Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Започна предаването на изборните книжа

. 65 109 души, които са дали гласа си в  Кърджали.24,82 % са гласувалите в РИК-9 Кърджали.

Днешния ден няма заведени жалби, всички машини заработиха, нямахме никакъв проблем. Имахме проблем само в района на с. Енчец.

Проблем имаше и в община Крумовград-болшинството от неявяващите се членове в комисиите бяха от Продължаваме Промяната.

В 20.02 започнахме да приемаме изборните книжа.

Протекоха едни законни и легитимни избори в областта, съобщи Павел Гатев-председател на РИК Кърджали.Галерия

Вижте още

Гръцкият гирос поскъпна, клиентите са намалели с 50%

Кризата засегна и традиционния гръцки сандвич "гирос" - цената му вече е прекалено висока и много от заведенията от този тип спират да работят. Затворени са много магазини и малки ресторантчета, които до скоро предлагаха гръцки "гирос" и "сувлаки". Това бяха най-предпочитаните и достъпни като цена сандвичи, популярни и сред чужденците. Собствениците..

публикувано на 04.12.22 в 15:09

Допълнителната помощ за отопление ще се изплаща между 12 и 23 декември

Между 12 и 23 ти декември ще се плаща гласуваната от служебното правителство допълнителна еднократна помощ за отопление от 300 лева на около 50 хиляди домакинства.  Целевите групи са идентифицирани и не подават заявления, а средствата ще се получат по начина, по който лицата получават останалите си социални плащания. Новата подкрепа няма да се..

публикувано на 04.12.22 в 15:04

Железопътна линия Подкова - Комотини може да разшири пазарите

Ако бъде завършен проектът за жп линията между Подкова и Комотини, регионът ще стане важна транспортна точка. Проектът ще допринесе за разширяване на пазарите, каза председателят на Хасковската търговско-промишлена палата  Янчо Янев:

публикувано на 04.12.22 в 15:01

Препоръчват да следим дали гирляндите отговарят на изискванията за безопасност

Най-важното при избор на електрически гирлянди е да се следи дали има информация за търговеца и вносителя, ако липсва такава, това е съществен сигнал, че е възможно стоката да бъде опасна. Предупреждението идва от експертите на платформата "Ние, потребителите", повече от Габриела Руменова:

публикувано на 04.12.22 в 10:53
Икона на Св. Варвара

Църквата отбелязва празника на Света великомъченица Варвара

На 4 декември е църковният празник на Света великомъченица Варвара, отбелязван и от православието, и от католицизма. Варвара била девойка от знатен род, посечена заради християнската си вяра в началото на IV век. Съществува вярването, че от Варвара до Игнат денят се "вдига" колкото иглен връх. Също с толкова се "вдига" и от Игнат до Васил (от 20..

публикувано на 04.12.22 в 10:47

Няма нови случаи на КОВИД-19 в Кърджали и Хасково

Няма нови  случаи на КОВИД-19 в Кърджали и Хасково, двама  са доказано заразени в Смолян през последното денонощие. 58 са новите случаи на коронавирус в България, показват актуализираните данни на Единния информационен портал. Това са 5,8 процента от направените 993 теста за изминалото денонощие. Един човек е починал през последните 24 часа заради..

публикувано на 04.12.22 в 10:43

Полицията в Кърджали със засилени мерки за студентския празник

Служителите на МВР в областта предприемат мерки за опазване на обществения ред и осигуряване на пожарната безопасност преди и по време на студентския празник – 8 декември. Планирано е засилено полицейско присъствие около местата, където ще се организират тържества, а също и по пътищата за гарантиране на безопасно движение. В деня на празника и..

публикувано на 03.12.22 в 15:23