Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Тридневен танцов фестивал в Хасково

Организаторите и част от журито представиха на пресконференция фестивала на камерния танц в Хасково
Снимка: Община Хасково

Традиционният фестивал на камерния танц в Хасково ще бъде открит официално на 6 май 2022 година /петък/ от 17,00 часа. Фестивалната програма започва същия ден от 15,30 часа, съобщиха на пресконференция членовете на журито и организаторите от Младежки център Хасково. 
В голямата зала на Младежки център Хасково тази година ще танцуват над 600 участници от 33 балетни школи, танцови състави и детски и младежки центрове. Фестивалът ще продължи три дни. На 6 май веднага след откриването ще бъдат представени българските народни танци, на 7 май, събота от 10 ч. е състезателният концерт при класическите танци, а от 14.30 състезателният концерт за характерни танци. В последния ден на фестивала 8 май от 10.30 ч. започва програмата при съвременните танци.
Журито, което ще оценява представянето на танцьорите е в състав: Росен Канев- преподавател в НУТИ, премиер-солист и репетитор на Софийската опера и балет, Цветанка Георгиева – учредител и заместник-председател на Българската спортна танцова федерация и член на IDO и Мирослав Димитров- преподавател в НУТИ – София. 
Танцовото събитие се провежда в Младежки център Хасково, входът е свободен. 


Вижте още

Антон Гъдов и Атанас Паликаров за идеята да създадат списание "Родопи днес"

В студиото на Радио Кърджали разговаряме с Антон Гъдов и Атанас Паликаров, част от екипа на списание „Родопи днес“ за първия брой на списанието, което се разпространява безплатно на територията на Южна България. Антон и Атанас работят в сферата на графичния дизайн, фото и видео заснемането. Списание „Родопи днес“ е новият им проект, като имат..

публикувано на 22.06.22 в 14:35

Виктория Стоянова: Конете са почти митични същества, като еднорозите

До 18-и юни ще продължи изложбата на световнопризнатата художничка Виктория Стоянова в Керимовата къща в Кърджали. Виктория Стоянова е родена в София, през май 1968 г. На 18-годишна възраст става моден дизайнер, а по-късно и на две собствени марки. С мода се занимава до 29 години, когато решава, че ще стане художник . Така започва нейният бурен..

публикувано на 15.06.22 в 12:28

Връчват стипендия "Джими" на изявен абитуриент

Истински празник в ОДК сътвориха участниците в Областния конкурс за детска рисунка "Родопски багри", в памет на кърджалийския художник и почетен гражданин Джемал Емурлов – Джими. Целта на конкурса е да популяризира творчеството на художника Джемал Емурлов, да открива детските таланти, да им дава поле за творческа изява и развива детското..

публикувано на 10.06.22 в 09:31

Сестрата на вятъра Виктория Стоянова представи 100 платна в Кърджали

100 платна показа в първата си авторска изложба в Кърджали художничката Виктория Стоянова. Експозицията е подредена в Керимовата къща до 18-и юни и бе посрещната с възхищение и със сигурност може да се нарече културното събитие на месеца . А самия творец обеща да се върне отново тук, с тематична изложба за Орфей. Репортаж на Радка..

публикувано на 09.06.22 в 12:02

Време за джаз в Кърджали в 11-то издание на фестивала "Долината на Орфей"

Отново е време за джаз в Кърджали!  В края на седмицата ще се проведе 11-тото издание на джаз фест "Долината на Орфей". Познати и обичани музиканти, но и нови имена ще видят и чуят любителите на джаза в Източните Родопи. Избрахме символично датата 11 юни, за да кореспондира с 11-тото издание, коментира  Габриела Гавраилова от организационния щаб..

обновено на 08.06.22 в 10:15

Художничката Виктория Стоянова представя в Кърджали изложбата "Сестра на вятъра" /обновена/

Арт галерия "ДАР" и Дружество на художниците в Кърджали организират в Керимовата къща авторска изложба на художничката Виктория Стоянова. Стоянова има 45 самостоятелни изложби в България, Франция, Англия, Гърция, Италия и Испания. Настоящата се казва "Сестра на вятъра". Спечелила е награди от световни конкурси : първо място в..

публикувано на 07.06.22 в 12:30

"Отвореното око на болката" с автор Есен Устренска в Арт галерия "Кръг"

До 14 юни в Арт галерия "Кръг" Кърджали ще може да се види фотоизложбата "Отвореното око на болката". Автор е Есен Устренска, която наскоро посети Сирия, а изложбата е част от инициативата "Мултикултурният град 2022". Председателят на Арт движение "Кръг" Радост Николаева с подробности:  "Има позитивизъм, между другото, в начина по който тя вижда..

публикувано на 29.05.22 в 16:34