Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Радка Петкова от Радио Кърджали се дипломира в майсторския клас на БНР Академия

2
Милен Митев връчва дипломата на Радка Петкова от Радио Кърджали.

Редакторът на БНР Радио Кърджали Радка Петкова се дипломира в VII майсторски клас на БНР Академията. 

В него взеха участие 10 служители от националните и регионални програми на БНР, избрани чрез конкурс. Те завършиха успешно обучението по учебна програма и критерии, заложени от квалификационния отдел на Европейския съюз за радио и телевизия - EBU ACADEMY. 

Завърши VII майсторски клас на БНР Академия

Дипломите бяха връчени на церемония в Мраморното фоайе на Българското национално радио от генералния директор на БНР Милен Митев, който поздрави участниците: "БНР Академия е изключително важен проект, не само защото е инвестиция в хората, които правят радиото. Той показва нашата отговорност към обществото да надграждаме това съдържание, което създава и изгражда доверието към БНР."

"Бъдете смели! Бъдете нахъсани! Не се плашете от предизвикателства! БНР е свободна медия, в която работим не за политиците и не за управляващите. Ние работим за слушателите. Затова хората разчитат на нас и ни имат доверие!“ каза Пламен Христов, кореспондент на БНР в Ловеч, който постигна най-висок резултат на финалните изпити на VII майсторски клас на БНР Академия.

Над 80 журналисти от националното радио са завършили седемте майсторски класа на БНР Академия, проведени от 2014 г. досега. 

В Радио Кърджали до момента трима души са със завършен майсторски клас: Станислава Георгиева, Божидар Чолаков и Радка Петкова.

Екипът на Радио Кърджали поздравява новодипломиралата се Радка Петкова!

Галерия

Вижте още

Ниязи Сеид стана републикански шампион по борба за кадети

Роденият в Стремово Ниязи Сеид стана републикански шампион по борба за кадети. Състезателят стана първи  в категория до 125 кг на Държавното лично първенство по борба свободен стил, което се проведе в Бургас. Ниязи се състезава за хасковския клуб „Ангел войвода“. Треньорът на отбора Стоян Желев каза, че са участвали общо с 5..

публикувано на 24.01.22 в 17:29

40-годишен е задържан за нарушена заповед за домашно насилие

На 21 януари в областния град, мъж на 40- години нарушил издадена срещу него заповед за защита от домашно насилие. Мъжът не спазил издадената заповед  от Районния съд за незабавна защита в полза на 61-годишна жена със забрана да се доближава нея и до жилището й. Това съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.  Проверката по случая се извършва от сектор..

публикувано на 24.01.22 в 16:00

МВР проверява двама, нарушили задължителна карантина

Полицейски служители от РУ- Кърджали и РУ- Кирково установиха при проверки на противоепидемичните мерки нарушения на 10- дневната задължителна карантина.  Едното нарушение е извършено на 16 януари от 61-годишен мъж от Кърджали, при което същият не е изпълнил предписанията на здравните власти.  На 19 януари в село Чакаларово 19-годишен също е нарушил..

публикувано на 24.01.22 в 15:53

Весела Добрикова от Езиковата с отлично представяне в национална математическа конференция

Грамота за отлично представяне на  INTERNATIONAL FORUM SECURE DIGITAL FUTURE 21 на 22-рата ученическа конференция на Ученическия институт по математика и информатика получи ученичката от 10 клас в ЕГ „Христо Ботев” в Кърджали Весела Добрикова. Това съобщиха от училището.  Пред журито тя представи проект на тема: „Числата на Пел и числата на..

публикувано на 24.01.22 в 15:28

Задържаха 55-годишен за фалшив сигнал на телефон 112

В Джебел за подаден неверен сигнал на единния европейски номер 112 55-годишен мъж е бил задържан в полицейското управление.   На 21 януари жител на село Припек подал съобщение, че му бил нанесен побой. Пристигналият полицейски на място за изясняване на случая установил, че сигналът е неверен. Започната е проверка за подадено невярно и..

публикувано на 24.01.22 в 14:46

Сняг и студ в Гърция, затвориха училищата

Студеният циклон със сняг и ниски температури достигна до Атина. Изискват се вериги и за движение по магистралата Солун - Атина. Пътувайте само при крайна необходимост в следващите 48 часа, призова министърът по защита на гражданите Христос Стилианидис. Пътищата са заледени и на много места полицията изисква вериги на автомобилите. О т тази сутрин е..

публикувано на 24.01.22 в 13:36

Спад на новородените през изминалата година в Смолян

370 са бебетата, повечето момченца, които са се родили в смолянската МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" миналата година .  Те са с четири по-малко  в сравнение с родените през 2020 г. Засилва се тенденцията младите майки да предпочитат да раждат със секцио, а причините са много не само медицински, но и финансови, сочат наблюденията на завеждащия АГО д-р Стефан..

публикувано на 24.01.22 в 13:30
Подкасти от БНР