Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Зам.-кметът Неждие Акиф: Притеснени сме от евентуален режим на тока в болницата

Снимка: pixabay / Снимка: БГНЕС


Много са неизвестните пред болницата в Крумовград за новия отоплителен сезон. Лечебното заведение се отоплява на климатици, и само за миналия месец сметката за електроенергия е около 4 000 лева. Имаме притеснения при един режим на тока, каза зам.-кметът на община Крумовград Неждие Акиф. Повече по темата, нека чуем в разговора с Акиф.
Вижте още

Проведе се обществено обсъждане за промяна на общия устройствен план на Кърджали

Община Кърджали проведе обществено обсъждане за промяна общия устройствен план на град Кърджали. Проектът е изработен от арх. Иван Димчев, ръководител направление „Териториално и селищно устройство“ в Националния център за териториално развитие. Според плана, който е разработил и разчетите, арх. Димчев каза, че обитател на града ще има малко над..

публикувано на 09.12.22 в 13:40
Валентина Апостолова

Радиоакадемията на БНР-Кърджали дава изява за млади журналисти

В ефира на Радио Кърджали в младежкото предаване "Голямото междучасие" дебютираха трима млади радиоводещи. Любомир Колев, Венета Димитрова и Сезин Фангърлиева са ученици в СУ "П.Р.Славейков" и участници в Радиоакадемията на Радио Кърджали. Радиоакадемията на БНР-Кърджали съществува отскоро, от около месец. Към момента участниците в нея са основно от..

публикувано на 06.12.22 в 15:28
Велислав Панчев (вляво) и Иван Парнаров

Кафето - познатото и непознатото. Или знаем ли какво пием?

Започваме деня си с него. Вдъхваме аромата му. Наслаждаваме се на първата глътка. Пием го след хранене, по време на почивка, на крак. То ободрява и сближава. Независимо дали е чисто или с мляко, горчиво или сладко, горещо или студено, всички обичаме кафето. Познаваме ли го обаче? Знаем ли какво пием? А как се прави хубаво кафе?  "Хубавото кафе е това,..

публикувано на 05.12.22 в 17:20
Милко Багдасаров

Багдасаров: Ляво обединение е нужно, но при взаимно зачитане

Няма основания за много голям оптимизъм, но все пак трябва да се даде шанс на идеята за обединение на лявото в българската политика. Така може да се обобщи мнението на областния председател на БСП в Кърджали Милко Багдасаров за проведената среща на представители на леви формации. Кръгла маса под надслов "Лява България - идеи, политики, единение"..

публикувано на 02.12.22 в 21:17
Ангел Коджаманов - Младши

Ангел Коджаманов-Младши: Направихме първите стъпки към обединението вляво

Направени са първи стъпки на обединението вляво в България. Това няма да бъде еднократен акт, а ще бъде дълъг процес. Така обобщи резултата от проведената кръгла маса, която събра представители на няколко леви формации Ангел Коджаманов-Младши, член на Изпълнителния съвет на младежката организация на ПП АБВ и член на Националния съвет на..

публикувано на 02.12.22 в 20:16

Жители на кв."Гледка" в Кърджали готвят протестни действия

Жители на кв. "Гледка" готвят протестни действия. Те са недоволни от преминаващия тежкотоварен трафик по ул. "Димитър Маджаров" и съседни улици, който по думите им уврежда пътя, къщите на хората и затруднява пресичането на пешеходци. Роса Соколова от "Гледка" обясни, че имат отговор от кмета Хасан Азис на тяхно писмо, прикрепено с подписка, но..

публикувано на 24.11.22 в 11:32

Христина Въчева: Никога не съм напускала Родината си

Поетесата Христина Въчева представи пред кърджалийска публика своите последни творби . Ценителите на изящното слово се докоснаха до новите й книги  "Слово в багри" и "Гласът на сърцето" - белетристика и публицистика и лирика. Събитието се организира със съдействието на Военния клуб и Спортно-интелектуален клуб "Ахридос". Вечерта бе истинска..

публикувано на 23.11.22 в 13:34