Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Лекари от "Пирогов" ще преглеждат деца в Кърджали

Снимка: Ани Петрова

Лекари, ангажирани по Програма „Детско здраве-Пирогов“ ще преглеждат в Кърджали на 2 юли, събота.

Те ще извършат високоспециализирани прегледи в специалностите: детски офталмолог, детски специалист по Уши, нос и гърло, детски ортопед-травматолог, детски кардиолог, детски уролог, детски хирург, детски неврохирург, детски дерматолог, детски Акушеро-гинеколог и педиатър. Специалист по образна диагностика ще подпомага диагностиката и препоръките за лечение на малките пациенти при необходимост.

Прегледите ще се проведат и  в Медицински център „Авицена“ в многопрофилната болница в Кърджали от 8 до 14.30 часа.
Записване за преглед става на телефон 0879 04 07 40 между 13:00 и 14:00 часа.

Вижте още

Табели на български в Одрин породиха спор

Кметът на Одрин Реджеп Гюркан поиска да се създаде комисия към общинския съвет , за да обсъдят непрекъснато увеличаващия се брой на рекламните табели, изписани на български език в града.   Подробности от Нахит Догу: "Реджеп Гюркан подчерта, че не е против това да има табели н а български, но текстът в рекламните пана трябвало да бъде придружен..

публикувано на 07.08.22 в 16:42

Семействата на 230 първокласници в Кърджали са подали молби за еднократна помощ

Семействата на 230 първокласници в Кърджали са подали молба за еднократна помощ, с която да закупят основните пособия като раници, несесери и тетрадки. Към днешна дата за помощта са кандидатствали и родителите на над 75 осмокласници, съобщават от Агенцията за социално подпомагане в Кърджали. Семействата им ще получат по 300 лв. , но на два..

публикувано на 07.08.22 в 10:52

Слънчево днес, следобед са възможни валежи

След лекото захлаждане, дали са възможни валежи, ще ни каже дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология Георги Цеков:  "Времето е предимно слънчево, с по-значителна облачност над западните Родопи. Днес ще бъде предимно слънчево, следобед с купеста и купесто-дъждовна облачност. Привечер и следобед ще има краткотрайни валежи,..

публикувано на 07.08.22 в 10:28

Купуват нови автобуси за градския транспорт в Кърджали

Автобусният парк на градския транспорт в Кърджали ще бъде обновен до края на годината. В момента се събират оферти за нови рейсове. Това съобщи управителят на фирма „Арпезос бус" Георги Георгиев. Той бе категоричен, че ще бъдат сменени всички автобуси по градските линии, които в момента са 24. За да бъдат изправни рейсовете, "Арпезос бус" поддържа..

публикувано на 07.08.22 в 09:49

Зарибяват яз. "Студен кладенец" с над 3000 малки сома

Над 3000 малки сомчета ще бъдат пуснати днес в язовир "Студен кладенец" в района на село Калоянци.  Камионът с малките сомове е на път, предаде репортерът на Радио Кърджали Станислава Георгиева. Очаква се до половин час да стигне на брега до яз. „Студен кладенец“. Рибата пътува от развъдник в Хасково. Над 3000 риби ще бъдат пуснати в язовира...

публикувано на 06.08.22 в 16:30

Областната администрация насрочи консултации за състава на РИК Кърджали

Заместник-областният управител на Кърджали Юлия Чортленева насрочи консултации с представители на парламентарно представените партии и коалиции в 47-то Народно събрание за определяне състава на Районната избирателна комисия (РИК) в Кърджалийски изборен район за произвеждане на избори за народни представители на 2 октомври 2022 г. Консултациите ще..

публикувано на 06.08.22 в 14:29

Катастрофа с 4-ма загинали затвори участък от пътя Русе – Велико Търново

Четирима души загинаха при катастрофа тази нощ на румънски автобус при село КуцИна на главния път Русе – Велико Търново. Пътят остава затворен. Във Великотърновската окръжна прокуратура е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост. Румънският автобус се е прибирал от екскурзия в Истанбул за Букурещ. Около 2 часа тази..

публикувано на 06.08.22 в 12:28