Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Даниела Късовска: Радиото не е просто работа

Радиото не е просто обикновена работа. В Радиото не попадат случайни хора. В Радиото попадат и остават специални хора. Които имат големи сърца, имат кауза, идват с радост на работа и се раздават. Всеки, който работи в Българското национално радио и подразделенията му по места, е такъв специален човек. Това каза в поздравлението си към екипа на Радио Кърджали програмният директор на Българското национално радио Даниела Късовска. Тя беше гост на 6-ия рожден ден на Радио Кърджали. 

В оценката си за медията Даниела Късовска наблегна на професионалното ниво на екипа и разнообразието от регионални теми и проблеми, по които журналистите работят. "Обогатявате страшно много тематиката и това, което предлага БНР като съдържание. Ние сме много горди с това, че БНР е единствената медия в България, която развива пълноценна, истинска, богата, качествена регионална журналистика, която се прави от регионалните радиостанции, включително и Радио Кърджали. Тя е насочена към хората в региона, към техните проблеми, не само поставянето им, но и търсенето на решения", коментира Даниела Късовска. Тя призова слушателите да ни търсят, да предлагат, да коментират. "Ние, като обществена медия, много ценим обратната връзка и това, което ни казват нашите слушатели", каза програмният директор и увери, че се обръща внимание на всяко мнение.

С развитието на модерните технологии идват и новите предизвикателства пред БНР и едно от тях е радиото да достигне до младите хора. "Ние полагаме усилия и ресурс в тази посока и смея да кажа, че имаме голям напредък. Точно в развитието на БНР като дигитална медия през последните години имаме огромен ръст - три пъти е нараснала аудиторията, която слуша радио през дигиталните платформи. Това много ни радва, но и много ни амбицира и е професионално предизвикателство пред нас", каза още Даниела Късовска. 

Друго от предизвикателствата е борбата с фалшивите новини. Освен че трябва да се борим с разпространението им, ние като журналисти, трябва и да обясняваме на аудиторията си , че е много важно от какви източници получават информация, категорична е Даниела Късовска. Тя уточни, че БНР и Радио Кърджали имат много високи професионални стандарти и информацията, която се предлага на слушателите, е проверена.

"Сещам се за това: Радиото каза. Щом Радиото каза, всички знаят, че това е така. И в тези съвременни предизвикателства с дезинформацията, с фалшивите новини, това наистина е огромна отговорност. Това ни крепи - новите предизвикателства и това да служим на хората, които ни слушат. Да знаем, че ние трябва да заслужим всеки ден доверието им. Много се гордеем, че за поредна година продължаваме да бъдем медията с най-голямо доверие в България", каза Даниела Късовска.

Цялото интервю на Станислава Георгиева с програмния директор на БНР Даниела Късовска може да чуете в прикачения звуков файл

Вижте още

Горан Благоев: С френското предложение за Северна Македония Европа отчита българския интерес

Със 170 гласа "за" и 37 "против" Народното събрание одобри проект за решение, което може да отблокира процеса на интеграция на Северна Македония с Европейския съюз, но постави редица условия. 21 депутати се въздържаха при гласуването. С решението депутатите потвърждават позицията, че България може да подкрепи която да е и стъпка от интеграцията..

публикувано на 24.06.22 в 16:43

Иванка Караколева: Недоволството сред хората е огромно

Протестна акция с искане за увеличение на минималната работна заплата от 1 юли на 760 лева и на доходите на работещите в бюджетния сектор започна КНСБ. Синдикалистите търсят подкрепа от народните представители техните искания да бъдат включени в предстоящата актуализация на бюджета.  Исканията на КНСБ не са отсега, коментира в ефира на Радио Кърджали..

публикувано на 24.06.22 в 15:55

Георги Кючуков: Надявам се в парламента да има разум, който да се обърне повече към проблемите на хората

Каквото и да се случи с правителството, най-важното нещо е да се приеме актуализацията на бюджета. Това коментира Георги Кючуков, част от общинската структура на БСП в Кърджали, по повод днешните дебати за внесения вот на недоверие към правителството на Кирил Петков.  "Не бих се ангажирал с прогноза какво точно ще се случи. Въпросът е, че..

публикувано на 21.06.22 в 14:47

Димитър Димов: Деглобализацията постепенно си проправя път

Швейцарското градче Давос посрещна държавни лидери от 50 държави, 300 представители на правителството и приблизително 2500 представители на световния бизнес, които се срещнаха, за да обсъдят настоящето и бъдещето. Вместо облекчение и надежда за по-светло зелено бъдеще, доминирано от новите технологии, в което растежът и развитието се..

публикувано на 16.06.22 в 09:00
Бойко Синапов

Бойко Синапов: Приеха предложението ни за изравняване на субсидиите в земеделието

Председателят на Сдружение "Обединени български животновъди" Бойко Синапов заяви след завръщането си от Брюксел от срещата на българските земеделски производители с  комисаря по земеделие в Европейската комисия Януш Войчеховски, че Войчеховски е приел предложението им за изравняване на българските субсидиите в земеделието със субсидиите на..

публикувано на 16.06.22 в 08:46

Асен Иванов: Няма да има проблем при снабдяването с дърва за огрев

И през месец юни продължават засилените проверки от страна на служителите на горските стопанства  на територията на Южноцентрално държавно предприятие - Смолян. “За месец май служителите, назначени по опазване на горските територии в териториалните поделения и в централното управление на предприятието, общо са извършили 421 проверки в..

публикувано на 14.06.22 в 15:15
Богдан Милчев

Богдан Милчев: Пътя Русе-Маказа е най-опасният в страната

В България през близо 200 населени места преминава транзитен трафик без обходи. Извеждането на движението и построяването на околовръстни пътища ще отнемат десетилетия, казва Богдан Милчев от Института за пътна безопасност. Експертът нарича пътя Русе-Маказа най- опасният в страната: “Този път, когато е проектиран, той нито е проектиран..

публикувано на 14.06.22 в 14:29