Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Деца при храма във "Веселчане" представиха извеждането на евреите от Египет


10-ата годишнина на Неделното училище отбелязаха вчера малките ученици в навечерието на Еньовден, на който църквата във "Веселчане" има храмов празник. Дворът на манастирския храм "Свети Йоан Предтеча" се изпълни до краен предел от родители и миряни, които аплодираха децата. А те разказваха с пиеса извеждането на евреите от Египет. Постановката "Мойсей" бе изпълнена със сценични и светлинни ефекти, а накрая заря освети небето над храма.
Децата прославиха град Кърджали, прославиха Бога, благодарности за тях, обобщи отец Николай Величков. Той се обърна с горещ призив към възпитаници и родители. Нека чуем репортажа със звукова картина от Радка Петкова.

Галерия

Вижте още
Радка Аргирова

Представят ваксина срещу СПИН през септември 2023

В България има много точно и бързо диагностициране на ХИВ, поради което вирусът вече не буди такова смущение у болните.  У нас се използва и терапия за лечение, която е световнопризната. Това заяви проф. Радка Аргирова по време на пресконференция в Кърджали. "Тази тема вече не представлява особен обект на притеснение по няколко причини: първата е, че..

публикувано на 16.08.22 в 14:58

Васил Петров ще пее в Кърджали

Музиката на Бийтълс, Дийп Пърпъл, Стинг, Кис, Джон Уилямс и хитовете на Синатра ще звучат в двора на Регионалния историческия музей в Кърджали. Утре, 15 август от 20 часа Васил Петров заедно с Врачанска филхармония ще представят концертната си програма “SymphoNY  Way”. Тя е част от националното им турне. Артистите вече гостуваха в Свети Влас и гр...

публикувано на 14.08.22 в 14:35

Дървата за огрев са по-скъпи спрямо миналата година

Готвят ли се хората за зимния период и на каква цена купуват дървата за огрев, Радио Кърджали направи проверка в три села, които са на територията на три различни общини в област Кърджали. Хората в село Жълтуша, купуват дърва на цена от 110-120 лв за кубик. Повече чуйте от кмета на ардинското село Атанас Михайлов: А в Кърджали цената на нацепените..

публикувано на 10.08.22 в 15:14

През август зрелостниците правят първа вноска за здравно осигуряване, ако не са започнали работа

През август всички ученици, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, следва да направят първа вноска за здравно осигуряване, напомнят от офиса на Националната агенция за приходите в Кърджали. Задължението възниква, защото през лятото – от завършване на средното до..

публикувано на 09.08.22 в 12:55
Милко Багдасаров

Милко Багдасаров: БСП Кърджали все още не е излъчила свой водач на листата

БСП Кърджали е единствената областна структура на коалицията, която все още не е излъчила свой водач на листата за предстоящите парламентарни избори. Припомняме, че в петък, 5 август, Националният съвет на червените определи водачите на листи в 30 многомандатни района, с изключение на този в Кърджали, коментира  областния лидер на БСП Милко..

публикувано на 08.08.22 в 12:05

Ресми Мурад: България има нужда от ДПС във властта

ДПС ще се яви самостоятелно на предсрочните парламентарни избори, насрочени за 2 октомври, т.г. Днес областният съвет ще изготви график за разширени събрания на общинските структури на движението. На тях ще се излъчат кандидати за народни представители, каза областният лидер на ДПС Ресми Мурад. Номинациите ще се правят на разширени онлайн..

публикувано на 08.08.22 в 11:09

Голям пожар между два манастира в Света гора

Голям пожар избухна между два манастира в Света гора. Заплашен е един от най-ценните манастири на Атон - Дохиар, в който има много ценна библиотека със стотици ръкописи и книги, както и стенописи и икони от древни майстори. Провежда се мащабна акция по гасене на пожара, в която участват три хеликоптера, три самолета, 33-ма пожарникари.  Целта е да..

публикувано на 06.08.22 в 16:49