство, продължават днес и утре преговорите си по текста на коалиционното споразумение. Като „интензивни“ определи тези преговори кандидатът за премиер Кирил Петков. Според другия съпредседател на партия „Продължаваме промяната“ Асен Василев днес и утре проектът трябва да бъде готов. „Надяваме се..

публикувано на 04.12.21 в 12:23

Не, две саксии с мушкато не пазят от Covid-19

На 7 ноември (неделя) водещото заглавие на първа страница в български всекидневник е  „Две саксии мушкато пазят от Ковид“ . В публикацията се казва: „Две саксии с ароматно мушкато могат да ни пазят от ковид и всякакви вируси. За това чудо разказват, учените от Ботаническата градина на БАН. Още по-любопитно е, че в семейството на мушкатото влизат..

публикувано на 04.12.21 в 12:10
Икона на Св. Варвара

Църквата почита паметта на Света великомъченица Варвара

Православната и Католическата църква почитат днес паметта на Света великомъченица Варвара. В православието света Варвара се счита за покровителка на починалите от внезапна смърт. В някои райони на страната светицата е приемана за покровителка на децата, заболелите от дребна шарка. Затова и хората я наричали „Баба Шарка“. На други места тя се почита..

публикувано на 04.12.21 в 12:05
Подкасти от БНР