Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В Момчилград се проведе областно състезание по пожароприложен спорт

Снимка: Регионален пресцентър на МВР

Областно състезание по пожароприложен спорт за област Кърджали се проведе вчера в Момчилград.

Участваха отборите на РСПБЗН-Кърджали, Момчилград, Крумовград, Ардино, Подкова и Джебел, при РДПБЗН-Кърджали.

Надпреварата протече в четири дисциплини: изкачване с щурмова стълба, 100-метрова пътека с препятствия; пожарна щафети 4х100 метра с препятствия и бойно разгръщане от мотопомпа.

След приключване на индивидуалните дисциплини Александър Моллов от РСПБЗН-Подкова грабна златото от двубоя.

Със среброто се поздрави Антон Ириков от РСПБЗН-Крумовград, а бронзът бе за Огнян Бандалов от РСПБЗН- Кърджали.

В комплексното класиране първенец стана отборът на РСПБЗН-Кърджали. На второ място се класира РСПБЗН-Крумовград,

а на трето РСПБЗН-Подкова.

Наградите - купи, медали и грамоти, бяха връчени от директора на РДПБЗН-Кърджали комисар Сергей Заимов.


Вижте още

В неделя хора с двигателни увреждания ще изкачат платото Караджов камък

Тази неделя млади и възрастни хора с двигателни увреждания от страната ще изкачат платото Караджов камък до Кръстова гора. Амбициозната инициатива е съвместна между четири организации - фондация Ела и ти, сдружение Планинско спасяване-Пазарджик, Аварийно спасяване-Пловдив и Пещерно спасяване България. Още в събота доброволци ще изградят специална въжена..

публикувано на 21.05.22 в 13:53

Няма нови случаи на COVID-19 в Кърджали

Няма новозаразени с COVID-19 в Кърджали за последните 24 чaса. В стрната общо 239 са новите случаи на коронавирус у нас за изминалото денонощие. Направени  са 5414 теста, показват данните в Единния информационен портал. Положителни са 4,41% от изследваните проби. Пациентите в болница с коронавирус са 508, в интензивно отделение са 46. Излекуваните за..

публикувано на 21.05.22 в 13:49

Проверяват „Перперешка“ за наличие на мъртва риба

Експерти проверяват сигнал за наличие на мъртва риба в река „Перперешка“ при вливането в язовир „Студен кладенец“. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково. Директорът на Регионалната инспекция Наталия Пачаманова каза, че Басейнова дирекция се е самосезирала и на място вече работи лаборатория. Ще..

публикувано на 20.05.22 в 17:17

Полицаи от Джебел предотвратиха отвличане на малолетно момиче

Полицаи от Джебел предотвратиха отвличане на малолетно момиче. Инцидентът е станал в района на местната автогара в присъствието на много хора. Мъж и две жени са нанесли удари по тялото и главата на детето и го принудили да тръгне с тях. В опит да спасят момичето, негови близки също са пострадали. Скандалът е бил прекратен след намесата на..

публикувано на 20.05.22 в 13:57

Успешно премина тестът на новия телескоп за НАО Рожен

Проведените тестове на новия телескоп за Националната астрономическа обсерватория Рожен са успешни. Това съобщиха от Института по астрономия на БАН. Австрийската фирма, която е и зпълнителят на договора за доставка и монтаж на новия роботизиран телескоп за НАО Рожен, завърши производството на телескопа и проведе първите му тестове..

публикувано на 20.05.22 в 11:46

Разновидност на Омикрон, преодоляваща ваксините, е засечена в съседна Гърция

Нова разновидност на Омикрон е засечена в Гърция, съобщава електронното издание на "Етнос". Според данни на Националната организация за обществено здраве (ЕОДИ) в страната е регистриран заразен с подварианта ВА.5. Подвариантът е изолиран в един случай при генетичен анализ на 462 проби, направен в периода април – май. В момента тече..

публикувано на 20.05.22 в 11:06
Архив

1026 са зрелостници се явяват на матура в област Кърджали

1026 дванайсетокласници се явиха на втори държавен зрелостен изпит днес в област Кърджали. 720 от тях са на задължителна матура по общообразователен предмет по избор, останалите 306 са на изпит за придобиване на професионална квалификация. Общо 725 зрелостници са подали заявление за участие във втората задължителна матура...

публикувано на 20.05.22 в 10:19