Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ден на философията в ЕГ „Христо Ботев“

Снимка: ЕГ „Христо Ботев“

ЕГ „Христо Ботев“ в Кърджали отбеляза Деня на философията.

Превърнало се в традиция, отбелязването на „деня на мъдростта“ е в унисон със световното му честване под егидата на ЮНЕСКО, а Езиковата гимназия е член на този елитен клуб повече от 20 години, съобщиха от учебното заведение.

Празникът на философията предизвика деветокласниците от немските паралелки да потърсят заедно отговори на вечните въпроси, а именно какъв е смисълът на живота и какво означава истинското щастие.

Събитието беше открито с кратък филм за възникването на философията и за основателите на тази наука.


Вижте още

Всички в Ардино знаят Алимехмед като най-големият кръводарител в района

Алимехмед Ахмед от Ардино дари за 34-път безвъзмездно кръв. Днес 62-годишният Алимехмед Ахмед от Ардино дари за 34-път безвъзмездно кръв в отделението по трансфузионна хематология при МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали. Всички в Ардино знаят Алимехмед като най-големият кръводарител в района. За първи път Алимехмед дарява кръв през 1978 година по..

публикувано на 27.01.22 в 15:42

Община Смолян затяга противоепидемичните мерки

Затягат мерките заради нарастващата заболеваемост от Сovid-19 в Смолянска област. Областният кризисен щаб за борба с коронавируса проведе спешно заседание заради нарастващата заболеваемост от заразата на територията на областта.  Двойно повече са регистрираните положителни проби при деца и ученици. Увеличава се натиска в лечебните заведения и в..

публикувано на 27.01.22 в 14:55

Детските площадки край жилищен комплекс "Младост" и на ул. "Отец Паисий" ще бъдат възстановени

Детските площадки край жилищен комплекс "Младост" и на ул. "Отец Паисий" ще бъдат възстановени. Това стана известно на сесията на Общинския съвет в Кърджали днес. Темата за площадките беше коментирана от кмета на общината Хасан Азис в отговор на питания на общински съветници. Той се обърна с молба към съветниците да насочват вниманието на администрацията..

публикувано на 27.01.22 в 14:40

Общинският съвет в Кърджали гласува Програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета

Програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета в общината беше гласувана на сесия на Общински съвет-Кърджали днес.  Съветниците от всички политически групи единодушно подкрепиха предложението със "за".  "Общинската програма е изготвена в изпълнение на Закона за защита на животните и обхваща периода 2021-2025 година, с цел..

публикувано на 27.01.22 в 14:31

Общините искат да плащат ток като битови потребители заради високите сметки

Националното сдружение на общините настоява правителството да предприеме спешни мерки за местните власти, които изпадат в криза с високите сметки за електроенергия, като една от тях да бъде общинските социални, здрави и образователни структури да се третират като битови потребители. Това заяви кметът на Велико Търново Даниел Панов, председател на..

публикувано на 27.01.22 в 14:20

Няма чапли тази зима по долината на река Арда

По-малко чапли и лебеди гнездят тази зима във Водното огледало на Кърджали и по долината на река Арда. Това установи 46-тото поред преброяване на водолюбивите птици, което се проведе през януари.  Среднозимното преброяване отчете 3354 водолюбиви птици от 24 вида - двойно повече от предишната година.  Най-често срещаните са зеленоглавите патици..

публикувано на 27.01.22 в 11:52

Общинските съветници в Кърджали гласуваха средства за двойки с репродуктивни проблеми

Днешното заседание на Общински съвет - Кърджали се проведе от разстояние чрез виртуално участие /онлайн/ на 27.01.2022 год. /четвъртък/ от 10.00 часа. Част от дневния ред бяха проблемите свързани с реда за отпускане на парични помощи за лечение на тежко болни лица и  финансовото подпомагане на процедури и дейности свързани с лечение на безплодие на..

публикувано на 27.01.22 в 11:42
Подкасти от БНР