Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Защитават данните на самоосигуряващите се

Снимка: БГНЕС


До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция за приходите.
Това може да стане чрез подаване на  декларации по утвърден образец в офис на НАП по постоянен адрес или чрез е-услуги на приходната агенция с персонален идентификационен код или електронен подпис.

По повод  промените в регистър БУЛСТАТ за самоосигуряващите се лица Елван Гюркаш, директор на офиса на НАП в Кърджали  каза: "Тази промяна не изисква от клиентите на Приходната администрация да подават документ или заявления. Информацията за преобразуването ще бъде получена по служебен път и с нея ще разполагаме както ние, така и останалите институции, които обработват лични данни на граждани. Новите деветзначни кодове ще осигурят защита на личните данни на физическите лица, регистрирани като самоосигуряващи се".
 


Вижте още

Малчуганите в Кърджали ще гледат безплатно кино на 1 юни

Малчуганите в Кърджали ще гледат безплатно кино на 1 юни. Николай Николов, управител на киното съобщи за Радио Кърджали:  "Прожекциите са подарък от областния управител Даниел Делчев за Деня на детето. Щ е се излъчват прожекции на 2 премиерни анимации:  „Епохата на животните“ от 10.00 ч.,  „Малкият вампир“ от 11.30 ч. и  „Епохата на животните“ от..

публикувано на 26.05.22 в 15:43

Рибата в яз. „Студен кладенец“ продължава да измира (видео)

Рибата в яз. „Студен кладенец“ продължава да измира. Днес, проверка на Радио Кърджали установи още мъртва риба по крайбрежието срещу село Островица. Намерените риби са предимно каракуди, а също и шаран. Очаква се утре да станат известни резултатите от изследването на мъртвата риба, намерена  в устието на река "Перперек", която се влива в яз. „Студен..

публикувано на 26.05.22 в 14:58

"Български пощи" възстановява приемането на плащания за местни данъци и такси

"Български пощи" обявиха, че възстановяват приемането на плащания за местни данъци и такси. Списък на пощенските станции, в които може да се извърши плащане, е наличен в сайта на дружеството. В пощенските станции може да се платят местни данъци и такси към всички общини посочени в приложения списък на общините. За целта е достатъчно да се съобщи на..

публикувано на 26.05.22 в 14:42

Започват ремонти по важни пътища в област Смолян

Започват ремонти по важни пътища в област Смолян. Това съобщи областният управител Емил Хумчев след среща с председателя на управителния съвет на АПИ Тодор Василев. Емил Хумчев: "Това са няколко важни пътни отсечки на територията на областта по които бяха започнати подготвителни дейности през 2020 г. Миналата цяла година не можа да се направи..

публикувано на 26.05.22 в 12:11

Нощна спасителна операция в яз. "Студен кладенец" завърши успешно

Спасителна акция в язовир „Студен кладенец“ е била проведена тази нощ около 2 часа от екип на РСПБЗН-Кърджали, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Трима мъже закъсали във водата, след като моторът на лодката им угаснал. Четирима пожарникари открили бедстващите, помогнали за отстраняване на техническия проблем и стигнали до брега.

публикувано на 26.05.22 в 10:52

Полицаи разкрили кражба на телефон от здравно заведение в Кърджали

Полицейски служители от РУ-Кърджали са разкрили кражба на телефон от здравно заведение, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Кражбата била извършена вчера в интервала между 9 часа и 10 часа. След подадения сигнал и организирани издирвателни действия полицаи стигнали до 38-годишна жена, съпричастна към случая. Проверката за деянието се извършва от..

публикувано на 26.05.22 в 10:45

Полицията издирва 19-годишен, извършил хулигански действия пред нощен клуб

19-годишен, извършил хулигански действия пред нощен клуб, се издирва от полицията, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Около 4,30 часа тази сутрин младежът напръскал със спрей и нанесъл удар в лицето на 34-годишен. Извършителят на хулиганството избягал и се издирва от полицията. Това е втори случай със същия извършител, който на 22 май през нощта,..

публикувано на 26.05.22 в 10:40