Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Липса на кворум отложи началото на Общото събрание прокурорите за избор на представители във ВСС

2
Снимка: архив

Поради липса на кворум началото на Общото събрание на прокурорите за избор на четиримата им представители в Прокурорската колегия на следващия Висш съдебен съвет, беше отложено с час.

От 1512 имащи право на глас магистрати се регистрираха само 414.

Общото събрание трябва да започне в 11:00 часа, като изискване за кворум няма.

Днес кандидатите за 4-те места в Прокурорската колегия ще представят концепциите се за работата си като съдебни кадровици.

Гласуването ще е следващата събота.


Галерия

Вижте още

Нов скок с 80 лева на дървата за огрев в кърджалийските складове?

Има голяма вероятност цената на дървата за огрев в кърджалийските складове  скочи с 80 лв. до месец. В момента те се продават на 360 лв за тон.  Мартина Дякова провери в три различни села в региона как варират цените в областта. -  с. Жълтуша: 110 лв. -120лв. за кубик -  с. Припек: 160 лв. за кубик -  В Кърджали миналата седмица цената на дървата..

публикувано на 10.08.22 в 14:23

Джебел номинира Ахмед Доган за водач на листата в Кърджалийско на предстоящите избори

Общинската организация на Движението за права и свободи в Джебел номинира почетният председател на ДПС Ахмед Доган за кандидат за депутат от Кърджали в следващото народно събрание. Това стана ясно след първото разширено заседание на организацията. Активът на партията в община Джебел издигна за кандидат-депутат и водач на листата на Движението в 9-ти..

публикувано на 10.08.22 в 14:03

Правителството предлага 770 лева минимална заплата

Служебното правителство предлага минималната заплата догодина да се повиши от 710 на 770 лева. Това съобщи служебният вицепремиер и социален министър Лазар Лазаров: "Ние ще предложим да се приложи един от залегналите принципи, а именно - 50 на сто от средната работна заплата за предходната година. Това в цифрово изражение би изглеждало в..

публикувано на 10.08.22 в 13:24

Смолян предвижда 30% повече дърва за огрев, цените остават непроменени

Южноцентралното държавно предприятие (ЮЦДП) в Смолян е предвидило за продажба 30 процента повече дърва за огрев за населението в сравнение с доставените количества за миналогодишния отоплителен сезон. Това е заявил пред журнаилисти инж. Асен Иванов, директор на ЮЦДП. Според него е обезпечено достатъчното количество дърва за огрев за област..

публикувано на 10.08.22 в 11:58

Приемът на отпадъци на сметището край село Вишеград е възстановен

На сметището край село Вишеград, в което се депонират отпадъците на всички седем общини в областта, временно бе преустановен приемът на отпадъци, каза заместник-кметът на Кърджали инж. Катя Митовска, като подчерта, че от днес частично приемът на отпадъци е възстановен. Митовска допълни, че временното преустановяване е било причината в..

публикувано на 10.08.22 в 11:37

Двама министри ще инспектират газовата връзка Гърция-България

Служебният вицепремиер и министър на транспорта Христо Алексиев и служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков ще извършат инспекция на трасето в българския участък на Междусистемната газова връзка Гърция-България. Обиколката на двамата министри ще започне в 13.00 ч. от газоизмервателна станция Стара Загора. По-късно се очаква..

публикувано на 10.08.22 в 10:03

ЦИК започва да приема документи за участие в изборите на 2 октомври

От 9 ч. тази сутрин Централната избирателна комисия (ЦИК) започна да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за народни представители, насрочени за 2 октомври. Крайният срок за подаване на заявленията е до 17 ч. на 17 август. За участие във вота ще бъдат допуснати само получили регистрация партии и коалиции, една партия..

публикувано на 10.08.22 в 10:02