Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Слънчево днес, следобед са възможни валежи

Снимка: Радио ВИДИН

След лекото захлаждане, дали са възможни валежи, ще ни каже дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология Георги Цеков:  "Времето е предимно слънчево, с по-значителна облачност над западните Родопи. Днес ще бъде предимно слънчево, следобед с купеста и купесто-дъждовна облачност. Привечер и следобед ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще прегърми"
 По Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево.
В Гърция времето е слънчево, очакваните максимални температури са 34 градуса.
Температурата на водата този час е 24 градуса във Керамоти, 25 във Фанари, и 25 в Александруполис.

Вижте още

С Ден на отворените врати се откри новата учебна година в ОДК Кърджали

С  40 постоянни групи разпределени в 20 педагогически форми в областта на науката, изкуството и спорта,  се откри новата учебна година в Общински детски комплекс Кърджали. Много деца и родители посетиха детския комплекс, за да се запознаят с клубовете и школите за занимания по интереси в Денят на отворените врати. Педагозите на ОДК ги..

публикувано на 01.10.22 в 16:50

Есенно мае събра стотици жители на Чобанка и околните села

Жителите на момчилградското село Чобанка и околните населени места се събраха на мае в махала Кедикчал. Традиционният събор, който се провежда всяка есен, е повод в родно място да се завърнат няколко стотин местни жители и потомците им. Да уважат маето в махала Кедикчал бяха кметът на община Момчилград Илкнур Кязим, председателят на Сдружението на..

публикувано на 01.10.22 в 16:26
Фолклорен концерт в Русе по случай Великден

Фолклорни изпълнители пеят и играят благотворително за наводнените карловски села

Фолклорни изпълнители се събират на благотворителен концерт на 5 октомври в Сопот. На сцената в зрителната зала на читалище „Иван Вазов-1871“  от 19 часа ще се качат македонския певец Борис Коцаков, кърджалиецът Здравко Мандаджиев, Дафина Иванова, Ива и Велислава Костадинови, Ангелина Милева, Димана, танцово шоу „Кабири“, фолклорна формация..

публикувано на 01.10.22 в 15:45

Открива се сезонът за групов лов на дива свиня

Днес се открива сезонът за групов лов на дива свиня и местен дребен дивеч. Ловният сезон ще продължи до втората неделя на месец януари следващата година. За утрешния изборен ден обаче, няма да се утвърждават графици за групово ловуване, предупреждават от Министерството на земеделието. Индивидуалното и групово ловуване на дребен местен и водоплаващ..

публикувано на 01.10.22 в 15:09

СИК получават машините и изборните книжа

Секционните избирателни комисии получават днес от общинските администрации машините за гласуване и изборните книжа за предстоящия вот за народно събрание. На територията на 9-ти МИР Кърджали в 344 секции ще се гласува с машина. В 11 от тях ще има по две устройства, заради по-големия брой избиратели по списък. С под 300 избиратели по списък са 198 са..

публикувано на 01.10.22 в 14:47

Карантинираните ще могат да подават заявление за гласуване и в деня на вота

Карантинирани граждани ще могат, в деня на изборите да подадат заявления за гласуване. Секретарят на Община Кърджали Себахтин Риза каза, че на подвижните секции ще бъдат дадени защитни костюми. В община Кърджали са сформирани 170 секции. От тях две болнични, а 11 са подвижните урни на територията на общината. Във всяка подвижна секция гласуват..

публикувано на 01.10.22 в 13:25

Добър улов на ловна дружина „Птичар”

С „летящ старт“ влиза в новооткрития сезон момчилградската ловна дружина „Птичар”, след като отстреляха два глигана, които тежат 180 и 240 кг.  Това се случи в събота в местността „Воденицата”.  Това съобщи  зам.-председателят на ЛД „Птичар“  Местан Рамадан.

публикувано на 01.10.22 в 12:29