Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Аварийни екипи работят за отстраняване на повредите по електропреносната мрежа в Смолянско

Снимка: Енерго Про

Близо 50 селища в Смолянска област са без ток, заради скъсани далекопроводи от силния вятър, съобщават от електроразпределителното дружество. Без електричество са населени места в общините Смолян, Мадан и Баните. 
"Аварийни екипи работят по отстраняване на повредите", съобщи зам. областният управител на Смолян Андрей Кадишев. Той увери, че навсякъде има групи, които издирват авариите. Някои са установени и се работи по отстраняването на щетите, други са в процес на издирване. 
   


Вижте още

Недостигът на работна ръка става все по-сериозен, алармират земеделци

Проблемът с недостига на работна ръка в земеделието става все по-сериозен и трябва спешно да се намери начин за решаването му, в противен случай има риск все по-често реколтата да остава неприбрана на полето. За това алармират градинари и обсъждат с Министерството на земеделието варианти за справяне с проблема. Могат ли българските фермери..

публикувано на 17.01.22 в 15:29

Пещерата "Дяволското гърло" е напълно възстановена след наводненията

Пещерата „Дяволското гърло“ край Триград е напълно възстановена от щетите след бедствието в началото на месец декември м.г. Това съобщи Владимир Солаков, председател на туристическо сдружение „Орфей“. При наводненията пещерата бе почти изцяло потопена. Реката бе повлякла огромно количество дървен материал в залата. Запушен бе сифонът,..

публикувано на 17.01.22 в 15:14

Обвиняемият за закана за убийство и незаконно притежание на боеприпаси мъж от село Душка отива на съд

Районна прокуратура-Кърджали предаде на съд 55-годишен мъж, който на 30 ноември миналата година в землището на село Душка, община Черноочене, отправил закани за  убийство с думите: “ще те убия“, „дай ми пушката, ще те убия“, „стой ще те застрелям, дай ми пушката“,  към свой съселянин. Пострадалият  отнел пушката и  завързал нападателя си,..

публикувано на 17.01.22 в 14:31

Предложение за извънредна ваканция на учениците е внесено в МОН

В деловодството на МОН вече е внесено предложението за извънредна ваканция за учениците между двата учебни срока. Това съобщи пред БНР Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на 119-о училище в столицата. Писмото се внася след дистанционно заседание в края на миналата седмица...

публикувано на 17.01.22 в 14:12

365 автомобила са проверени в акция на полицията в област Кърджали

Специализирана полицейска операция за контрол върху движението по пътищата се е провела на  територията обслужвана от районните управления  Джебел,  Крумовград,  Момчилград и Ардино. За  периода 11 - 16 януари 2022г.  са проверени 365 моторни превозни средства . За констатирани нарушения са съставени 16 акта и 88 фиша по Закона за движение..

публикувано на 17.01.22 в 13:46

Съдът отложи делото за катастрофата с участие на Лютви Местан

На проведено открито съдебно заседание на 17.01.2022 г. състав на Окръжен съд – Кърджали не даде ход на наказателното дело за катастрофата край село Загорско, при която загина 6 месечно бебе. Двамата обвиняеми  Лютви Местан и Юсеин Ахмед – бащата на загиналото в инцидента дете, са подведени за съпричиняване на смърт по непредпазливост. Поради..

публикувано на 17.01.22 в 13:20

Кадир Мустафов: Голяма част от персонала на заведенията е ваксиниран

Браншът на ресторантьорите започва п одготовка за масови протестни действия срещу дискриминационните мерки, които го убиват, заявиха от Б ългарската асоциация на заведенията и Сдруженията на заведенията в България. Те са недоволни срещу, цитирам, "измислените и половинчати компенсации на космическите цени на ток, газ и всяка една стока" . Какво..

публикувано на 17.01.22 в 13:03
Подкасти от БНР