Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Фестивалът на Терлика тази година гостува в Брош

Фестивалът на Терлика гостува тази година в село Брош.
След големия традиционен мевлид в събота /24 септември/ в с. Брош, на събора в неделя /25 септември/, който започва в 10 ч., Фестивалът на Терлика ще отбележи 17-тото си издание, като гостува със 70 изпълнители от читалищата „Родопски фар 1938“ и „Юмер Лютфи 1993“ /Кърджали/, читалище „Изгрев 1952“ /с. Енчец/, читалище „Иван Вазов 1967“ /Рани лист/, с местни изпълнители и с 80 плетачки на терлици от Кърджали и селата. 
Празникът на Терлика е организиран за първи път на 1 септември 2006 г. и по време на всичките си издания става неизменна част от Културния календар на Кърджали. 
Вижте още

Областният управител на Хасково Минко Ангелов депозира оставка и излезе в отпуск

Областният управител на Хасково Минко Ангелов депозира оставка и излезе в отпуск. Причината е започнато разследване срещу него по медийни публикации Областният управител на Хасково Минко Ангелов е депозирал оставката си, заради започнато срещу него разследване. Срещу него има проверка на МВР, започната заради публикация в електронни..

публикувано на 29.11.22 в 19:25

Безработните в Кърджали се увеличиха незначително

7.4 процента е равнището на безработицата в област Кърджали за месец октомври. Средният процент за цялата страна е почти двойно по-носък - 4.3 процента за страната.  Наблюдава се леко увеличение с 0.2 на сто спрямо предходния месец септември. В сравнение с октомври миналата година обаче безработицата е намаляла незначително. Разликата е в..

публикувано на 29.11.22 в 14:35
Конкурс

Финалът на конкурса за "Арт Зона" в центъра на Хасково ще е на 2-ри декември

Три проекта ще се борят за архитектурно решение на АРТ-ЗОНАТА в центъра на Хасково, която ще бъде обособена в пространството между улиците "Отец Паисий", "Бургас" и "Преслав" в идеалния център на Хасково. Идейните решения са на авторския колектив " Нада студио" (арх. Антонина Тритакова, арх. Георги Събев и к.арх. Росица Мирчева) и индивидуалните..

публикувано на 29.11.22 в 14:09
Снимката е илюстративна

Жена пострада в горяща барака

Жена на 63 години пострада при пожар Жена 63 години е пострадала при пожар в паянтова временна постройка  в Хасково, съобщиха от МВР.  Пламналата барака е била изгасена от дошлите на място противопожарни екипи.  Жената е откарана в болница, без опасност за живота.  Работата по образуваното досъдебно производство продължава. Около 2 часа в..

публикувано на 29.11.22 в 13:01
Мустафа Гьокташ, издирван за убийство от съдебните власти на Република Турция

Хасковски съд отказа екстрадиция на бивш турски полковник от спецслужбите

Окръжният съд в Хасково отказа екстрадиция в Република Турция на бившия полковник от спецслужбите на югоизточната ни съседка Мустафа Гьокташ. Това гласи решение номер по ЧНД № 526 /2022 г. на хасковските магистрати. Екстрадицията на бившият полковник и настоящ адвокат Гьокташ  беше поискана от съдебните власти на Република Турция...

публикувано на 29.11.22 в 11:21

Късната есен е подходяща за засаждане на дръвчета

В момента е най-подходящото време за засаждане на дръвчета.  Това съветва агрономът Антон Русчуклиев.  Според него, засаждането през късната есен е по-подходящо, отколкото през пролетта. Чуйте още подробности в прикачения звуков файл. Антон Русчуклиев, агроном:

публикувано на 29.11.22 в 10:10

Три са новите случаи на корона вирус в Кърджали

Три са новите случаи на "Ковид-19" в Кърджали, в Хасково те са 5, а в Смолян заразените са 6.  Новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 288, сочат данните на Единния информационен портал. Активните случаи към момента са 5196. Направени са 5445 теста което означава, a делът на положителните тестове е 5,29 процента. От коварното..

публикувано на 29.11.22 в 09:20