Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Керамични маски показва в изложбата "Силуети" хасковският художник Даниел Русев


Талантливият художник Даниел Русев подрежда над 60 керамични маски днес в Галерия "Форум" в Хасково от 17.30 часа. Той представя и свои живописни платна 1 м на 70 см и работи на ученичките си Анна Киримова и Мирела Славова. Изложбата се казва "Силуети". Експонатите са в етно стил, но има и една венецианска маска. Произведенията на ученичките са в малък формат, окачени на рамки, обясни Даниел Русев.  Даниел Русев има зад гърба си 10 самостоятелни изложби, международни награди от конкурси за акварел, води и две школи по рисуване за деца "Пастело" и "Дъга". Преподава рисуване в училище.
Повече за изложбата, да чуем от художника Даниел Русев:
 

Вижте още

„Бащи и синове“ в галерия „Атанас Шаренков“ Хасково

Община Хасково, Галерия „Атанас Шаренков" и Институт за културно наследство България - Италия, организират изложба на Сашо Каменов и Ивайло Каменов. Представянето на творбите си авторите обединяват в едно общо заглавие - "Бащи и синове". Откриването на изложбата е на 17 май 2022 г., от 17:30 ч. в Художествена галерия "Атанас Шаренков".

публикувано на 17.05.22 в 09:08
Организаторите и част от журито представиха на пресконференция фестивала на камерния танц в Хасково

Тридневен танцов фестивал в Хасково

Традиционният фестивал на камерния танц в Хасково ще бъде открит официално на 6 май 2022 година /петък/ от 17,00 часа. Фестивалната програма започва същия ден от 15,30 часа, съобщиха на пресконференция членовете на журито и организаторите от Младежки център Хасково.  В голямата зала на Младежки център Хасково тази година ще танцуват над 600..

публикувано на 04.05.22 в 14:50
Пенка Атанасова

Пенка Атанасова: Започнем ли да правим равносметки, това значи да спрем

С юбилейна изложба живопис и без никакви притеснения за годините, художничката Пенка Атанасова отбелязва своите 60 години. Откриването е на 29 април от 18 часа в Арт галерия "Дар" в Керимовата къща в Кърджали. Приятелите и ценителите на изкуството на Пенка Атанасова ще могат да видят 40 творби, повечето рисувани в последните години и много от..

публикувано на 29.04.22 в 11:07
Джемал Емурлов – Джими

Конкурсът за детска рисунка „Родопски багри” става на 8 години

За осма поредна година Общински детски комплекс в Кърджали организира Областен конкурс за детска рисунка на тема „Родопски багри”, в памет на именития кърджалийски художник Джемал Емурлов – Джими. Конкурсът е включен в Културния календар на Община Кърджали, а негови организатори са Община Кърджали и  Общинският детски комплекс, с подкрепата на СУ..

публикувано на 27.04.22 в 10:47