Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Български пощи" възстановява приемането на плащания за местни данъци и такси

Снимка: Община Шумен

"Български пощи" обявиха, че възстановяват приемането на плащания за местни данъци и такси.
Списък на пощенските станции, в които може да се извърши плащане, е наличен в сайта на дружеството.
В пощенските станции може да се платят местни данъци и такси към всички общини посочени в приложения списък на общините. За целта е достатъчно да се съобщи на обслужващия служител единния граждански номер на данъчно задълженото лице.
"Български пощи" продължават да работят усилено за възстановяване на всички предлагани услуги, уверяват от дружеството, което стана обект на хакерска атака през април. 

По публикацията работи: Илияна Типова
Вижте още

Протестна акция с искане за увеличение на минималната работна заплата започна КНСБ

Протестна акция с искане за увеличение на минималната работна заплата от 1 юли на 760 лева и на доходите на работещите в бюджетния сектор започна КНСБ. Синдикалистите търсят подкрепа от народните представители техните искания да бъдат включени в предстоящата актуализация на бюджета.  Иванка Караколева, регионален лидер на КНСБ в Кърджали: "..

публикувано на 24.06.22 в 14:55

В Общински детски комплекс - Кърджали отбелязаха Еньовден

За поредна година в Общински детски комплекс гр. Кърджали отбелязаха Еньовден -  празника на билките, слънцето и водата. В програмата взеха участие възпитаниците на различните  кръжоци и школи към ОДК, както и деца от ваканционната форма „Летен градски лагер” .  От сутринта децата идваха в ОДК с много цветя и свежи билки, с които започнаха да вият..

публикувано на 24.06.22 в 14:45

Със 170 гласа НС одобри решение за Северна Македония, но постави условия

Със 170 гласа "за" и 37 "против" Народното събрание одобри проект за решение, което може да отблокира процеса на интеграция на Северна Македония с Европейския съюз, но постави редица условия. 21 депутати се въздържаха при гласуването. С решението депутатите потвърждават позицията, че България може да подкрепи която да е и стъпка от интеграцията на..

публикувано на 24.06.22 в 14:01

В Мадан задържаха мъж за нарушение на ограничителна заповед

Бързо производство за нарушение на съдебна заповед за защита от домашно насилие е започнато в РУ-Мадан.  Снощи около 19.50 часа е получен сигнал от 51-годишна жена от село Средногорци, в които съобщава, че 45-годишен мъж, срещу който е издадена заповед да не доближава жилището и на разстояние по-близко от 100 м, се опитва да влезе в домът и.  На адреса..

публикувано на 24.06.22 в 11:52

Скандал завърши с потрошен автомобил

За потрошени панорамни стъкла на автомобил 37-годишен е бил задържан вчера в РУ-Кърджали. По време на туристически излет мъжът се спречкал със свой познат чужденец и счупил стъклата на лекия автомобил „Волво“, с който пътували. Полицаи от РУ-Кърджали са извършили оглед. Образувано е досъдебно производство за повреда и унищожаване на чуждо имущество и..

публикувано на 24.06.22 в 11:42

Проверяват 185 неправомерни позвънявания към 112

Проверка за неправомерни повиквания на тел. 112 е започната в РУ-Кърджали. В управлението е бил подаден сигнал, че в периода от средата на месец април до 13 юни са били извършени 185 обаждания единния европейски номер, без да бъдат подавани сигнали за нарушения или престъпления. Образувана е проверка по чл.326, ал.1 от Наказателния кодекс, която се..

публикувано на 24.06.22 в 11:40

"Ало" измамници отново атакуват

64-годишна момчилградчанка попаднала в схемите на телефонни измамници. Около 13 часа вчера жената получила обаждане с твърдение от най-популярния сценарий на измамниците, че роднина е пострадал и са необходими спешно пари за лечението му. По първоначални данни обработката продължила няколко часа. Жената събрала 1700 лв. и около 20 грама златни накити и ги..

публикувано на 24.06.22 в 11:38