Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кмет и депутати обсъждаха проблемите на Хасково

Сградата на Община Хасково
Снимка: haskovo.bg

Народните представители от 29-и Многомандатен избирателен район Делян Добрев, Владимир Маринов и Лозко Лозев се срещнаха  с кмета на Община Хасково Станислав Дечев. Това стана по идея на областния управител на област Хасково Катя Панева, която инициира подобни срещи и с другите кметове от региона. 

Смисълът на форматите е да се споделят наболели проблеми и да се потърсят решения. 

Най-големият проблем на Хасково е водният цикъл, посочи кметът Станислав Дечев. Подменени са около шест километра водопровод и подземни комуникации. Проблемът с водоснабдяването на Хасково е много сериозен. В основата му са огромните загуби на вода вътре в града.

Сред текущите проблеми кметът на Хасково открои инфлацията, високата цена на тока, невъзможността по закона за обществените поръчки да се индексират проектите.

Други засегнати от Дечев теми бяха изграждането на околовръстен път на Хасково, както и възможността общините да използват отчисленията си по закона за управление на отпадъците.

По публикацията работи: Станислава Георгиева
Вижте още
Радка Аргирова

Представят ваксина срещу СПИН през септември 2023

В България има много точно и бързо диагностициране на ХИВ, поради което вирусът вече не буди такова смущение у болните.  У нас се използва и терапия за лечение, която е световнопризната. Това заяви проф. Радка Аргирова по време на пресконференция в Кърджали. "Тази тема вече не представлява особен обект на притеснение по няколко причини: първата е, че..

публикувано на 16.08.22 в 14:58

Васил Петров ще пее в Кърджали

Музиката на Бийтълс, Дийп Пърпъл, Стинг, Кис, Джон Уилямс и хитовете на Синатра ще звучат в двора на Регионалния историческия музей в Кърджали. Утре, 15 август от 20 часа Васил Петров заедно с Врачанска филхармония ще представят концертната си програма “SymphoNY  Way”. Тя е част от националното им турне. Артистите вече гостуваха в Свети Влас и гр...

публикувано на 14.08.22 в 14:35

Дървата за огрев са по-скъпи спрямо миналата година

Готвят ли се хората за зимния период и на каква цена купуват дървата за огрев, Радио Кърджали направи проверка в три села, които са на територията на три различни общини в област Кърджали. Хората в село Жълтуша, купуват дърва на цена от 110-120 лв за кубик. Повече чуйте от кмета на ардинското село Атанас Михайлов: А в Кърджали цената на нацепените..

публикувано на 10.08.22 в 15:14

През август зрелостниците правят първа вноска за здравно осигуряване, ако не са започнали работа

През август всички ученици, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, следва да направят първа вноска за здравно осигуряване, напомнят от офиса на Националната агенция за приходите в Кърджали. Задължението възниква, защото през лятото – от завършване на средното до..

публикувано на 09.08.22 в 12:55
Милко Багдасаров

Милко Багдасаров: БСП Кърджали все още не е излъчила свой водач на листата

БСП Кърджали е единствената областна структура на коалицията, която все още не е излъчила свой водач на листата за предстоящите парламентарни избори. Припомняме, че в петък, 5 август, Националният съвет на червените определи водачите на листи в 30 многомандатни района, с изключение на този в Кърджали, коментира  областния лидер на БСП Милко..

публикувано на 08.08.22 в 12:05

Ресми Мурад: България има нужда от ДПС във властта

ДПС ще се яви самостоятелно на предсрочните парламентарни избори, насрочени за 2 октомври, т.г. Днес областният съвет ще изготви график за разширени събрания на общинските структури на движението. На тях ще се излъчат кандидати за народни представители, каза областният лидер на ДПС Ресми Мурад. Номинациите ще се правят на разширени онлайн..

публикувано на 08.08.22 в 11:09

Голям пожар между два манастира в Света гора

Голям пожар избухна между два манастира в Света гора. Заплашен е един от най-ценните манастири на Атон - Дохиар, в който има много ценна библиотека със стотици ръкописи и книги, както и стенописи и икони от древни майстори. Провежда се мащабна акция по гасене на пожара, в която участват три хеликоптера, три самолета, 33-ма пожарникари.  Целта е да..

публикувано на 06.08.22 в 16:49