Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Спокойно пред Паспортна служба в Кърджали, жега от другата седмица

Паспортна служба - Кърджали
Снимка: Нахит Догу


Последният ден преди удълженото с 2 часа работно време на Паспортна служба в Кърджали е спокоен. Очакваният наплив е за следващата седмица. Припомням, че служителите ще започват работа в 7,30 часа и ще извършват услуги за граждани до 18,30 часа. Чуйте повече от Мартина Дякова: "Новото работно време е въведено заради очаквания традиционен летен наплив, който е всяка година по това време, пред гишетата на Паспортна служба. Днес тук в рамките на половин час се наредиха на опашка, за да бъдат обслужени 15 човека, част от тях бяха майки с дечица. В момента тук е спокойно".
Вижте още

Подготвят деветото преплуване на яз."Кърджали"

Започна записването за предстоящото девето преплуване на язовир "Кърджали". Проявата е насрочена за 27 авryст 2022 година от 8 часа, заяви Иван Кръстев, треньор в спортен клуб по водна топка „Арда -2008” "Отговорник е Величко Карабоюков. Той е пуснал обявленията. Засега основно са се записали състезателите от спортния клуб - над 15 души. Надяваме се да се..

публикувано на 14.08.22 в 14:25

Жълт код за значителни количества дъжд с гръмотевици е обявен за днес за 15 области

Жълт код за значителни количества дъжд с гръмотевици е обявен за днес в по-голямата част от страната. Предупреждението в сила за 15 области на страната - в Западна, Северна, Централна и Южна България. Интензивни дъждове с гръмотевици се очакват в областите Монтана, Враца, София - град и област, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян,..

публикувано на 14.08.22 в 08:44

9 са новите случаи на коронавирусна инфекция в областта

9  души са доказано заразени с КОВИД-19 в област Кърджали през последното денонощие, 9 са в Смолян, 23 - в Хасково. 818 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 26,2% от направените 3127 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. Най-много са новите случаи в София - 222, следват..

публикувано на 14.08.22 в 08:37

Жълт код за дъжд и гръмотеници в Кърджали

Жълт код за значителни количества дъжд с гръмотевици е обявен за утре в по-голямата част от страната. Предупреждението е валидно за 15 области на страната, в които е и Кърджали.  Интензивни дъждове с гръмотевици се очакват в областите Монтана, Враца, София - град и област, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Хасково, Смолян, Пловдив, Пазарджик, Благоевград,..

публикувано на 13.08.22 в 17:24

Туристите вече стигат безпрепятствено до Неделино

Туристите, които пътуват до Неделино вече ще стигат безпрепятствено до родопския град. Това става възможно, след като компрометираните пътни отсечки, които свързват област Кърджали и Смолян ще бъдат ремонтирани.  Ремонтите вече текат по направление Неделино-Бял извор и Неделино-Златоград. Припомняме, че там предстои Фестивал на..

публикувано на 13.08.22 в 16:34

Няма интерес от млади лекари и медицински сестри за работа

Няма интерес, проявен от млади лекари и медицински сестри за работа в болницата в Ардино. Директорът й д-р Гюнер Осман обаче изрази надежда, че ситуацията ще се промени. Подробности от звуковия файл: Болницата е създадена през 1958 година. Общият брой на обслужваното население е над 21 000 жители, като осигурява стационарно медицинско обслужване..

публикувано на 13.08.22 в 15:39

Много важно е да има повече вирусолози у нас

Вирусологът проф. д-р Радка Аргирова представи в Кърджали книгата си "Псевдоним вирус с окраска Диверсия". "Много важно е да има повече вирусолози у нас", изтъкна тя и се аргументира: Книгата "Псевдоним Вирус с окраска диверсия" разказва за това, как професорът е донесъл в България през 1985 г. вируса на СПИН в епруветка, за да го изследва и е..

публикувано на 13.08.22 в 13:40