Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Елхата в Ардино ще грейне на 7 декември

Коледно-новогодишната елха в Ардино ще грейне на 7-ми декември (вторник). Мероприятието ще се проведе на централния парк в града от 17.30 часа.

Всички деца и граждани на общината са поканени от ръководството на община за да отбележат с празнично настроение запалването на светлините на коледната елха.


Вижте още

Забраната за влизане на автомобили в Истанбул е отменена

Турският министърът на транспорта и инфраструктурата Адил Караисмаилоглу преди минути съобщи, че вече всички пътни артерии в района на Истанбул са отворени за движение.  Областният управител на Истанбул Али Йерликая оповести, че забраната за влизане на автомобили в мегаполиса заради обилния снеговалеж е отменена.  Пътнически автобуси пътуващи по..

публикувано на 25.01.22 в 17:10

Забраняват пазарния ден в Неделино за две седмици

Засилва се и контролът за спазване на противоепидемичните мерки, заяви кметът на Неделино Боян Кехайов. Причината е ръстът на заболеваемостта от коронавирус в област Смолян. " Забраняваме за две седмици пазарния ден, който традиционно е в сряда и е голямо средище и струпване на хора. Това е по-различното от заповедта от другите общини. училището е в..

публикувано на 25.01.22 в 16:19

Вандалска проява в Смолян върху лика на известен творец

Община Смолян внесе жалба в ОД на МВР за посегателството и вандалската проява, извършена върху лика на известния творец Анастас Стайков на спирката на кино „Дружба“. Това съобщи зам.-кметът инж. Мариана Цекова. Тя посочи, че около мястото има камери, които вероятно са регистрирали извършителя и затова разчита полицията да го открие по-бързо. Това е..

публикувано на 25.01.22 в 15:48

Животновъдите в областта изнемогват

Цените на фуражите вървят нагоре, животновъдите изнемогват. Не могат да увеличават драстично цената на месото, за да компенсират по-високите разходи, заяви за радио Кърджали Бойко Синапов от "Обединени български животновъди". Синапов в отговор на въпрос дали фермерите обмислят да ликвидират стада, за да съкратят разходите:  " Всеки ден си говоря с..

публикувано на 25.01.22 в 15:42

Новият заместник областен управител на Кърджали Юлия Чортленева утре встъпва в длъжност

Досега  Юлия Чортленева беше преподавател по история в гимназията в Черноочене. Тя потвърди за Радио Кърджали новината за назначанието си. " Днес в 13:00 часа беше представянето ми. Областният управител Даниел Делчев ме представи пред колегите си, а от утре като встъпя в длъжност ще се запознавам с всеки поотделно. Ще отговарям за всички ресори,..

публикувано на 25.01.22 в 15:27

Област Смолян е в тъмночервената зона по зaболеваемост от коронавирус

Област Смолян е в тъмночервената зона по заболеваемост от коронавирус с над 1300 болни на 100 000 население. Най-голяма е заболеваемостта в община Смолян, следват Златоград и Девин, съобщи областният управител Емил Хумчев. Уверението му е , че болниците имат готовност да поемат болни хора. Ситуацията с интензивните легла също е по-спокойна. По неговите..

публикувано на 25.01.22 в 14:07

Двама мъже са глобени за обиди на полицаи

За хулигански действия и оскърбително отношение към орган на властта е наложена глоба в размер на 500 лв. на 43-годишен и 400 лв. на 50-годишен. Двамата мъже проявили вербална агресия – обиди и ругатни, към двама служители на РУ-Кърджали които на 23 януари около 1 часа реагирали на сигнал за нарушаване на нощната тишина.  Инцидентът станал пред..

публикувано на 25.01.22 в 13:27
Подкасти от БНР