Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Подписка за отварянето на открития басейн в Кърджали

Подписка, с която да поискат отварянето на открития басейн в Кърджали инициира Димитър Григоров. Младежът не пести сили и обикаля дори от къща на къщи при всеки, който пожелае да положи подписа си за делото. Само за два дни е събрал поне 300 подписа. Искането вече има и електронен вариант. Там събирането на подписи обаче върви изненадващо по-бавно. 
"Има много хора в града, които са засегнати от това, че басейнът е затворен. Много деца са възпрени от техния спорт и много от тях са принудени да пътуват в други населени места, за да тренират водна топка. Това е срамота е да няма басейн, областен град -лицето на цялата област да няма басейн.
Разбрах, че минимума е 600 подписа, трудно ще ги съберем ако не се включат повече хора след което ще ги внесем в общината. Има и електронен вариант на подписката, която ще намерите на профила ми във фейсбук", призова Димитър Григоров.


Галерия

Вижте още

Строежът на интерконектора с Гърция е на финалната права

Изпълнителният директор за България Теодора Георгиева съобщи за БНТ, че строежът на интерконектора с Гърция е на финалната права. В момента се изпълняват съпътстващи дейности, които трябва да завършат в първите дни на септември. Целта е от 1 октомври да потече газ, казва Теодора Георгиева. От средата на юни съоръжението се тества, в него се подава 40..

публикувано на 16.08.22 в 09:14
Архив

Овладян е пожарът край Любимец и Харманли

Пожарът край Любимец и Харманли изцяло е локализиран, съобщи за БНР областният управител на Хасково Минко Ангелов.  Заради големия пожар вчера там бе обявено частично бедствено положение.  Частично бедствено положение в Харманли и Любимец заради голям пожар Овладяването на пожара се е случило след намесата на тежка механизация от мини "Марица..

публикувано на 16.08.22 в 08:59

Мустафа Карадайъ е водач на листата на ДПС в Кърджали

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ да води кандидат-депутатската листа в 9 МИР-Кърджали на предстоящите извънредни избори за НС, реши единодушно на днешното разширено заседание Областният предизборен щаб на ДПС в Кърджали. Председателят на ОблС на ДПС Ресми Мурад запозна присъстващите с номинациите на разширените заседания на 7-те общински..

публикувано на 16.08.22 в 08:57

До 17 септември се приемат заявленията за гласуване по настоящ адрес

От Централната избирателна комисия напомнят, че гласуването в страната се извършва по постоянен адрес, който е вписан в личната карта. Ако избирател има регистриран настоящ адрес в друго населено място и желае на втори октомври да гласува на него, трябва да подаде заявление в срок до 17-ти септември включително. Когато постоянният и регистрираният в..

публикувано на 16.08.22 в 08:44

Лумна нов пожар в община Любимец (Обновена)

Пожар е възникнал между двете селa Оряхово и Васково, община Любимец. Огънят е обхванал сухи треви и храсти. Първоначално бяха изпратени са 4 пожарни автомобила на мястото на пожара, съобщиха от Областния кризисен щаб в Хасково. Заради силния вятър около 16 часа днес пожарът е навлязъл в широколистна гора.  Изпратени са още 4 противопожарни..

публикувано на 15.08.22 в 15:57

Китайката Юсян Лин: Когато изборите са много чести, за общините няма яснота какво ще се случи

Китайката Юсян Лин е в Кърджали , за да изучава политическия живот тук и дейността на партиите преди изборите за Народно събрание. Това е част от нейната предварителна работа по дисертация на тема Българските политически партии , по която тя работи с екип от двама научни ръководители - англичанин и българка към университета в Бирмингам. Там..

публикувано на 15.08.22 в 15:52

Ветроходците от Кърджали се готвят за "Егейска регата"

Кърджалийските ветроходци от Яхт клуб „Веселин Вангелов" се стягат за участието си в Егейската регата. Това е най-голямата на Балканския полуостров и престижна международна проява ,  в което традиционно участват.  Стартът е на 20-ти август.  Подробности от капита на от яхтклуб "Веселин Вангелов" Мирослав Шопов в прикабения звуков файл:..

публикувано на 15.08.22 в 15:19