Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова


Здравейте, в този хубав ден, от мен, Радка Петкова и развлекателното предаване "Вкусен следобед". Бъдете с мен, в компанията на любимото предаване, за да се насладим на хубави разговори за вкусни неща, грабващи мистично-фантастични места и за книжни съкровища.
Целият първи час на предаването и малко от втората, ще  отделим на царицата на зимнината - лютеница. Ще отскочим до пазара на производителите, за да разберем колко струват зеленчуците и защо продавачите уж споделят за реализирани продажби, а съвсем не им е до разговори. Междувременно ловецът на кулинарни истории Иван Кацаров, ще ни каже как се прави лютеница по стара тракийска рецепта, и защо тя е със зелени домати. Рецепта за лютеница на фурна, която може да направи всяка домакиня, защото се слага в печката и се забравя, ще ни даде пък кулинарката Росица Генчева


Във втората част на предаването, освен още рецепти за вкусната разядка, ще чуем и очерк за авторката на Пипи Дългото чорапче, която смята, че в училище се преподава таблица за уморение - Астрид Линдгрен. Продължаваме с разказ за Весела и Сотир Николови от Велинград, които откриват чудесата на Източните Родопи.
Останете с нас и с красивата музика всяка неделя от 16 до 18 часа на 90 мегахерца и онлайн на https://binar.bg/radio-kardzhali/!

Галерия

Вижте още
Велислав Панчев (вляво) и Иван Парнаров

Кафето - познатото и непознатото. Или знаем ли какво пием?

Започваме деня си с него. Вдъхваме аромата му. Наслаждаваме се на първата глътка. Пием го след хранене, по време на почивка, на крак. То ободрява и сближава. Независимо дали е чисто или с мляко, горчиво или сладко, горещо или студено, всички обичаме кафето. Познаваме ли го обаче? Знаем ли какво пием? А как се прави хубаво кафе?  "Хубавото кафе е това,..

публикувано на 05.12.22 в 17:20
Милко Багдасаров

Багдасаров: Ляво обединение е нужно, но при взаимно зачитане

Няма основания за много голям оптимизъм, но все пак трябва да се даде шанс на идеята за обединение на лявото в българската политика. Така може да се обобщи мнението на областния председател на БСП в Кърджали Милко Багдасаров за проведената среща на представители на леви формации. Кръгла маса под надслов "Лява България - идеи, политики, единение"..

публикувано на 02.12.22 в 21:17
Ангел Коджаманов - Младши

Ангел Коджаманов-Младши: Направихме първите стъпки към обединението вляво

Направени са първи стъпки на обединението вляво в България. Това няма да бъде еднократен акт, а ще бъде дълъг процес. Така обобщи резултата от проведената кръгла маса, която събра представители на няколко леви формации Ангел Коджаманов-Младши, член на Изпълнителния съвет на младежката организация на ПП АБВ и член на Националния съвет на..

публикувано на 02.12.22 в 20:16

Жители на кв."Гледка" в Кърджали готвят протестни действия

Жители на кв. "Гледка" готвят протестни действия. Те са недоволни от преминаващия тежкотоварен трафик по ул. "Димитър Маджаров" и съседни улици, който по думите им уврежда пътя, къщите на хората и затруднява пресичането на пешеходци. Роса Соколова от "Гледка" обясни, че имат отговор от кмета Хасан Азис на тяхно писмо, прикрепено с подписка, но..

публикувано на 24.11.22 в 11:32

Христина Въчева: Никога не съм напускала Родината си

Поетесата Христина Въчева представи пред кърджалийска публика своите последни творби . Ценителите на изящното слово се докоснаха до новите й книги  "Слово в багри" и "Гласът на сърцето" - белетристика и публицистика и лирика. Събитието се организира със съдействието на Военния клуб и Спортно-интелектуален клуб "Ахридос". Вечерта бе истинска..

публикувано на 23.11.22 в 13:34

Литературната рок банда La Text празнува рожден ден с нов сингъл

Шегобийците от група La Text с едно от главните действащи лица Петър Чухо в, издадоха наскоро песента "Когато говори за секс". Тя е базирана на стих от сборника Addicted на Петър Чухов. Режисьор е номинираната за студентски "Оскар" Теодора-Косара Попова, оператор и художник Ева Петрунова , аниматор Александър Георгиев. Ще се радваме да го..

публикувано на 23.11.22 в 12:16

Картофени кнедли - най-добре в компанията на кафяв сос

Как се правят картофени кнедли? Картофеното производство е отличителен белег на немския район Райнланд Пфалц. Има различни картофи, но основните видове са три . Като говорим за кнедли, има и мързелив начин да ги приготвим - от картофено тесто, което се купува от магазините. Но това важи за Германия. Иначе, ако искаме да се научим да..

публикувано на 22.11.22 в 15:31