Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Област Хасково не разполага с пригодени държавни бази за настаняване на украински бежанци

Снимка: БГНЕС

Област Хасково не разполага с пригодени държавни бази за настаняване на украински бежанци, съобщиха от Кризисния областен център. Към момента в хотелите в областта са настанени 86 украинци. След 31 май обаче те трябва да освободят хотелите. От Кризисния областен център очакват допълнителни инструкции за настаняването на украински граждани, които няма да могат да останат по хотели и места за настаняване след 31 май. За сега е ясно, че украинските граждани, на българска територия, които не са на частни адреси, при тяхно желание да останат у нас, ще бъдат изпратени до пригодени държавни ведомствени бази. Такива обаче на територията на област Хасково няма, допълват от Кризисния областен център.

По публикацията работиха: Гинка Динчева, Илияна Типова
Вижте още

Започнаха проверки в района на река Върбица заради новите случаи на мъртва риба (ВИДЕО)

Представители на Българската агенция за безопасност на храните и на екоинспекцията в Хасково започнаха проверки в района на река Върбица заради новите случаи на мъртва риба. Вземат се проби от водата и от изхвърлените на брега екземпляри. Проверките са в участъка между село Глухар и жп моста. Екип на Радио Кърджали откри днес там още мъртва риба -..

публикувано на 06.07.22 в 16:26

Свикват открита среща заради мъртвата риба

Областният управител на Кърджали Даниел Делчев свиква работна среща заради измрялата риба в язовир "Студен кладенец".  Това се случва след множество сигнали от граждани и зачестили публикации, особоно в БНР "Радио" Кърджали, за наличие на мъртва риба е язовира.  Областният управител на Кърджали свиква работна среща на инстиryциите имащи контролни..

публикувано на 06.07.22 в 16:03

Подновяват кандидатстването за ин витро в Димитровград

В Димитровград започва втора сесия за разпределение на средства за инвитро процедури от Общинския фонд за асистирана репродукция, съобщиха от кметството.  От утре до 8 август кандидатите -  съпрузи и хора, живеещи на съпружески начала от община Димитровград с репродуктивни проблеми, могат да подават набора от документи. От общината припомнят, че в..

публикувано на 06.07.22 в 15:34
Пресконференция за

Документалният фестивал "Родопи филм фест" започва утре в Смолян

Международният филмов фестивалза документално кино "Родопи филм фест" започва утре в Смолян.  От 7 до 12 юли в Смолян ще бъде столица на документалното кино.   Арт форума е възможен благодарение на подкрепата на  Гьоте институт  в София. . За втора поредна година планинският град ще бъде домакин на "Родопи филм фест" с богата международна..

публикувано на 06.07.22 в 15:21

Ватерполистките на "Арда" с три загуби в Бургас

Новосформораният отбор на "Арда" Кърджали по водна топка записа три загуби в битката за купата на България в Бургас.  Първата среща с "Арена" - Бургас вървеше гол за гол до третата част, но в четвъртата класата на домакините си каза дума и ни победиха 4-5 гола.  Втората с Черноморец ни водеха с 5-6 гола и завършихме с изоставане от 7-8 гола...

публикувано на 06.07.22 в 14:02

11 нови бежанци от Украйна пристигнаха в Хасковска област

11 са новорегистрираните украински бежанци за периода от 29 юни до 6 юли 2022 г. в региона на Хасково,  саъобщиха от Областния кризисен щаб. От началото на войната в Украйна на територията на област Хасково са били регистрирани и преминали 664 украински граждани. От тях на частни адреси са били приети 241, в хотели са били 423. Жените са били..

публикувано на 06.07.22 в 13:42
Борислав Сандов подписа договора със Станислав Дечев и кметове от област Хасково

Газифицират старчески дом и детски градини с проект за 909 хил. лева

Договорът по проекта, по който ще бъде осигурено евтино и екологично отопление в Старческия дом в Хасково и няколко детски градини вече е подписан, съобщиха от Община Хасково. Това направиха министърът на околната среда и водите Борислав Сандов и кметът Станислав Дечев. Проектът предвижда изграждане на иновативна система за производство на „зелен“..

публикувано на 06.07.22 в 08:41