Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Обученията на членовете на СИК в област Кърджали приключват днес

Обученията на членовете на СИК в област Кърджали приключват днес, като в община Черноочене от 14.00 ч. ще бъде последното. Интересът към обученията не е много голям, каза председателят на РИК Кърджали Павел Гатев:Вижте още

Все още не е ясно дали ПП и ДБ ще се явят заедно на местните избори в Кърджали

Предстои да бъде обсъдено и решено дали Продължаваме промяната и Демократична България ще се явят заедно на местните избори в Кърджали или поотделно. Решение ще бъде взето за всяка една община. Това стана ясно на пресконференция на заместник-председателя на Народното събрание Никола Минчев от Продължаваме промяната:  "За Кърджали не сме коментирали..

публикувано на 28.11.22 в 17:19
Никола Минчев

"Продължаваме промяната" пита регионалния министър за обходния път на Кърджали

Заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев ще се срещне с регионалния министър Иван Шишков, за да бъде изяснено каква е проектната готовност за изграждане на обходен път на Кърджали. Това съобщи Никола Минчев пред журналисти в Кърджали.  "Първото нещо - инициирахме среща с регионалния министър Шишков по повод състоянието на..

публикувано на 28.11.22 в 16:53
Стефан Янев

От Български възход готови да подкрепят правителство

Лидерът на "Български възход" Стефан Янев прогнозира, че е възможно да се роди правителство в рамките на първия или втория мандат. Според него най-доброто решение е експертно правителство, базирано на важни цели за обединение на партии, или кабинет, излъчен от парламентарните партии, но с ясна политическа отговорност. "Дори правителството да е..

публикувано на 28.11.22 в 16:15

При трагичен инцидент по време на лов загина директорът на училището в Черноочене Иван Стойков

Дългогодишният директор на СУ "Христо Смирненски" в Черноочене и председател на общинската организация на БСП в Черноочене Иван Стойков е загинал при трагичен инцидент по време на лов. Той е намерен с прострелна рана и е починал в землището на село Лясково в събота.  В официалното съобщение от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали се казва, че..

публикувано на 28.11.22 в 15:00

Елхата в Момчилград грейва на 1 декември

На 1 декември от 17.30 часа ще бъдат запалени светлините на елхата в Момчилград. Тържеството ще се състои на откритата сцена в градския парк. В програмата ще вземат участие състави от ОДК в Момчилград. Специално за тържеството ще пристигнат Дядо Коледа и Снежанка, които ще почерпят с лакомства малчуганите.  Празничният дух вече обзема..

публикувано на 28.11.22 в 14:57

Никола Минчев в Кърджали: Не е ясно дали ще се излъчи правителство

Не е ясно дали ще може да бъде излъчено правителство в рамките на 48-ия парламент. Това заяви пред журналисти в Кърджали Никола Минчев, заместник-председател на Народното събрание.  "Виждате, че политическата обстановка в страната почти два месеца след изборите продължава да е несигурна. Още липсва връчен първи мандат, макар че очакваме това да се случи..

публикувано на 28.11.22 в 14:47

Нужен е повече интерес от кметовете към Паневропейския коридор № 9

Заинтересованите общини и кметовете трябва да проявят по-голям интерес към Паневропейския коридор № 9 Стокхолм - Александруполи. Това е необходимо, за да се работи по довършването му и по-конкретно за изграждането на около 32 км жп линия от Подкова до Комотини. Това мнение изрази за Радио Кърджали Янчо Янев, председател на Хасковската..

публикувано на 28.11.22 в 14:23