Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Пострадала от бездомни кучета дава на съд община Кърджали

Снимка: Жоро Александров

Ухапаната от бездомни кучета Василка Рашкова дава на съд Община Кърджали. 

Кърджалийката, която е живяла двадесет години в Испания и се завръща окончателно в родината избра Радио Кърджали, за да подаде сигнала за случилото се.

Бях нападната от глутница бездомни кучета в ранните часове на деня в кв. Възрожденци.След като успях да се изправя, потърсих медицинска помощ в Спешния център в града. Там веднага ме приеха и прегледаха раната. От там получих информация, че аз не съм първия такъв случай, а често служителите там са приемали пострадали от бездомни кучета, разказа в ефира на Радио Кърджали Василка Рашкова.

Кърджалийката е потърсила услугите на адвокат и ще търси правата си.

 

Вижте още

Вносни зеленчуци влизат безконтролно в България, а носят в себе си зарази

Агрономът Антон Русчуклиев коментира за Радио Кърджали някои масово внасяни и продавани в Кърджали зеленчуци: Има норми, които следва да се следят-за торове и за остатъчни вещества. Растителната защита трябва да се гледа, защото вкарваме болни растения, които остават после в България по нашите ниви. Чистени ниви от 15-20 години се замърсяват, например..

публикувано на 27.11.22 в 15:22

50 са новите случаи на коронавирус в България, 1 в Кърджали

Един нов случай на ковид инфекцията е регистриран в Кърджали за последното денонощие.  С него общият брой на заразените до сега от началото на пандемията достига 11 164.  Нулев интерес към ваксинирането отчитат здравните власти в Кърджалийска област. До сега броят на поставените ваксини от началото на пандемията възлиза на 102 987. 50 са новите..

публикувано на 27.11.22 в 14:57

Гърция намалява магистралните такси

С 30 евроцента на отсечка се намаляват магистралните такси, съгласно новия договор за концесия, съобщи министърът на транспорта Костас Караманлис. По първоначална информация концесионерите са поискали увеличение на действащите досега толтакси, аргументирайки се с по-високи разходи по поддръжката на пътищата. След дълги преговори министерството на..

публикувано на 27.11.22 в 14:54

До края на декември заявяваме данъчните облекчения за деца

През месец декември родителите могат да подадат заявления за данъчни облекчения чрез работодател. На какви условия трябва да отговарят лицата  За да ползва данъчните облекчения, физическото лице трябва през 2022 г. да е получавало доходи, облагаеми с годишни данъци (данък върху общата годишна данъчна основа или данък върху годишната данъчна основа за..

публикувано на 27.11.22 в 14:33

Ансамбълът за турски фолклор "Кърджали" получи Герб на община Кърджали-златен

Почетен знак „Герб на Община Кърджали – златен“ връчи кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис  на секретаря на НЧ „Юмер Лютфи“ Мюзекки Ахмед по повод 30-годишният юбилей на ансамбъл „Кърджали “ и изключителният му принос за развитието и утвърждаването на традициите във фолклора и културата в Родопите. Отличието бе връчено в края..

публикувано на 26.11.22 в 16:27

Бойко Синапов: Обжалвахме бюджета в сектор "Животновъдство" пред ЕК

Български животновъди изразяват тревога за помощите, които трябва да получат по Стратегическия план за периода 2021-2027 г. за развитие на земеделието и селските райони. Бойко Синапов, председател на Сдружение "Обединени български животновъди“ заяви, че не са доволни от бюджета, който е отреден за бранша - той е почти непроменен, не е калкулирана..

публикувано на 26.11.22 в 15:01

Недобросъвестни зеленчукопроизводители усвояват средства без да имат продукция

Парите по някои земеделски програми не се харчат рационално , алармира агрономът Антон Русчуклиев, който често е арбитър при неправилно усвояване на средства. Субсидии се дават на недобросъвестни зеленчукопроизводители, които вместо да изкарват реколта, усвояват само парите, казва агрономът Антон Русчуклиев. П роблемът според специалиста е, че те..

публикувано на 26.11.22 в 14:40