Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Подготвят деветото преплуване на яз."Кърджали"

Снимка: Радио Шумен

Започна записването за предстоящото девето преплуване на язовир "Кърджали". Проявата е насрочена за 27 авryст 2022 година от 8 часа, заяви Иван Кръстев, треньор в спортен клуб по водна топка „Арда -2008” "Отговорник е Величко Карабоюков. Той е пуснал обявленията. Засега основно са се записали състезателите от спортния клуб - над 15 души. Надяваме се да се включат и плувци извън Кърджали. Преплуването не е със състезателна цел", каза още Иван Кръстев. 

Вижте още

Илия Антонов: Опасностите пред човечеството се увеличават

4,4 милиона милиона души са жертвите на наранявания  през 2019 г. в световен мащаб.  Тези данни на Световната Здравна Организация коментира пред Радио Кърджали експертът по сигурност Илия Антонов.  Опасносностите пред човечеството се увеличават в глобален и в регионален аспект, заяви още той.  Илия Антонов изнесе лекция пред ученици в рамките на..

публикувано на 07.10.22 в 16:43
Катастрофа с пожар край Свиленград, пътя за село Левка

Две коли изгоряха след катастрофа край Свиленград

Два леки изгоряха напално, след като се удариха почти челно край Свиленград.  Произшествието е станало днес по обяд на стария път за село Левка.  Огънят от горящите коли се е прехвърлил върху тревите и храстите край пътя.   На място са дошли пожарникари, които са потушили пламъците. При произшествието има пострадала жена, която е откарана с..

публикувано на 07.10.22 в 14:52
Рафет Улутюрк

Рафет Улутюрк: Хората и политиците не живеят в един и същ свят

Рафет Улутюрк обави, че учредяват нова политическа партия. Той е председател на „Бултюрк“, неправителствена организация на българските изселници в Турция.  В интервю за Радио Кърджали, Улутюрк каза, че хората виждат, че не живеят в един и същ свят с политиците.  Според него в България в момента има русофили, американофили,..

публикувано на 07.10.22 в 13:35

Депутатът Григор Захариев: Околовръстният път ще е приоритет

Основните приоритети, по които ще работи като народен представител Григор Захариев от партия "Български възход" ще са решение за околовръстен път на Кърджали и откриване на виновниците за измрялата риба в язовир "Студен кладенец". Това заяви пред Радио Кърджали новоизбраният депутат , след като стана ясно, че петият мандат..

публикувано на 07.10.22 в 12:20

..."Моля Ви за надежда за живота на единствената ми дъщеря"

13-годишната Габриела от Кърджали обедини кърджалийци и жители на региона в подкрепа на лечението й след като едно боледуване от КОВИД-19 е последвано от страшна диагноза за нея и за родителите . Болки в крака, с неизяснен произход, първо биват отдавани на възрастта, докато не идва ново лекарско мнение   и ги смазва с тежестта си - Габи..

публикувано на 07.10.22 в 11:55
Ергюнал Сабри

Ергюнал Сабри се готви за турнир от "Сребърната лига" в Марибор, Словения

Звездата на "Арда бокс" Ергюнал Сабри ще участва в турнир от Сребърната лига, който ще се проведе в Марибор, Словения. Талантът ще се представи в традиционната си категория 48 кг и ще бъде придружаван от треньора на националния отбор младежи Борислав Бояджиев. На 10 октомври Сабри заминава за 10 дни в София на лагер в комплекс "Диана". Там той ще..

публикувано на 07.10.22 в 11:40

Изплащат увеличените пенсии на близо 900 000 пенсионери

Близо 900 000 пенсионери започват да получават от днес увеличените си пенсии, след направеното преизчисляване към 1-ви октомври по модифицирано швейцарско правило. Това са почти половината от хората с отпуснати трудови пенсии до края на миналата година. Плащането е по график в пощенските станции, от днес до 20- ти октомври. Също днес хората, които..

публикувано на 07.10.22 в 09:51