Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РДПБЗН-Кърджали провежда пожаро-тактическо учение

Снимка: Нахит Догу

Започна пожаро-тактическо учение за действия при критична ситуация във Водното огледало в Кърджали. Щабът на учението е разположен в района на Ардинския мост.

Директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" в Кърджали комисар Сергей Заимов каза, че в учението участват общо 20 единици техника и 50 пожарникари.

Сергей Заимов: „50 пожарникари се включват в пожаро-тактическото учение. Целите, които си поставяме на първо място е да проверим готовността на ръководството на регионалната дирекция за справяне с точно такива критични ситуации“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Няма регистрирани нарушения за правата на пациентите в Кърджали

Няма постъпили регистрирани нарушения за правата на пациентите в област Кърджали. Това каза областния координатор на Сдружението за развитие на българското здравеопазване Ани Стоянова. Поводът е 18-и април Европейски ден за правата на пациента.  Ани Стоянова, областен координатор на Сдружението за развитие на българското здравеопазване: "Фиксирани..

публикувано на 18.04.24 в 10:17

15 500 жители на област Кърджали ще получат хранителни пакети чрез БЧК

Близо 15 500 жители на област Кърджали ще получат хранителни пакети чрез БЧК, а след това - санитарни материали. Кметове на населени места и доброволци помагат помощите да стигнат до отдалечените села и махали.  Светломира Димитрова, директор на БЧК в Кърджали:  „До 7 юни трябва да сме приключили с раздаването на хранителните продукти, защото ще..

публикувано на 18.04.24 в 10:07

Служители на МВР-Хасково обезвреждаха терористи в учение

Симулация на атака, при която непознати лица привеждат в безпомощно състояние охранители на обект, се разигра край хасковското село Узунджово, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Хасково. В учението участваха над 60 души от различни структури на МВР, екипи на ДАНС, прокуратурата и Община Хасково.   В тренировъчното учение са..

публикувано на 18.04.24 в 09:54

Сейрула от СУ "П. Р. Славейков" на прослушване за националния отбор по английски език

Десетокласникът от СУ "П. Р. Славейков" Сейрула Лютви е допуснат до прослушване пред комисия за включване в националния отбор, който ще представи България на международната олимпиада по английски език. Миналата година Сейрула бе част от този отбор и се върна със златен медал в една от категориите. Благодарение на това класиране получава и покана тази..

публикувано на 18.04.24 в 09:47

Депутатите решават дали ще работят по време на предизборната кампания

С поредица предложения за промени на правилника за организацията и дейността на Народното събрание започва пленарният ден. Депутатите решават дали да работят по време на изборна кампания. Промените от 4 проекта за решения в парламентарния правилник са обсъдени от правната комисия на парламента и днес залата ще реши дали ще бъдат потвърдени. По..

публикувано на 18.04.24 в 08:30

Жълт код за валежи е обявен за шест области на страната

За днес от  Националния институт по метеорология и хидрология при БАН издадоха предупреждение от първа степен – жълт код, за интензивни валежи и гръмотевични бури. Очакват се количества от 20-30 mm, локално до 40-50 mm. Предупреждението е в сила за 6 области – Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали. През деня облачността ще бъде предимно..

публикувано на 18.04.24 в 01:07

Търсят 10 външни експерти по машинно гласуване

Министерство на електронното управление обяви, че ще привлече 10 външни експерти със съответните компетенции и опит за удостоверяването на машините за гласуване. Подборът на специалистите ще бъде извършен съгласно утвърдена от ресорния министър Валентин Мудров процедура. Кандидатите, които желаят да се включат в процеса на удостоверяване на..

публикувано на 17.04.24 в 16:50