Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Проливни дъждове и силен вятър затрудниха придвижването в Истанбул

Снимка: TRT

Турските медии съобщават, че проливните дъждове и силният вятър са причина за затруднено придвижване в Истанбул.

В Коджаели бурята отнесе покривите на сгради.

Отменени бяха планирани курсове на кораби в района на Измитския залив, посочва Си Ен Ен Тюрк.

Приливни вълни са залели района близо до плажа.

В Бурса бурният вятър повали дърво, за което се смята, че е на 270 години.

За кратко е блокиран пътят в района.

В 52 от общо 81 турски окръга действа предупреждение за бурен вятър и проливен дъжд.


Вижте още
Боян Кехайов

Две седмици без пазарна сряда в община Неделино заради COVID-19

Покачва се броят на заболелите от COVID-19 в община Неделино. Кметът Боян Кехайов издаде заповед за въвеждане на временни противоепидемични мерки на територията на общината с цел ограничаване на разпространението на заразата. По-строгите мерки идват след заповед на областния управител и са за територията на цялата област, уточни..

публикувано на 24.01.22 в 22:49
Милко Багдасаров, председател на Областния съвет на БСП - Кърджали

Милко Багдасаров: Успехът на правителството ще е успех и за БСП, и лично за Нинова

Заседанието на 50-тия конгрес на БСП премина сравнително спокойно, със сериозен анализ на изтеклата 2021 година, участието на левицата в изборите и решения за необходимите промени. Това е кратката оценка на областния лидер на БСП в Кърджали Милко Багдасаров на отминалия форум на социалистите, където Корнелия Нинова затвърди ръководната си позиция...

публикувано на 24.01.22 в 17:21
Емил Хумчев, областен управител на област Смолян

Смолян е в най-тъмночервената зона по заболеваемост, затягат контрола

Област Смолян премина в най-тъмночервената зона по заболеваемост от COVID-19 с 1300 болни на 100 000 население. Това съобщи за Радио Кърджали областният управител Емил Хумчев. След заседание, Областният щаб за противодействие разпространението на COVID-19 е затегнал противоепидемичните мерки. Сред тях са засилване на контрола, увеличаване..

публикувано на 24.01.22 в 15:14

Арда продължава подготовката си в Турция

Отборът на АРДА замина за Турция, където ще бъде втората част от зимната подготовка на футболистите. Тя ще продължи от 23 януари до 4 февруари. На турска земя играчите на Стамен Белчев ще изиграят 4 контролни срещи, които вече са договорени на 100%.  На 24 януари АРДА ще играе контрола с Балкани (Косово) На 27 януари, четвъртък, е мачът с полския Пяст..

публикувано на 22.01.22 в 17:26

С пари, спестени от занимания по интереси, ще се плащат допълнителни часове за наваксване на пропуски

С неусвоени средства от бюджетите на училищата, включително и отпуснати за занимания по интереси и работа с ученици от уязвими групи, ще могат да се финансират допълнително обучения и консултации на учениците, които имат пропуски при обучението от разстояние в електронна среда.  Това допуска промяна в Наредбата за финансирането на институциите в..

публикувано на 22.01.22 в 17:16

Адлен Шевкед: НОИ-Кърджали заличава трудова дейност престъпвайки закона

Очаква се социалният министър Георги Гьоков да назначи проверка за „порочна практика в НОИ-Кърджали“ стана ясно от заседание на парламентарната социална комисия. Подадени са оплаквания, че инспектори от териториалното поделение на НОИ организират анкети на работодатели. В тях се съдържали въпроси като това къде се обявяват свободни..

публикувано на 20.01.22 в 13:15

„Преценям”, „антиваксър” и „изчегъртване” са българските думи на годината

„Преценям ” , „антиваксър ” и „изчегъртване ” са българските думи на годината 20 януари, София. Преценям, антиваксър и изчегъртване са най-употребяваните думи на 2021-ва. Това показа широко проучване, проведено на платформата за грамотност „Как се пише?“ . След тях с броени гласове разлика..

публикувано на 20.01.22 в 11:53
Подкасти от БНР