Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Близо 50 селища в Смолянско са без ток

Снимка: БГНЕС

Близо 50 селища в Смолянска област са без ток, заради скъсани далекопроводи от силния вятър, съобщават от електроразпределителното дружество. 
Без електричество са населени места в община Смолян и в квартал „Каптажа“.
Аварийни екипи работят по отстраняване на повредите.

Вижте още

Милко Багдасаров: Вярното решение за математиката ще се намери след обсъждане с повече хора

Ще се намери вярното решение за материала по математика в училищата след обсъждане с повече хора. Така Милко Багдасаров, директор на СУ "П.Р. Славейков" в Кърджали, който е и математик, коментира изявление на министъра на образованието, който заяви, че е възможно част от материала по математика да отпадне, част да бъде преместена в по-горните..

публикувано на 24.05.22 в 17:02

Джебел отбеляза 24 май със спектакъл за буквите и знанието

Джебел отбеляза  24 май  с много настроение и спектакъл за буквите и знанието . Над 20 изпълнения бяха аплодирани от присъстващите на площада стотици джебелчани. В програмата участваха детски градини, училища и читалища от града и региона.  „На този ден засвидетелстваме своето уважение и признателност към Вас за  всеотдайните грижи,..

публикувано на 24.05.22 в 15:51

Даниел Делчев: 24 май е израз на нашата идентичност, на творческия ни заряд, на силата, на духовността

„24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, един от най-светлите и почитани празници не само от хората, които професионално имат отношение към образованието и културата, а от всички нас, защото е израз на нашата идентичност, на творческия ни заряд, на силата, на духовността,..

публикувано на 24.05.22 в 15:30

Хасан Азис: 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност

24 май е не само най-светлият български празник, но и необикновен ден, в който вървим в една посока, водени от химна на словото. Това каза в приветствието по време на официалното честване в Кърджали кметът Хасан Азис. Градската градина в Кърджали бе изпълнена до краен предел от жители и гости на града, ученици, педагози, културни дейци и родители...

публикувано на 24.05.22 в 15:21

Хиляди се включиха в общоградското празнично шествие в Хасково

Хиляди ученици, педагози, студенти, дейци на културата и граждани се включиха в общоградското празнично шествие в Хасково. От Община Хасково осигуриха над 400 флагчета с букви и над 600 балона, предаде репортерът Божидар Събев.  Слънчевият празник на българската азбука, книжовност и култура продължи с празничен концерт. „Толкова е..

обновено на 24.05.22 в 15:09

Турски фирми имат интерес персонала им да знае български език

По-големите турски фирми, които инвестират у нас, имат интерес към персонал, който да владее и турски и български език. Това заяви генералният консул на България в Одрин Борислав Димитров в отговор на въпрос има ли интерес към българския език в южната ни съседка:  "Интересът е с две направления. Най-вече интересът е търговски, т.е. да има..

публикувано на 24.05.22 в 14:21

Шестима изявени абитуриенти от четири училища получиха стипендията "Кърджали"

Шестима изявени абитуриенти от четири училища получиха стипендията "Кърджали" тази година. Станислав Карев от Средно училище "Отец Паисий", Теодора Чанева и Хабиш Иса от "Петко Рачов Славейков", Нарин Мехмед и Борислав Енчев от Езикова гимназия "Христо Ботев" и Мерджан Моллахасан от "Йордан Йовков" са носители на отличието. Те са класирани на призови..

публикувано на 24.05.22 в 13:42