Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Детските площадки край жилищен комплекс "Младост" и на ул. "Отец Паисий" ще бъдат възстановени

Снимка: БГНЕС

Детските площадки край жилищен комплекс "Младост" и на ул. "Отец Паисий" ще бъдат възстановени. Това стана известно на сесията на Общинския съвет в Кърджали днес. Темата за площадките беше коментирана от кмета на общината Хасан Азис в отговор на питания на общински съветници. Той се обърна с молба към съветниците да насочват вниманието на администрацията към старите детски площадки, които създават риск. 

"Всяка година Община Кърджали възлага на фирми, които имат съответна правоспособност за ремонт на детските площадки. Ще продължаваме да работим в тази дейност в рамките на тази година и да я разширим", заяви кметът  на общината. 


Вижте още

Ниска заболеваемост от COVID-19 отчитат от РЗИ-Смолян

По малко от 50 на 100 хил. души е дневната заболеваемост от COVID-19 в област Смолян за последните 14 дни. Седмичният ръст е 17,39 процента, смъртността 2 на 100 хил. Изчисленията са н 14-дневна база. Информацията е от РЗИ-Смолян. Повече от 70 процента от диагностицираните са на възраст над 50 години. Няма починали с основно или съпътстващо заболяване..

публикувано на 27.05.22 в 08:30

Един новозаразен с коронавирус в Кърджали

236 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 4,3% от направените 5478 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. В Кърджали има един регистриран нов случай на COVID-19 за последното денонощие. В Хасково са два, а в Смолян - пет. Най-много са новите случаи в София - 110, като..

публикувано на 27.05.22 в 08:07

Малчуганите в Кърджали ще гледат безплатно кино на 1 юни

Малчуганите в Кърджали ще гледат безплатно кино на 1 юни. Николай Николов, управител на киното съобщи за Радио Кърджали:  "Прожекциите са подарък от областния управител Даниел Делчев за Деня на детето. Щ е се излъчват прожекции на 2 премиерни анимации:  „Епохата на животните“ от 10.00 ч.,  „Малкият вампир“ от 11.30 ч. и  „Епохата на животните“ от..

публикувано на 26.05.22 в 15:43

Рибата в яз. „Студен кладенец“ продължава да измира (видео)

Рибата в яз. „Студен кладенец“ продължава да измира. Днес, проверка на Радио Кърджали установи още мъртва риба по крайбрежието срещу село Островица. Намерените риби са предимно каракуди, а също и шаран. Очаква се утре да станат известни резултатите от изследването на мъртвата риба, намерена  в устието на река Перперешка, която се влива в яз. „Студен..

публикувано на 26.05.22 в 14:58

"Български пощи" възстановява приемането на плащания за местни данъци и такси

"Български пощи" обявиха, че възстановяват приемането на плащания за местни данъци и такси. Списък на пощенските станции, в които може да се извърши плащане, е наличен в сайта на дружеството. В пощенските станции може да се платят местни данъци и такси към всички общини посочени в приложения списък на общините. За целта е достатъчно да се съобщи на..

публикувано на 26.05.22 в 14:42

Започват ремонти по важни пътища в област Смолян

Започват ремонти по важни пътища в област Смолян. Това съобщи областният управител Емил Хумчев след среща с председателя на управителния съвет на АПИ Тодор Василев. Емил Хумчев: "Това са няколко важни пътни отсечки на територията на областта по които бяха започнати подготвителни дейности през 2020 г. Миналата цяла година не можа да се направи..

публикувано на 26.05.22 в 12:11

Нощна спасителна операция в яз. "Студен кладенец" завърши успешно

Спасителна акция в язовир „Студен кладенец“ е била проведена тази нощ около 2 часа от екип на РСПБЗН-Кърджали, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Трима мъже закъсали във водата, след като моторът на лодката им угаснал. Четирима пожарникари открили бедстващите, помогнали за отстраняване на техническия проблем и стигнали до брега.

публикувано на 26.05.22 в 10:52