Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Демонстрационно гласуване в област Кърджали

Снимка: БГНЕС

От 1 до 5 ноември в сградата на сградата на общинска администрация Кърджали от 9 до 17 часа ще има екипи на Районната избирателна комисия, които ще разясняват начина, по който ще става гласуването с демонстрационните машини. 
На 3 ноември от 9 до 17 часа демомашини ще има в с. Мост в сградата на кметството, а в с.Опълченско също кметството ще са на 4 ноември от 10 до 17 часа.
На 1 ноември от 10 до 18 часа в читалище „Родопска искра 1921“ жителите и гостите на град Ардино ще могат да направят опит как ще се гласува. На 2 ноември две от демомашините ще са на разположение на живеещите в с. Бял извор от 10 до 13 часа пред магазин и в с. Млечино от 14 до 18 часа в Младежкия дом.
В с. Черноочене пробно гласуване ще може бъде направено на 3 ноември от 9.30 до 17 часа в читалище „Пробуда“.
Екипи на РИК с демомашини ще има в с. Бенковски на 2 ноември в читалището, а на 4 ноември в с. Кирково в читалище „Н. Й. Вапцаров“.
В гр. Крумовград демонстрациите ще са на 4 и  ноември в сградата на общинска администрация от 10 до 17 часа.
В Момчилград също два дни - на 2 и на 3 ноември от 9.30 до 17 часа в читалище „Нов живот“.
В Джебел - 5 ноември от 9.30 до 17 часа в читалище „Хр. Смирненски“.
При хубаво време машините ще бъдат изнесени пред съответните сгради, на удобно място, за да могат гражданите по-спокойно, без притеснения заради пандемичната обстановка да направят пробно гласуване.
Подробен график е публикуван на страницата на РИК-Кърджали, допълни Величка Георгиева. 

Вижте още

Прекрасен футбол и голово шоу на "Хювефарма арена"

Отборът на "Арда" загуби гостуването си на "Лудогорец" с 4:1, в един прекрасен мач на  "Хювефарма арена" в Разград. Двата отбора изиграха един интересен двубой с много голови положения пред двете врати. Треньорът на „Арда“ Славко Матич не можеше да разчита на контузените Атанас Зехиров и Лъчезар Котев. Изненадващо в стартовия състав не попадна Жуниньо,..

публикувано на 02.12.21 в 16:48

Мъж получи присъда от година и шест месеца затвор за причиняване на смърт в катастрофа

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Кърджали е осъден Х.И. за престъпление.  Той е признат за виновен за това, че 16.08.2019 г. на път I-5 в землището на с. Великденче, общ. Джебел, обл. Кърджали, при управление на лек автомобил с десен волан предприел маневра „изпреварване" на движещата се пред него колона автомобили, която не успял да..

публикувано на 02.12.21 в 15:51

От 6-ти декември всички ученици в клас

Всички ученици от 1 до 12 клас ще се върнат в училище от понеделник. Това съобщи здравният министър Стойчо Кацаров.  Тестването веднъж седмично повишава леко риска, но е пренебрежимо малко повишение и не представлява сериозна опасност за цялостната ситуация, каза той. Това важи за всички деца от 1 до 12 клас. За всички ще са осигурени щадящи тестове,..

публикувано на 02.12.21 в 15:17

Намален е броят на констатираните нарушения по време на традиционната акция „Зима“

Основната цел на проведената от 1 до 30 ноември 2021 г. традиционна превантивна акция “ЗИМА” на “Пътна полиция” беше за подобряване сигурността на движението по пътищата и заостряне вниманието на водачите към подготовката на автомобилите им за движение при зимни условия посредством ограничаване на увеличаващите се през този сезон предпоставки за..

публикувано на 02.12.21 в 11:53

Приключва ремонтът на пътя между Мишевско и Църквица

Приключва ремонтът на пътя между Мишевско и Църквица. Участъкът между двете джебелски села бе определян в последните години като най-разбития в Източните Родопи. С приключването на „кърпежите“ ще бъде улеснено движението на МПС както между двете села и общинския център, така също е по пряката връзка между Джебел и Ардино.

публикувано на 02.12.21 в 11:45

Обновиха месджида в Търносливка

В съответствие със Закона за вероизповеданията община Ардино осигури финансиране за ремонта на месджида (молитвеният дом) в село Търносливка. Месджидът е построен в края на XIX век. Инициативата за обновяването му идва от местните жители и получава подкрепата на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан. Със средства от капиталовите разходи на общината..

публикувано на 02.12.21 в 11:40

Серия от кражби на акумулатори

Серия от кражби на акумулатори от моторни превозни средства извършила тричленна група, установиха криминалисти от РУ-Кърджали.  След като са били задържани няколко часа след подаване на сигнал за откраднати акумулатори от товарни автомобили, се оказало, че тримата – на 18 г., 19 г. и 20 г., извършили същата кражба от лек автомобил в село..

публикувано на 02.12.21 в 11:11
Подкасти от БНР