Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В РБ "Н. Й. Вапцаров" се проведе публичен дебат за алтернативни форми на обучение при младежите


В РБ "Н. Й. Вапцаров" се проведе публичен дебат с учители, изкуствоведи, IT - специалисти, граждани, партньори, медии и младежи за начини на промяна на умения, модели  и преориентация на концепцията, начина и методиката на обучение на новия „дигиталния ученик” и мястото му в 4-та роботизирана икономика.

Целта бе да се обсъдят всички гледни точки на младежите на пазара на труда, за да се намерят решения как да се разшири настоящата реалност. Да се разширят алтернативните форми за обучение на младежите чрез курсове, лаборатории и работилници, заяви Галина Делекирева, системен администратор.Вижте още
Оказване на първа помощ от доброволци на БЧК, част от симулационното учение в Бошуля

ВиК, БЧК и Радио Кърджали в учение за реакция при наводнения (видео)

Представители на ВиК Кърджали, доброволци от Българския червен кръст в Кърджали и журналисти от Радио Кърджали взеха участие в заключително симулативно учение за реакция при наводнение. То се проведе в учебния център на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението в пазарджишкото село Бошуля и имаше за цел да отработи различни..

публикувано на 03.07.22 в 17:57

Приключи първи етап от маркирането на разширението в Синята зона на Кърджали

Приключва първият етап от маркирането и  поставянето на знаци в разширението на Синята зона в Кърджали. Това съобщи управителят на общинското предприятие "Паркинги, гаражи и зони за паркиране" Шенай Мeхмедали: "Сега работим по маркирането и поставянето на знаците в частта, в която беше досега съществуващата Синя зона, а именно границата ни е улица..

публикувано на 03.07.22 в 15:31
д-р Асен Меджидиев

Лекарите в Кърджали се грижат добре за децата според специалистите от "Пирогов"

Няма открити сериозни заболявания или състояние сред прегледаните в Кърджали деца от лекарите на болницата за спешна медицина "Пирогов". Това съобщи д-р Асен Меджидиев, завеждащ отделение "Уши, нос, гърло" и един от инициаторите на програмата "Детско здраве - Пирогов".  След двегодишно прекъсване, водещи специалисти от "Пирогов" отново преглеждаха..

публикувано на 03.07.22 в 15:11

Слънчев и горещ неделен ден

В района на Източните Родопи слънчево и почти тихо. Към 9 часа температурата в Смолян беше 18 градуса, в Кърджали 23, а в Хасково 24, информира за Радио Кърджали дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология.  Днес ще преобладава предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури в..

публикувано на 03.07.22 в 10:43

По един с коронавирус в Кърджали и Смолян, четирима с положителни проби в Хасково

По един нов случай на коронавирус е регистриран за последното денонощие в Кърджали и Смолян, в Хасково положителните проби са 4. Това сочат актуализираните данни на Единния информационен портал. В страната новите случаи са 314 през последното денонощие. Това са 18,88% от направените 1663 теста.  В болница са настанени 366 души, като 27 от тях са в..

публикувано на 03.07.22 в 10:22
Асен Василев

Асен Василев се среща с независимите депутати в преговори за съставяне на правителство

 Преговорите за съставяне на правителство с мандата на "Продължаваме промяната" продължават днес със среща с независимите депутати в 47-ото Народно събрание. 7 са нечленуващите в парламентарни групи народни представители - шестима от тях напуснаха "Има такъв народ". Очаква се на срещата с тях да присъства и спортният министър в оставка Радостин..

публикувано на 03.07.22 в 10:20
МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали

Над 500 деца бяха прегледани от специалистите от Пирогов в кърджалийската болница

Над 500 деца бяха прегледани от специалистите от Пирогов, които от преглеждаха по програма „Детско здраве-Пирогов“. Прегледите се проведоха днес в многопрофилната болница в Кърджали при много голям интерес като нито едно дете не беше върнато. Съоснователят на кампанията председателят на Столичната колегия на Български лекарски съюз и завеждащ..

публикувано на 02.07.22 в 16:39