Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В езиковата гимназия се провежда първия общински турнир по плуване

Плувци от пет кърджалийски училища взеха участие в Първия общински турнир по плуване. Той се провежда в ЕГ "Христо Ботев" и е част от мероприятията с които училището отбелязва своята 100-годинишнина. С турнира официално се откри новоремонтирания покрит басейн в гимназията, в който ще тренира клуба по водна топка "Арда", а също ще се провеждат и курсове по плуване за ученици. Церемонията откри директорът на езиковата гимназия Даниела Павлова: 


Турнирът по плуване се осъществи със съдействието на Община Кърджали. Кметът Хасан Азис каза: 
Басейнът е със стандартни олимпийски размери, а на плувното състезание взеха участие ученици от училищата "Кирил и Методий", "Йордан Йовков", "Отец Паисий", "Петко Р. Славейков" и "Христо Ботев". Преди същинската част, демонстрация представиха спасители от БЧК Кърджали с помощта на спортистите по водна топка.Тодор Радев, който е  главен специалист в отдел „Социални дейности, здравеопазване, спорт и туризъм” в общинска администрация Кърджали съобщи програмата на турнира: 
Състезанието по плуване ще продължи до късния следобед, а победителите ще получат медали и отличия. 


Галерия

Вижте още

35 басейна ще охлаждат кърджалийци това лято

Общият брой на плувните басейни в област Кърджали, регистрирани като обекти с обществено предназначение в Регионална здравна инспекция, са 40. В момента работят 35 от тях, заяви Петя Ханджиева от РЗИ-Кърджали. Изискванията, на които трябва да отговарят те, са посочени в Инструкция № 34 за хигиената на спортните обекти и екипировка от..

публикувано на 18.05.22 в 04:00

Цената на хляба с ново увеличение

Цените на хляба в Кърджали вървят нагоре. Насъщният е поскъпнал с 20 стотинки. В магазините досега хлябът се продаваше по 1,50 лв., като вече цената масово е 1,70 лв. Тези цени са за стандартния хляб от 650 грама. Въпреки  многократно обявяваното от експерти, че цената ще се задържи и че ще има компенсации, главоломно растящите разходи..

публикувано на 18.05.22 в 04:00

Рязко поскъпване на шофьорските курсове

Шофьорските курсове поскъпват драстично, като цените им в Кърджали могат да минат 1000 лева за категория "B" до края на годината, заради нарастващите цени на горивата. Автошколите за последно актуализираха цените си през миналата есен, когато цените на промишления ток достигнаха главоломни нива. Тогава цената на шофьорския курс..

публикувано на 18.05.22 в 04:00

Детското влакче в парк "Простор" се завръща

Една от емблемите на град Кърджали -  детската железница в парк Простор, отново ще вози малки и големи. От няколко дни локомотивът е на релсите на гаричката и му се правят последни прегледи преди да потегли на обиколка из парка. От Общинското предприятие озеленяване, чистота и благоустройство обещават, че влакчето ще работи не само..

публикувано на 16.05.22 в 12:56

8 формации в парламента, ако изборите бяха днес

При нови избори 8 формации ще влязат в парламента, включително и новата партия на Стефан Янев, която е шеста политическа сила. Това сочи социологическо проучване на „Тренд“. То регистрира пореден спад в подкрепата към правителството. 19 на сто оценяват положително работата на парламента, като миналия месец този процент е бил 24. При..

публикувано на 16.05.22 в 09:53

Втори ден продължава съборът "Китна Тракия пее и танцува" в Хасково

Над 60 фолклорни групи и 40 индивидуални изпълнители, представители на 26 общини от 47 населени места участваха в първия ден на националния събор "Китна Тракия пее и танцува" в Хасково. Програмата продължава и днес с интересни събития в парк "Кенана".    "Традиционно към събора има голям интерес и ние се радваме на тези пъстри участници от цялата..

публикувано на 15.05.22 в 11:37

Завършилите ученици и студенти първокурсници плащат сами здравни осигуровки за три месеца

25 август е срокът, до който всички младежи от региона, които тази година са завършили средното си образование, но все още не са започнали работа, както и новоприетите студенти в български и чуждестранни университети, трябва да подадат в офиса на НАП в Кърджали декларация Образец 7 и да платят здравната си вноски за месец юли, заяви..

публикувано на 12.05.22 в 14:47