Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Община Кърджали обяви празничната програма за 24 май

Община Кърджали обяви празничната програма за 24 май Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската  книжовност. За първи път от началото на пандемията от коронавирус по улиците на областния град ще премине тържествено шествие на учебните заведения, което ще започне от Дома на културата и ще завърши в Градската градина. Там ще се проведе тържествен ритуал пред Паметника на Освободителите, както и празнична програма. 

Цялата програма: 

Тържествено шествие на учебните заведения
Начало: Дом на културата
Час:10,30 ч.

Тържествен ритуал пред Паметника на Освободителите
Място: Градската градина
Час: 11.00 ч.


Празнична програма
Място: Градската градина
Час: 11.45 ч.


По публикацията работи: Илияна Типова
Вижте още

Започнаха проверки в района на река Върбица заради новите случаи на мъртва риба (ВИДЕО)

Представители на Българската агенция за безопасност на храните и на екоинспекцията в Хасково започнаха проверки в района на река Върбица заради новите случаи на мъртва риба. Вземат се проби от водата и от изхвърлените на брега екземпляри. Проверките са в участъка между село Глухар и жп моста. Екип на Радио Кърджали откри днес там още мъртва риба -..

публикувано на 06.07.22 в 16:26

Свикват открита среща заради мъртвата риба

Областният управител на Кърджали Даниел Делчев свиква работна среща заради измрялата риба в язовир "Студен кладенец".  Това се случва след множество сигнали от граждани и зачестили публикации, особоно в БНР "Радио" Кърджали, за наличие на мъртва риба е язовира.  Областният управител на Кърджали свиква работна среща на инстиryциите имащи контролни..

публикувано на 06.07.22 в 16:03

Подновяват кандидатстването за ин витро в Димитровград

В Димитровград започва втора сесия за разпределение на средства за инвитро процедури от Общинския фонд за асистирана репродукция, съобщиха от кметството.  От утре до 8 август кандидатите -  съпрузи и хора, живеещи на съпружески начала от община Димитровград с репродуктивни проблеми, могат да подават набора от документи. От общината припомнят, че в..

публикувано на 06.07.22 в 15:34

Ватерболистките на "Арда" с три загуби в Бургас

Новосформораният отбор на "Арда" Кърджали по водна топка записа три загуби в битката за купата на България в Бургас.  Първата среща с "Арена" - Бургас вървеше гол за гол до третата част, но в четвъртата класата на домакините си каза дума и ни победиха 4-5 гола.  Втората с Черноморец ни водеха с 5-6 гола и завършихме с изоставане от 7-8 гола...

публикувано на 06.07.22 в 14:02

11 нови бежанци от Украйна пристигнаха в Хасковска област

11 са новорегистрираните украински бежанци за периода от 29 юни до 6 юли 2022 г. в региона на Хасково,  саъобщиха от Областния кризисен щаб. От началото на войната в Украйна на територията на област Хасково са били регистрирани и преминали 664 украински граждани. От тях на частни адреси са били приети 241, в хотели са били 423. Жените са били..

публикувано на 06.07.22 в 13:42
Борислав Сандов подписа договора със Станислав Дечев и кметове от област Хасково

Газифицират старчески дом и детски градини с проект за 909 хил. лева

Договорът по проекта, по който ще бъде осигурено евтино и екологично отопление в Старческия дом в Хасково и няколко детски градини вече е подписан, съобщиха от Община Хасково. Това направиха министърът на околната среда и водите Борислав Сандов и кметът Станислав Дечев. Проектът предвижда изграждане на иновативна система за производство на „зелен“..

публикувано на 06.07.22 в 08:41

12 са новите случаи на коронавирус в област Кърджали

12 са новите случаи на коронавирус в област Кърджали, в област Смолян-4. За област Хасково има регистрирани 22 случая за последното денонощие, сочат данни на Единния информационен портал. 866 са новите случаи на коронавирус в България. Това са 16,69% от направените 5189 тестове.  В болница са настанени 417 души, като 33 от тях са в интензивно..

публикувано на 06.07.22 в 08:40