Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Две учителки от Кърджали със специални награди на конкурса „Учител на годината“

Снимка: БГНЕС

Мария Тенева и Марина Димова са учителите от Кърджали, наградени със Специалната награда на председателя на СБУ Янка Такева в конкурса „Учител на годината“.

Педагози от цялата страна бяха наградени по време на 25-ия национален конкурс на Синдиката на българските учители "Учител на годината". Номинираните бяха над 90 учители и училищни директори, разпределени в десет категории.

Отличените педагози получиха статуетки, училищни звънци, грамоти, книги и ваучери на стойност 500 лева за квалификационни курсове.

Мария Тенева е старши учител в начален етап в Средно училище "Отец Паисий" Кърджали, а Марина Димова е старши учител по философия в Езикова гимназия "Христо Ботев" Кърджали.


Вижте още

Започнаха проверки в района на река Върбица заради новите случаи на мъртва риба (ВИДЕО)

Представители на Българската агенция за безопасност на храните и на екоинспекцията в Хасково започнаха проверки в района на река Върбица заради новите случаи на мъртва риба. Вземат се проби от водата и от изхвърлените на брега екземпляри. Проверките са в участъка между село Глухар и жп моста. Екип на Радио Кърджали откри днес там още мъртва риба -..

публикувано на 06.07.22 в 16:26

Свикват открита среща заради мъртвата риба

Областният управител на Кърджали Даниел Делчев свиква работна среща заради измрялата риба в язовир "Студен кладенец".  Това се случва след множество сигнали от граждани и зачестили публикации, особоно в БНР "Радио" Кърджали, за наличие на мъртва риба е язовира.  Областният управител на Кърджали свиква работна среща на инстиryциите имащи контролни..

публикувано на 06.07.22 в 16:03

Подновяват кандидатстването за ин витро в Димитровград

В Димитровград започва втора сесия за разпределение на средства за инвитро процедури от Общинския фонд за асистирана репродукция, съобщиха от кметството.  От утре до 8 август кандидатите -  съпрузи и хора, живеещи на съпружески начала от община Димитровград с репродуктивни проблеми, могат да подават набора от документи. От общината припомнят, че в..

публикувано на 06.07.22 в 15:34
Пресконференция за

Документалният фестивал "Родопи филм фест" започва утре в Смолян

Международният филмов фестивалза документално кино "Родопи филм фест" започва утре в Смолян.  От 7 до 12 юли в Смолян ще бъде столица на документалното кино.   Арт форума е възможен благодарение на подкрепата на  Гьоте институт  в София. . За втора поредна година планинският град ще бъде домакин на "Родопи филм фест" с богата международна..

публикувано на 06.07.22 в 15:21

Ватерполистките на "Арда" с три загуби в Бургас

Новосформораният отбор на "Арда" Кърджали по водна топка записа три загуби в битката за купата на България в Бургас.  Първата среща с "Арена" - Бургас вървеше гол за гол до третата част, но в четвъртата класата на домакините си каза дума и ни победиха 4-5 гола.  Втората с Черноморец ни водеха с 5-6 гола и завършихме с изоставане от 7-8 гола...

публикувано на 06.07.22 в 14:02

11 нови бежанци от Украйна пристигнаха в Хасковска област

11 са новорегистрираните украински бежанци за периода от 29 юни до 6 юли 2022 г. в региона на Хасково,  саъобщиха от Областния кризисен щаб. От началото на войната в Украйна на територията на област Хасково са били регистрирани и преминали 664 украински граждани. От тях на частни адреси са били приети 241, в хотели са били 423. Жените са били..

публикувано на 06.07.22 в 13:42
Борислав Сандов подписа договора със Станислав Дечев и кметове от област Хасково

Газифицират старчески дом и детски градини с проект за 909 хил. лева

Договорът по проекта, по който ще бъде осигурено евтино и екологично отопление в Старческия дом в Хасково и няколко детски градини вече е подписан, съобщиха от Община Хасково. Това направиха министърът на околната среда и водите Борислав Сандов и кметът Станислав Дечев. Проектът предвижда изграждане на иновативна система за производство на „зелен“..

публикувано на 06.07.22 в 08:41