Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Духът на Коледа завладя езиковата гимназия

Всеки, който влиза в областния град се наслаждава на новата украса, която грейна в навечерието на Коледните и Новогодишни празници и осветява сградата на ЕГ „Христо Ботев и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. По инициатива на директора на Гимназията и Ученическия съвет беше украсена шестметровата елха, която е в двора на училището и се намира до паметника на Христо Ботев. Ученици украсиха фоайетата и класните стаи. Те се погрижиха всяко кътче в училището да носи празнично настроение и да се усеща духът на Коледа. Кулминацията на предколедната треска бе в навечерието на студентския празник – 8. декември. В двора на гимназията се събраха юбилейният випуск абитуриенти и ученици от 11. клас на тържествена церемония по запалването на светлините на Коледната елха.

Началото бе поставено от председателя на ученическия съвет Десислава Ликова, която прикани всички присъстващи да включат мобилните си телефони и да предават на живо церемонията в социалните мрежи. По този начин ще направят съпричастни всички бивши и настоящи ботевци, независимо в коя точка на света се намират. Тя поздрави своите съученици с настъпващите празници и пожела здраве и успехи през идната 2022 година.

Директорът на Езиковата гимназия госпожа Даниела Павлова се обърна към присъстващите гимназисти и всички учители с пожелания да има светлина в очите и топлина в душите. Да е мирна и щастлива Новата 2022 година и да се радваме на здраве и успехи.

Настроение сред присъстващите създадоха и Коледните песни в изпълнение на младите музикални таланти на училището. Дванайсетокласниците не се сдържаха и преброиха от едно до дванайсет, а директорът на Гимназията ги призова да направят обратно броене и всички избухнаха в аплодисменти при грейването на светлините. Пъстрата картина се допълни и от пищна заря, която озари небето над училището. И за да е пълна феерията от слово, музика и светлина тържеството приключи с българско право хоро, на което се заловиха всички присъстващи.


Вижте още

Отказаха на "Горубсо Кърджали" да добива злато в Ардинско

РИОСВ Смолян не одобри осъществяването на инвестиционното предложение на Горубсо Кърджали да добива полиметални руди от находище Китница в землищата на шест села в община Ардино. Решението на екоинспекцията идва след заседание на Експертния екологичен съвет, на което 11 гласуваха против, трима се въздържаха и нито един не даде глас "За". Според..

публикувано на 18.01.22 в 11:00

Област Кърджали е на прага на червената зона на заболеваемост от COVID-19

Област Кърджали е на прага на червената зона на заболеваемост от ковид 19. Три общини вече са в червената зона. Това са Черноочене и Момчилград, а от днес и община Кърджали. Това съобщи Петя Папазова, главен секретар на РЗИ-Кърджали. Папазова каза, че ежедневно изпращат данните за заболеваемост към общините и РУО, за да се предприемат съответните..

публикувано на 18.01.22 в 10:55

Заради новите сметки за ток общини спират уличното осветление през нощта

Заради новите сметки за ток, общините ще бъдат "на тъмно". Кметове в област Кърджали коментираха, че новите фактури за един месец разход на ток са колкото почти за шест месеца по старите цени. "Ще се наложат икономии и ограничения", коментират градоначалниците, като първото нещо от което ще спестят е уличното осветление, коментира кметът на Ардино Изет..

публикувано на 18.01.22 в 10:05

Хасан Азис: Държавата трябва да подпомогне общините при проблема с високите цени на тока и горивата

Повече от два пъти са нараснали задълженията на община Кърджалии за електроенергия и горива за отопление за месец ноември 2021г. спрямо същия период на 2020г., заяви кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис. Най-голям дял имат сферите образование и социално осигуряване, подпомагане и грижи. Не малко са и фактурираните вече средства за..

публикувано на 18.01.22 в 09:53

Празнуваме Атанасовден

Днес е Атанасовден. Свети Атанасий според народните поверия е светецът покровител на зимата, снега и студа. Вярва се също, че зимният св. Атанас си съблича кожуха, за да дойде лятото, а летният св. Атанас го облича, за да дойде зимата.  „Дойде ли Атанасовден, идва и пролетта” - казват българите. В народните представи Свети Атанасий..

публикувано на 18.01.22 в 09:46

Силно земетресение в Турция

Земетресение с магнитуд от пета степен по скалата на Рихтер е било регистрирано в Централна Турция. Това съобщи Европейският средиземноморски сеизмологичен център.Мястото на труса е било на около 50 километра от град Кайсери, където живеят близо 600 хиляди души.Засега няма данни за пострадали или за нанесени щети.

публикувано на 18.01.22 в 09:45

Близо 10 хиляди новозаразени с COVID-19 у нас

Рекордни близо 10 хиляди нови случая на коронавирус са били регистрирани през последното денонощие в България.  Новите заразени са 9996, като от тях 71 са новозаразените в Кърджали, заяви Петя Папазова, гл. секретар на РЗИ-Кърджали. Те са били установени от 44 772 теста (близо 22,33 процента са положителни). Близо 79 на сто от новозаразените..

публикувано на 18.01.22 в 09:44
Подкасти от БНР