Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Картофени кнедли - най-добре в компанията на кафяв сос


Как се правят картофени кнедли? Картофеното производство е отличителен белег на немския район Райнланд Пфалц. Има различни картофи, но основните видове са три. Като говорим за кнедли, има и мързелив начин да ги приготвим - от картофено тесто, което се купува от магазините. Но това важи за Германия. Иначе, ако искаме да се научим да ги правим, трябва да знаем нещо много важно - сместта трябва да не е като за картофено пюре, а доста по-гъста и суха, и отделно - картофените кнедли са вкусни само заляти обилно с кафяв сос. "Заради кнедли се наложи да купя и хубаво парче свинско месо, което е от предния бут на прасето и е с кожичката. То се приготвя лесно във фурната. Но пък само месо и кнедли, без сос не върви. Така, че и едно бързо сосче за печено месо! ", пише в блога си "Ухае на" Петя Аргирова. А сосът се приготвя като готовият от печенето сос се поставя в тенджерка, в която първи сме сложили олио и една супена лъжица брашно, което се запържва. Така сгъстяваме соса, ако разбира се, не ни харесва да използваме фиксове за сос.

Ако нямаме кафяв сос, може да запържим малко масло с червен пипер, и с тази смес да залеем кнедлите.

В прикрепения звуков файл, от самата Петя Аргирова ще научите как да си направите картофени кнедли стъпка по стъпка.


Вижте още

Адв. Марияна Евтимова: Епидемията отключи ескалация на домашното насилие

Адвокат М арияна Евтимова, изпълнителен председател на фондация П.У.Л.С  коментира неприетите от депутатите промени в Закона за защита от домашно насилие, както и генезиса на насилието, предлаганите промени, особеностите на жертвено-насилническите отношения.  "Обикновено като причина се изтъква, че няма  политическа воля.  Не мога да  коментирам..

публикувано на 02.02.23 в 11:45

Бойко Синапов: Ще има достатъчно агнета за Великден

Добре върви агнилната кампания в страната, каза за радио Кърджали председателят на Асоциацията на обединените животновъди Бойко Синапов . Годината е била добра, но в същото време се наблюдава поскъпване на фуражите със сто процента. И още - защо в магазините на големите вериги не се продава българско агнешко месо, освен на два..

публикувано на 01.02.23 в 16:57

Никола Чанев: Кметът на Кърджали е причината да не се строи новата спортна зала

Този, който направи така, община Кърджали да няма спортна зала в продължение на две години , изведнъж малко преди местните избори се сети, че средствата са недостатъчни. Тази критика към думите на кмета Хасан Азис отправи бившият областен управител Никола Чанев в ефира на радио Кърджали. Припомняме, че кметът на общината  Хасан Азис предлага..

публикувано на 01.02.23 в 15:47

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част предстои да научим защо шиповете могат и да не ни мъчат, и има ли отърване от тях , от специалиста по хранене, йога и фитнес Емил Златев. А след това Мартина Дякова разговаря с художника анималист от Хасково Емил Ангелов с артистичния псевдоним Емилио Ил Турко.

публикувано на 31.01.23 в 18:49

Асоциация "Обединени български животновъди" не е поканена на важна за сектора среща

17 браншови организации на производителите в селското стопанство се събират днес следобед на среща в Арбанаси, за да обсъдят създаването на Аграрна камара.  Целта е да се обединеният производители, преработватели и държавата за съвместна работа и създаване на общи политики . Дискусиите за създаване на Аграрна камара , която да скъси..

публикувано на 31.01.23 в 18:17

Ансамбъл „Чепино“ – Велинград на 70 години

Ансамбъл за народни песни и танци „Чепино“ към ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Велинград тази година отбелязват 70-годишен юбилей от основаването си. Историята на читалището започва от 1905 година, когато е създаден, но заради двете балкански войни дейността на културната институция в този период е ограничена.  Започва  нов и активен живот..

публикувано на 28.01.23 в 15:30

Местни данъци и такси вече могат да се плащат през електронен портал

Министерство на електронното управление разработи нова услуга чрез, която гражданите вече ще могат да проверяват и да заплащат в реално време налични задължения, свързани с местни данъци и такси през портала за достъп до електронно административни услуги –  EGOV.BG Чрез услугата могат да се плаща данък смет, данък за движимо или недвижимо..

публикувано на 26.01.23 в 10:30