Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Приключи разширението на гробищните паркове в НеделиноВ петък приключи работата по разширението на гробищния парк в квартал Горно Неделино с повече от 2 и половина декара.
Това беше един от най-сериозните проблеми, чакащ своето решение, заявява кметът на община Неделино Боян Кехайов.

Досега гробищният парк не е бил разширяван, само частично, което е удовлетворявало потребностите на населението за една две години.

 В добър диалог с общината, са закупени имоти от техните собственици. Благоустрояването е приключило.

Така недостигът на гробни места в общината вече не съществува.

Повече по тази тема, Радка Петкова разговаря с общинския кмет Боян Кехайов.

Вижте още

Весела Фламбурари: Честит рожден ден на прекрасното и много нужно предаване!

Весела Фламбурари ни напомни, че предаването "Вкусен следобед", е козирог, което значи, че е креативно, трудолюбиво и упорито. Но откъде идва обичаят да се поднася торта за рожден ден? Разбира се, от гръцката митология, само че тогава са били наподобяващи на сладък хляб. Ще научим и за вълненията в страната Замрази го, когато след една весела..

публикувано на 19.01.22 в 16:10
Хасково отдаде почит на Освободителите

Хасково чества 144 години свобода

Камбанен звън възвести идването на свободата в град Хасково. Камбаните на всички православни храмове в града биха заедно, за да отбележат, както преди 144 години, идването на свободата. Инициативата е на Община Хасково и се реализира с подкрепата на Пловдивската митрополия.  Заради сложната пандемична обстановка тържествен ритуал по повод 19 януари..

публикувано на 19.01.22 в 14:59

Община Стамболово с режим на уличното осветление

Високите цени на електроенергията накараха общини да въведат режим на тока. Общините настояват за по-високи компенсации от държавата. Масово обмислят въвеждане на режим за уличното осветление, тъй като то заема около 90% от разхода за ел.енергия на местните власти. Две общини от Варненска област - Вълчи дол и Дългопол, и една от Пазарджишко -..

публикувано на 19.01.22 в 14:08

Водещата на "Вкусен следобед" Радка Петкова: Всеки епизод е вълнуващ

" Вкусен следобед" навършва скоро 5 години . На 22 януари, от 14 часа, прозвучава пилотният епизод в ефира на радио Кърджали. Първата анкета е на тема: " Кой е най-вкусният следобед ", а музиката е само от неизлъчвани автори, заради ограниченията на Мюзикаутор. Но, за добро, защото песните се оказват много хармонично допълнение към темите в..

публикувано на 17.01.22 в 14:25

"Вкусен следобед" - празничен епизод

Здравейте, в този хубав ден, от мен, Радка Петкова, времето е слънчево за празничния епизод на "Вкусен следобед", който в събота става на 5 години. И се надявам, предаването мъниче вече да е научило азбуката, да остане все т ака любопитно, и отворено да изследва света, както и да споделим заедно много вкусни рецепти , преживявания и срещи с приятни..

публикувано на 16.01.22 в 18:36

5 години "Вкусен следобед" - забавлението продължава

Днес предаването "Вкусен следобед" на Радио Кърджали ще отбележи своя 5-ти рожден ден. Това е единственото кулинарно предаване в ефира на цяла България, разказва журналистът Галина Стефанова, която разговаря с водещата на предаването Радка Петкова: "Това е едно предаване за всички възрасти, от 30 до 60, но се надяваме да достигаме и до още повече..

публикувано на 16.01.22 в 11:29
Отбелязаха годишнината от откриването на ГКПП Златоград-Термес с водосвет

Александър Митушев: ГКПП Златоград-Термес подпомага икономиката на региона

Идеята за създаването на ГКПП Златоград – Термес възниква първоначално у инициативен комитет, „който като начало, решихме, че трябва да предизвикаме волята на двете страни, на жителите от двете страни на границата, където при подялбата на територии голяма част от българското златоградско население остана зад браздата“, връща се в годините назад..

публикувано на 15.01.22 в 22:21
Подкасти от БНР