Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова


Здравейте, в този хубав ден, от мен, Радка Петкова и любимото ви развлекателно предаване "Вкусен следобед". Днес то ще бъде и полезно и интересно, защото съм включила две теми на тема психология, но няма да ви оставя без любимите рецепти на Росица Генчева и без очакваните интересни събеседници. След малко ще научим за второто издание на фестивала "Животът след 40", който тази година е под надслов "Време за освобождение, време за наслаждение" и ще бъде полезен и за двата пола.
18 лекции на водещи психолози, терапевти, треньори, мотивационни лидери ще ви предизвикат да преодолеете ограничаващите вярвания за възрастта си, да станете по-жизнени и енергични, да се справите със здравословни проблеми, заради стреса, да промените тази част от себе си, която ви държи в стари и неработещи връзки, сфери и поприща. Повече по темите ще чуем от Кремена Станилова, психотелесен терапевт и един от организаторите на фестивала.


От Орлин Баев - хипнотерапевт и психолог пък ще научим кои са признаците на прегарянето на работа, кое може да променим в поведението си и защо работата със сърце и душа, няма как да ни изтощи. Следва една "иновативна" рецепта на мусака със сармички, която ни предлага кулинарката Росица Генчева. Във втората част на предаването, ще ви срещна с темпераментната рускиня Тата, която живее в село Свирачи и се учи как да прави зелник и как да се приобщава към местните. Защо кръчмата е толкова важна в едно село?
Но преди това ще си поговорим за йога не само като духовна система, но и като начин на мислене. Красимира Кузева, преподавател по йога в Кърджали, усвоила учението в Индия, ще ни разкаже за това как може да си беден и щастлив и как да живеем "над" проблемите.
Останете с нас и с красивата музика!
По публикацията работи: Радка Петкова

Галерия

Вижте още
Емил Узунски

Емил Узунски на 65

На 14 август ръководителят на „Виевска фолк група“ отбелязва 65 житейски лета. Той е роден в смолянското село Виево. Учи в музикалното училище в Широка лъка, след което създава оркестър, който носи името на родното му село – „Виевска фолк група“. Както често се е случвало, Емил е отбелязвал личния празник на участия. Така и миналата година..

публикувано на 13.08.22 в 15:55
Снимката е илюстративна

Репортерска проверка: Третирани ли са тревните площи в Кърджали срещу кърлежи и комари?

Пръскала ли е Община Кърджали тревните площи срещу кърлежи и комари в областния град в рамките на летните месеци? Кога е последната извършена дезинсекция? И предстои ли ново пръскане? Това са въпроси, които кърджалици задават напоследък. Оказа се, че пътят на отговорите на тези привидно прости и регулярни въпроси е дълъг и сложен. В официално..

публикувано на 08.08.22 в 15:54
Севдалин Огнянов

Дружинци се готви за събор

Втори общоселски събор се подготвя в кирковското село Дружинци. Той ще се проведе на 20 август, събота. Инициативата е изцяло местна, доброволна и е с амбицията да се превърне в традиция.  Всъщност, тя вече е традиция, казва Севдалин Огнянов от организационния комитет. Хората, които се занимават активно с организацията и подготовката, са десетина души,..

публикувано на 03.08.22 в 11:22
Добромир Димов

Рибари пускат над 3000 малки сома в "Студен кладенец"

Над 3000 малки сомчета ще бъдат пуснати в язовир Студен кладенец тази събота, 6 август. Идеята за зарибяването на водоема е на рибари от фейсбук групата Риболов на Широко поле, които събират средства за закупуване на 30-сантиметровите рибки от няколко месеца. Искаме да има риба в язовира, да оставим нещо хубаво на децата ни, както и да променим..

публикувано на 02.08.22 в 15:38
Гайдарски събор на Илинденските поляни над с. Гела

След дни в Гела се събират гайдари от цялата страна

На 6 и 7 август на Илинденските поляни над Гела ще се проведе XIX-то гайдарско надсвирване. В събота ще се проведе гайдарското надсвирване, в което ще участват гайдари от цялата страна, а в неделя е родовата среща на родовете от Гела. Съборът е под патронажа на кмета на община Смолян Николай Мелемов. Съорганизатор е кметство Широка лъка...

публикувано на 02.08.22 в 10:26
ИК

Яшар Дурмушев: Отпадните води от предприятието ми не са причина за измирането на рибата

Яшар Дурмушев, управителят на дружество "Наталия", заяви, че отпадните води от предприятието не са причина за измирането на рибата в яз. "Студен кладенец". Дурмушев бе един от задържаните вчера в хода на специализирана операция на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в ОД МВР-Кърджали, която се проведе съвместно с РИОСВ-Хасково...

публикувано на 26.07.22 в 14:26

Цените на нощувките по Южното Черноморие са скочили средно с около 30%

Цените на нощувките по Южното Черноморие са скочили средно с около 30%, спрямо миналата година. Това каза за Радио Кърджали журналистът от Бургас Мануела Янева:  "Нощувка в по-малък семеен хотел, бунгало или квартира вече струва между 25 и 30 лв., за разлика от предните лета. В по-луксозните хотели, които са 3 или 4 звезди, цената на човек..

публикувано на 25.07.22 в 14:20